Content1 | col2

Syklegledehelg 16.-17. juni

Publisert: 15.05.2018
Lørdag 16. og søndag 17. juni arrangerer vi vår populære Syklegledehelg! I tillegg til fullspekket program inne på vitensenteret, vil det denne helgen være sykleglede og aktivitetsglede for liten og stor kl. 11.00-16.00 i den flotte uteparken vår. Ta gjerne med egen sykkel, men vi låner også ut alt fra sparkesykkel til fatbike til gjestene våre.

Når?

Lørdag 16. juni og søndag 17. juni 2018, kl 11.00-16.00.

Hva?

En helg fylt av aktiviteter - i aktivitetsparken og på vitensenteret
Du kan teste elsykkel i egen sykkelbane, oppleve sykkelshow med blant annet Eirik Ulltang (norgesmester og rangert som nummer 11 i verden i trailbike), dekorere din egen sykkeltrøye og hoppe høyt til himmels i bungee-trampoline.

Prøv vår nye sykkel-ferdighetsløype og bli med i sykkelquiz-konkurransen! Innendørs kan du ta en reise i verdensrommet, teste spinnville Crazy Carts og utforske de 70 interaktive utstillingene. 

Ta med din egen sykkel eller lån av oss (sparkesykkel, BMX, fatbike, enhjuling, løpesykkel, trehjulssykkel og tohjulinger i alle størrelser).

Program?

11:00-16:00 Ferdighetsløype (aktivitetsparken) 
11:00-16:00 Sykkelutlån og sykkelquiz (aktivitetsparken)
11:00-16:00 Dekorer din egen sykkeltrøye (vitensenteret)
11:00-13:00 Bungee-trampoline
12:00 Test spinnville Crazy Carts (vitensenteret)
13:00 Sykkelshow med Eirik Ulltang & Co (aktivitetsparken) 
14:00 En magisk reise i verdensrommet i Planetariet (vitensenteret)
15:00 Gyro Xtreme astronautsimulator (vitensenteret)
 
Sulten? Det blir grilling av pølser og hamburgere i INSPIRIAs aktivitetspark av kokkene til Quality hotell ca. 12-15. Ellers er INSPIRIA science cafe åpen fra 11-16 med stort utvalg i mat, kaker, drikke og is.

Aktiviteter?

Hopp høyt til himmels i Bungee trampolinen! Vår populære Bungee trampoline kan du teste ut kl. 11.00-13.00! Her kan store og små (20 til 90 kg) hoppe opp mot 10 meter høyt, helt risikofritt. To tilpassede strikker gjør det mulig å sveve og snurre rundt som om du var på en annen planet.

Ansiktsmaling Maskoten Piccolo fra Quality hotel kommer også! Og han har med seg to ansiktsmalere, så kanskje de kan male deg slik at du likner på han? 

Test elsykler Elsykler er i vinden som aldri før! Vi har mange varianter du kan teste ut; bysykkel, mtb, hybrid, lastesykler til å ha med handleposer, barn eller voksne.

En reise i verdensrommet (innendørs)

Bli med på en spennende reise i verdensrommet! I vårt fantastiske planetarium utforsker vi stjerner, planeter og fjerne galakser. Sitt ned, len deg tilbake og nyt en behagelig og fascinerende reise fra vårt eget solsystem og helt ut til ytterkanten av det kjente univers. Denne aktiviteten setter virkelig dagens besøk i et større perspektiv.

AktivitetsScience (innendørs): Crazy Carts

Test en helsprø go-kart for barn som lar deg drifte og spinne rundt på vår bane i 2. etg. Den elektriske go-karten har en spak som løfter opp bakparten på karten som gjør deg i stand til å kjøre sidelangs, baklengs eller rundt og rundt som en snurrebass. Aktiviteten foregår etter opplæring av- og under oppsyn av våre aktivitetsverter. (Aldersgrense 9 år, maks vekt 65 kg.) 


Astronauttest i Gyro Xtreme (innendørs) Reiser man i rommet blir man vektløs. Test ut hvor vanskelig det er å gjøre en oppgave samtidig som du snurrer rundt og rundt i gyroen.

Pris?

Inngang til vitensenteret: kr 125,- per person (inkluderer alle aktiviteter på vitensenteret samt utlån av sykkelutstyr og å hoppe på Bungee-trampolinen). Familie- og grupperabatt ser du her. Ønsker du kun å låne sykkel eller hoppe i Bungetrampolinen koster dette kr. 50,- pr aktivitet.

Utendørsarrangementet er gratis, men man må betale kr. 50,- for å hoppe på Bungetrampolinen og kr. 50,- ved lån av sykkelutstyr.