Content1 | col2

PåskeKrim med Miss Tenkelig

KrimLab på INSPIRIA
Publisert: 29.01.2018
Har du lyst til å prøve deg som mistenksom og detaljorientert detektivaspirant i påsken? Da er INSPIRIA åstedet for deg.

Når?

I skolens påskeferie: Lørdag 24. mars - mandag 2. april 2018. Vitensenteret holder åpent kl. 11.00-16.00 hver dag i påsken. Se oversikt over priser og åpningstider.

Hva?

Bli med på Miss Tenkelig Detektivskole som byr på opplæring i alt fra fingeravtrykk og kodeskrift til mikroskopsanalyse og fantomtegning. Er du en dedikert og observant aspirant vil du bli uteksaminert som en ekte detektiv. Merk: Ingen påmelding, passer for barn i alderen 5-12 år.

Du kan også se et show med morsomme eksperimenter og bli med på en spennende quiz med fine premier. Opplev våre 70 interaktive utstillinger og reis i verdensrommet i vårt planetarium, og er du ekstra tøff og over 140cm kan du ta spinnville runder i Gyro Xtreme!

Hvorfor?

Ved å delta på Miss Tenkelig Detektivskole vil barna lære mer om de vitenskapelige metodene en kan bruke for å løse en kriminalsak. Observasjoner, nysgjerrighet og å kunne se sammenhenger er viktig i tillegg til at vi trener kreativiteten og hukommelse. Alle som gjennomfører får en unik "Detektivsertifisering”.

Påskeprogram 

11:00 Lag kunstverk ved hjelp av Drodlebot
12:00 Lag kule oppfinnelser med elektroniske LittleBits i Makeriet
13:00 Science Show
14:00 Planetariet - Vi utforsker verdensrommet
15:00 Astronautsimulator Gyro Xtreme

11:30-15:30 Krimlab Miss Tenkelig Detektivskole
11:30-14:30 Utlån sykkelutstyr til aktivitetsparken utendørs
12:00-15:00 Påskequiz ute i aktivitetsparken 

Aktivitetspark

Hele påsken har vi utlån av sykkelutstyr kl. 11.30-14.30, til bruk i den flotte aktivitetsparken vår! I parken er det noe for alle; 360 meter lang sykkelbane med lyskryss, bygater, skilt, rundkjøring og ikke minst gangfelt for de myke trafikantene. En egen 100 meter lang sykkelløype for de aller minste med trehjulsykkel og løpesykler. Og for de aller tøffeste har vi en 120 meter lang Pump Track-bane for BMX, skatebord, sparkesykkel og vanlig sykkel.

CSI:Østfold - INSPIRIAs skoleprogram

Visste du at vi har besøk av skoleklasser alle hverdager i året? Hvert år kommer i overkant av 30 000 elever og de kan blant annet velge det populære skoleprogrammet CSI:Østfold der elevene lærer å etterforske i ordentlig lab og med ordentlig labverktøy! Oppgavene tas utgangspunkt i læreplanen og kompetansemålene til naturfag samt kjemi- og biologifaget. Det er dette du får en liten smakebit av i påsken.

Løs innbruddet! er et skoleprogram der elevene skal bistå i etterforskningen av et innbrudd. Kriminalteknikere har undersøkt åstedet og gjort en rekke beslag som må undersøkes. CSI:Østfold trenger elevenes hjelp for å løse saken. De skal blant annet sammenligne fingeravtrykk og gjøre kjemiske analyser av ukjente stoffer.

Løs drapssaken! er et skoleprogram der elevene skal bistå i etterforskingen av et drap. Kriminalteknikere har undersøkt åstedet og gjort en rekke beslag som må undersøkes. Elevene skal blant annet sammenligne fingeravtrykk og gjøre kjemiske analyser av ukjente stoffer.

DNA og urinprøvetest er et skoleprogram der elevene skal bistå i etterforskningen av et innbrudd. Videre ble det funnet piller, brukerutstyr og pulver i leiligheten til den mistenkte. Elevene skal analysere ulike urinprøver etter spor av narkotiske stoffer, mikroskopere pulver, finne fingeravtrykk og gjøre en DNA-analyse.

Lyst til å vite mer om våre skolebesøk?