Content1 | col2

Gratis ladestasjoner for elbil

Publisert: 08.04.2011
INSPIRIA science center tar miljøet på alvor og vi ønsker derfor å tilrettelegge og motivere til bruk av miljøvennlig transportmiddel.
Fortum
Vi samarbeider med Fortum for at de tilreisende med elbil skal få muligheten til å lade batteriene på bilen uten kostnad. Bilen står for en stor del av norske husholdningers klimautslipp. Ny batteriteknologi og investeringer i infrastruktur gir nye muligheter for elbilen.

Charge & Drive
Fortum har satt opp en Charge & Drive ladestasjon på vår parkeringsplass. Når du kommer til ladestasjonen finner du en ledig stolpe og sender en sms til nummeret som står på stolpen. En luke i ladestolpen vil da åpne seg, og du kan koble til bilen og lukke luken for å forhindre at uvedkommende kobler ut bilen. Når du skal reise igjen, sender du en ny sms slik at luken åpner seg, og du kan kjøre videre. 

Semi-hurtigladere
Vi har åtte Ensto enkeltstolper som inneholder både Schuko (husholdningskontakt) og Type 2 (Mennekes). Alle stolpene er lagt opp med 400V/32A/trefas. Det gir inntil 22 kW på hver eneste stolpe med Type 2, den nye elbilkontakten. For Schuko-kontakten er begrensningen 3,6 kW.

Kostnadsfritt for deg 
Det er gratis å bruke ladestasjonene for deg som besøker INSPIRIA. En ladebrikke kan hentes i resepsjonen innenfor hovedinngangen, slik at du slipper å betale for ladingen.

Foto: Fortum Norge CC BY 2.0