Content1 | col2

Hva skjer på INSPIRIA?

Science show på Inspiria
Publisert: 02.11.2017
Her kan du se hva som skjer på INSPIRIA i 2019 der vi dypdykket i et tema. Vi byr blant annet på en uke med krimgåter, verdensrommet, LEGOfestival, Kodehelg og Sykleglededager! Utenom temadagene har vi hver eneste helg et fullspekket program med science show, Gyro Xtreme astronautsimulator, magisk reise i verdensrommet i planetariet (veldig populær) og ikke minst vår aktivitetspark der vi har utlån av sykkelutstyr i sommerhalvåret! Se dagens program her >>

På hverdagene har vi besøk av mange skoleelever som deltar på våre skolepgram innenfor helse, matte, kjemi, fysikk eller astronomi. Du er hjertelig velkommen da også (til redusert pris) for utstillingene kan du fortsatt utforske!

LIFE SCIENCE - INSPIRIAS HELSEHELG

19. - 20. januar 2019
Denne helgen ønsker vi å vekke din nysgjerrighet for vitenskapen inne i kroppen! I tillegg får vi besøk av bioingeniører fra Blodbanken som kan hjelpe deg å finne blodtypen din! Se programmet for helgen >>

DET MAGISKE VERDENSROMMET 

16. - 24. februar 2019 (vinterferie)
I hele vinterferien utforsker vi universet og vår galakse. Bli med på en magisk reise i vårt solsystem i planetariet. Visste du at det er mer enn 200 milliarder stjerner i vår galakse? 

JAKTEN PÅ DINOSAURENE

16. - 17. mars 2019
Hvorfor døde dinosaurene? Og hvordan kan vi egentlig vite hvordan de så ut? Funn og utgravinger har gitt oss svaret på mange av spørsmålene, men det er fortsatt veldig mye vi ikke vet. Denne helgen skal vi fordype oss i paleontologene verden, utgraving av fossiler og forskning på dinosaurens fantastiske tidsalder.

UTLÅN AV SYKKELUTSTYR TIL AKTIVITETSPARKEN

1. april - oktober/november 2019
Den 1. april åpner vi for utlån av sykkelutstyr til den flotte aktivitetsparken vår! I parken er det noe for alle; 360 meter lang sykkelbane med lyskryss, bygater, skilt, rundkjøring og ikke minst gangfelt for de myke trafikantene. En egen 100 meter lang sykkelløype for de aller minste med trehjulsykkel og løpesykler. Og for de aller tøffeste har vi en 120 meter lang Pump Track-bane for BMX, skatebord, sparkesykkel og vanlig sykkel. Les mer om aktivitetsparken vår>>

PÅSKEKRIM PÅ INSPIRIA

13. - 22. april 2019 (påskeferie)
I påskeferien tar vi frem hansker, forstørrelsesglass og sperrebånd for å løse årets krimgåte! Se etter ­fingeravtrykk og skjulte spor, knekk koder og hemmelige beskjeder og ikke minst avslør hvem som står bak årets ugjerning!

SYKLEGLEDE - KICKOFF AKTIVITETSPARK

4. - 5. mai 2019
Våren er her - og sykkelen hentes frem, hurra! Vi markerer åpning av aktivitetsparken og inviterer liten og stor til ferdighetsløyper, sykkelsjekk, trafikkopplæring og mye mye mer!

SYKLEGLEDEDAG

Lørdag 8. juni 2019
Vi ønsker å spre sykleglede til liten og stor - det er mange gevinster ved å sykle, både for deg og for miljøet! Ta med din egen sykkel eller lån av oss (sparkesykkel, BMX, fatbike, enhjuling, løpesykkel, trehjulssykkel og tohjulinger i alle størrelser). Prøv ferdighetsløypen, sykkel-quiz og mye mer. Inne på vitensenteret blir det selvfølgelig science show, AktivitetsLab, en reise i verdensrommet i planetariet og den populære astronautsimulatoren Gyro Xtreme. Elsykler er i vinden som aldri før! Vi har mange varianter du kan teste ut i den 500 meter lange elsykkelbanen.

