Content1 | col2

Move around - sykleglede og trafikksikkerhet

Sykkelbilen er veldig populær
Publisert: 16.08.2017
Denne helgen har vi fokus på sykleglede og trafikksikkerhet. Mørketiden kommer snikende nå, har du husket å hente frem refleks og lys til sykkelen? Lag din egen refleks, test sykkelbanen med din egen sykkel eller lån av oss, kjør de spinnville crazy carts og utfordre familien med å forflytte dere sammen på enerSKI. Prøv også den splitter nye 500 meter lange EL-sykkelbanen! Her kan du teste ut løypen med EL-sykler i mange ulike varianter. I tillegg kommer Barnas trafikkvenn Tarkus og Statens Vegvesen med Bråstoppen der kan du føle hvordan det er å stoppe brått i lav fart!

Når?

Lørdag 16. og søndag 17. september 2017, kl. 11.00-16.00.

Hva?

Lag din egen refleks, test sykkelbanen med din egen sykkel eller lån av oss, kjør de spinnville crazy carts og utfordre familien med å forflytte dere sammen på enerSKI. Test El-sykler i alle varianter (to eller tre hjul, lastesykkel, mtb eller bysykkel) på den splitter nye 500 meter lange EL-sykkelbanen! De populære familiesyklene tar vi også frem der dere kan løse en trafikk-rebus mens dere sykler (vinn gavekort på INSPIRIA)! Les mer om vår flotte aktivitetspark >>   

I tillegg får vi besøk av Barnas trafikkvenn Tarkus som deler ut reflekser til barna. Og Statens Vegvesen har med seg Bråstoppen der du kan kjenne hvordan det er å bråstoppe i 11km/t, det er tøffere enn du tror! Test også ut promillebriller og se om du mestrer å gå på en rett linje eller gjøre en aktivitet når sansene spiller deg et puss.

Lurer du på hva som gjøres for at det skal bli mer attraktivt å sykle og ta buss i Nedre Glomma? Har du innspill til hvordan det kan bli bedre å sykle, eller ta bussen? Da bør du komme innom Bypakkas stand. 

ScienceAktivitet: Fremtidens kjøretøy
Fremtidens kjøretøy utvikler seg stadig vekk, og denne helgen kan du teste ut en helsprø go-kart for barn som lar deg drifte og spinne rundt på vår bane i 2. etg. Den elektriske go-karten har en spak som løfter opp bakparten på karten som gjør deg i stand til å kjøre sidelangs, baklengs eller rundt og rundt som en snurrebass. Aktiviteten foregår etter opplæring av- og under oppsyn av våre aktivitetsverter. (Aldersgrense 9 år, maks vekt 65 kg.)

AktivitetsLab: Refleks

Visste du at risikoen for å bli påkjørt i mørket faktisk reduseres med hele 85 prosent dersom du bruker refleks? Reflekser har en gjennomsnittlig levetid på omtrent tre år – mindre om de blir slitt. Derfor er det lurt å skaffe seg ny refleks hver høst. Denne helgen kan du være kreativ og designe din egen refleks på INSPIRIA!

Alle våre faste og populære aktiviteter
Utforsk våre over 70 interaktive utstillinger, prøv deg på Gyro Xtreme (ikke for deg som blir fort svimmel!), besøk verdensrommet i vårt planetarium, se vårt spennende nitrogenshow og delta på trafikkquiz. De minste kan ta en tur i Pluto - lekehjørne for små astronauter under 6 år.

Program utendørs

12:00-15:00 Sykkelutlån til aktivitetsparken
12:00-15:00 Test av den splitter nye EL-sykkelbanen (du kan låne EL-sykkel hos oss)
12:00-15:00 Familiesykkelbil med trafikk-rebusløype
12:00-15:00 Bråstoppen (Statens Vegvesen)
12:00 Tarkus deler ut reflekser til barn
13:00 EnerSKI
14:00 Tarkus deler ut refleks til barn
15:00 EnerSKI

 Program innendørs 

11:30 Planetariet - Reise i verdensrommet
12:00 ScienceAktivitet - Crazy carts
12:30 AktivitetsLab – Lag din egen refleks
13:00 Mini-Show med TrafikkQuiz
13:30 Planetariet - Reise i verdensrommet
14:00 ScienceAktivitet – Crazy Carts
14:30 AktivitetsLab – Lag din egen refleks
15:00 Gyro Xtreme astronautsimulator