Content1 | col2

Sommer på INSPIRIA

Publisert: 14.06.2017
I sommerferien kan du være med på mange spennende aktiviteter; Bungee-trampoline og sykleglede i aktivitetsparken utendørs og Crazy Carts, programmering av BlueBots, lage UV-armbånd, science show, planetarievisning og utforske utstillingene innendørs. Moro for både liten og stor!

Når?

Sommerferieprogrammet er hver dag, helg og ukedag, fra 17. juni til 20. august.
Kl. 11.00-16.00

Hva?

INSPIRIA har et fullspekket program som er fylt av moro med mening i sommer! Du kan utforske våre over 70 interaktive utstillinger som fascinerer både store og små. På programmet har vi to spennende aktivitetslaber: Du kan lage UV-perle armbånd og programmere små roboter: Blue Bots. Disse er vanskelig å legge fra seg når man først har begynt! De aller minste kan boltre seg i lekehjørnet med klatrevegg og de litt større barna kan hoppe i bungee-trampolinen utendørs, og prøve de kule Crazy Carts.

I tillegg blir det astronauttrening i Gyro Xtreme for alle over 140 cm, vi ser nærmere på planeter i planetariet og fra scenen holder vi sommershow med spennende eksperimenter og tester publikum i en quiz med fine premier.

Program

11:30 Planetariet - Reise i verdensrommet
12:00 Crazy carts
12:30 ScienceAktivitet - BlueBots
13:00 Mini-Show med Quiz
13:30 Planetariet - Reise i verdensrommet
14:00 ScienceAktivitet - BlueBots
14:30 AktivitetsLab - UV-perlearmbånd
15:00 Gyro Xtreme astronautsimulator

Full rulle i aktivitetsparken vår

Vi har åpnet sesongen for utlån av sykkelutstyr, i helger og ferier mellom kl. 12:00 og 15:00, i den flotte aktivitetsparken vår! I parken er det noe for alle; 360 meter lang sykkelbane med lyskryss, bygater, skilt, rundkjøring og ikke minst gangfelt for de myke trafikantene. En egen 100 meter lang sykkelløype for de aller minste med trehjulsykkel og løpesykler. Og for de aller tøffeste har vi en 120 meter lang Pump Track-bane for BMX, skatebord, sparkesykkel og vanlig sykkel. Parken er alltid åpen, også når vitensenteret er stengt. Mellom kl. 12 og 15 kan du også teste ut el-sykler, vi har mange varianter - både lastesykler, bysykler og terrengsykler med motor. Les mer om vår satsning på sykleglede!

Har du med egen sykkel/sparkesykkel/skateboard (og selvsagt hjelm) kan du fritt benytte deg av aktivitetsparken både i og utenfor vitensenterets stengetid. Les mer om aktivitetsparken >>

Hopp høyt til himmels i Bungee trampolinen!

Vår populære Bungee trampoline kan du også teste ut i sommerferien mellom kl. 11:00 og 14:00! Her kan store og små (20 til 90 kg) hoppe opp mot 10 meter høyt, helt risikofritt. To tilpassede strikker gjør det mulig å sveve og snurre rundt som om du var på en annen planet.

Aktiviteter?

En reise i verdensrommet

Bli med på en spennende reise i verdensrommet! I vårt fantastiske planetarium utforsker vi stjerner, planeter og fjerne galakser. Sitt ned, len deg tilbake og nyt en behagelig og fascinerende reise fra vårt eget solsystem og helt ut til ytterkanten av det kjente univers. Denne aktiviteten setter virkelig dagens besøk i et større perspektiv.

AktivitetsScience: Crazy Carts

Test en helsprø go-kart for barn som lar deg drifte og spinne rundt på vår bane i 2. etg. Den elektriske go-karten har en spak som løfter opp bakparten på karten som gjør deg i stand til å kjøre sidelangs, baklengs eller rundt og rundt som en snurrebass. Aktiviteten foregår etter opplæring av- og under oppsyn av våre aktivitetsverter. (Aldersgrense 9 år, maks vekt 65 kg.)

AktivitetsLab: BlueBots

Programmér små roboter og se om du klarer å manøvrere gjennom en hinderbane! Dette er en veldig artig aktivitet som passer for hele familien.

Mini-show med quiz

Opplev og bli med på vårt show der vi gjør ulike eksperimenter og avslutter med en spennende quiz med fine premier. Passer for hele familien!

Astronauttest i Gyro Xtreme

Reiser man i rommet blir man vektløs. Test ut hvor vanskelig det er å gjøre en oppgave samtidig som du snurrer rundt og rundt i gyroen.

Pris?

Inngang til vitensenteret: kr 125,- per person (inkluderer alle aktiviteter på vitensenteret samt utlån av sykkelutstyr og å hoppe på Bungee-trampolinen). Familie- og grupperabatt ser du her >>

Om man ikke betaler seg inn på vitensenteret må man betale kr. 60,- for å hoppe på Bungetrampolinen og kr. 60,- ved lån av sykkelutstyr.