SOMMEREN ER HER!

22. juni - 18. august 2019
I sommerferien kan du være med på mange spennende aktiviteter både innendørs og utendørs med våre aktivitetsverter. Bungee-trampoline, aktivitetsparken, konkurranser og moro. Sommerprogrammet passer for hele familien! Les mer om den flotte aktivitetsparken vår!

SYKLEGLEDEDAG

Lørdag 31. august 2019
Vi gjentar vår populære Sykleglededag! I tillegg til fullspekket program inne på vitensenteret, vil det denne helgen være sykleglede og aktivitetsglede for liten og stor i den flotte uteparken vår. Ta med din egen sykkel eller lån av oss (sparkesykkel, BMX, fatbike, enhjuling, løpesykkel, trehjulssykkel og tohjulinger i alle størrelser). Prøv vår ferdighetsløype med to vanskelighetsgrader, både for liten og stor! Det blir også sykkel-quiz der du kan vinne fine premier. Og inne på vitensenteret blir det selvfølgelig science show, AktivitetsLab, en reise i verdensrommet i planetariet, astronautsimulatoren Gyro Xtreme og masse mer. Elsykler er i vinden som aldri før! Vi har mange varianter du kan teste ut i den 500 meter lange elsykkelbanen. 
 

LEGO-FESTIVAL

28. september - 6. oktober 2019 (høstferie)
Vi henter frem tusenvis av LEGO-klosser i høstferien - bli med og vær byggmester, arkitekt, ingeniør eller designer med de fargerike klossene! Vi skal sammen bygge den grønne drømmebyen, og her kan du bli med i konkurransen om det smarteste bygget. Lag den kuleste, søteste eller raskeste bilen og test den ut i LEGOrace der en ballong brukes som energikilde. Gå ikke glipp av den populære LEGOlab’en der du kan bygge dyrefigurer med WeDo-LEGO og programmere de til å bevege seg og lage lyder! I tillegg kan du reise i verdensrommet i vårt spektakulære planetarium, oppleve mini-science show og delta på LEGO-quiz. Og ikke minst utforske våre 70 interaktive utstillinger.

BARNAS INGENIØRDAG

Lørdag 26. oktober 2019  
Dette blir en spennende dag på INSPIRIA - full av aktiviteter med teknologi, bygging og skaperglede! I samarbeid med NITO arrangerer vi nemlig Barnas ingeniørdag for fjerde gang. Pirr teknologinysgjerrigheten, kanskje er du Norges nye store oppfinner? Lag en konstruksjon med Strawbees, lær deg å kode på en morsom måte med Osmo og programmer verdens enkleste robot BlueBot på en planetbane! Eller du kan prøve en skikkelig utfordring; nemlig å programmere LEGOs mest avanserte robot, EV3! Bli med på ballongbil-konkurranse der finaledeltakerne konkurrerer mot gjestene på Vitensenteret Sørlandet, Vitensenteret Innlandet, Vitensenteret i Trondheim og Vitenfabrikken i Jærmuseet!  

FIRST LEGO LEAGUE

Lørdag 9. november 2019
FIRST LEGO League er en årlig kunnskaps- og teknologiturnering for barn og unge og delfinalen arrangeres på INSPIRIA. Vanlig senterprogram utgår denne lørdagen, men det er veldig spennende å følge de utrolig dyktige lagene!  Les mer om FFL her >>

SCIENCE JUL

7. - 8. desember 2019
Ta med familien på et litt annerledes juleverksted for å lage science-julepynt. Blinkende juletre og juletrekule i mdf, 3D-julekort og test ut 3D-penn for å lage julepynt. På INSPIRIA ser vi på julen med vitenskapelige briller.