Content1 | col2

Barnas kodefestival 15.-16. september

Publisert: 06.09.2018
Koding og musikk er temaet på INSPIRIA denne helgen. Vi skal vise deg at koding er gøy! Helgen er sponset av Equinor Morgendagens Helter, så du får GRATIS inngang!

Når?

Lørdag 15. og søndag 16. september 2018, kl. 11.00-16.00.

Pris?

GRATIS inngang denne helgen!
Takk til Equinor Morgendagens Helter som sponser Barnas kodefestival på INSPIRIA.

Hva?

Koding er gøy! Bli med på skattejakt med BlueBot, verdens enkleste robot. Du kan også programmere LEGOs mest avanserte robot for å samle poeng på vår robotbane.

Lær hvordan du kan lage musikk med koding og programmering. Alle får mulighet til å lage sin egen jingle. Er du blant de heldige, vil en profesjonell musikkprodusent fra Lucky View hjelpe deg med å produsere sangen din. I tillegg kan du oppleve konserter med dyktige artister!

Program?

11.00-14.00 Musikk-koding
11.00-14.30 MusikkJam med Osmo koding
11.00-14.30 Skattejakt med BlueBot
11.00-14.30 Programmering av EV3-robot
11.00-13.00 Gyro Xtreme astronautsimulator
11.30, 12.30 og 13.30 Visning i planetariet
13.30-14.00 Science show
14.30-15.45 Konserter med spennende artister

Program utendørs:
11-14 Hopp høyt til himmels i Bungee-trampolinen
11-16 Utlån sykkelutstyr (hjelm og sykler i alle størrelser og varianter)
11-16 Test elsykler 

Aktiviteter

Koding og musikk
Vi programmerer musikk! Lær hvordan du kan lage musikk med koding og programmering. En profesjonell musikkprodusent fra Lucky View vil hjelpe deg med den siste finishen (det blir kølapp-system, vær tidlig ute!). Lucky View er et ungt produksjonsselskap som startet opp i Fredrikstad i 2011. Firmaet har nå base i Oslo, og har jobbet med noen av landets største artister, merkevarer og aktører.

MusikkJam med Osmo koding
Dette er en morsom, taktil og visuell måte å lære seg de grunnleggende prinsippene i koding. Her øver man også på motorikk da klossene må legges riktig sammen for å gi en kommando.Ved hjelp av fysiske kodebrikker som legges foran skjermen på iPaden lager du stilig musikk! Velg mellom mange forskjellige rytmer og lyder som tilsammen blir en fengende låt. La barna lære kreativ koding samtidig som de utvikler øre for rytme, melodi og harmoni. Se selv her >> Du kan også prøve Awbie, som er en artig figur som elsker jordbær. Hver blokk er en kodekommando som dirigerer Awbie så han får spist masse jordbær! 

Skattejakt med BlueBot
BlueBoter verdens enkleste robot som man kan programmere til å gjøre morsomme ting. Hva med å gå på skattejakt, hente penger i en labyrint eller kjøre rundt i en by?

Programmere EV3
EV3 er den nyeste og mest avanserte roboten fra Lego. Programmer en EV3 og samle poeng på vår robotbane!

Konserter

Vi har invitert en rekke spennende artister til å spille for dere på INSPIRIA denne helgen. På lørdag får vi besøk av bandet Four Times Epic og artisten Niklas Skjelin. Søndag tar bandet Living Alma og M4dzi fra Norske Talenter turen innom.

LØRDAG

Four Times Epic
Four Times Epic er et Fredrikstadband bestående av fire gutter i alderen 15-18 år. De spiller funk. De har spilt sammen i tre år, i oktober skal de i studio og spille inn deres første singel. De har deltatt på UKM alle tre årene de har spilt sammen, og har nådd fylkesmønstringen alle årene. I år har de hatt to festivaljobber, Kraftfestivalen i Askim og Festivalen SIN i Moss. (Kl. 14.30-15.00)

Niklas Skjelin
Niklas Skjelin er grunnleggeren av sjangeren Hybelpop! Han har tidligere gitt ut sangen "Mr. Millionær" og I 2017 kom hans kritikerroste og selvtitulerte EP hvor flere av låtene snek seg inn på riksdekkende radio. I den sammenheng var NRKs Nils Åge Nonstad sikker i sin sak: ”Niklas er en artist vi vil høre mer fra, spør du meg” Han beskrives som en raus personlighet med masse energi. Han binder sine konserter sammen ved å fortelle morsomme historier og dele sine ulike skråblikk på livet. - “Det er vanskelig å ikke føle at han står på scenen bare for deg” (Sarpsborg Arbeiderblad) (Kl. 15.00-15.45)

SØNDAG

Living Alma
Living Alma er et indie-folk-pop-band fra Halden. Musikken deres kan beskrives som et møte mellom det akustiske, nakne, og en mer svevende og sprø lydverden iblandet bløte og lekne vokalharmonier. De høster mange lovord for konsertene sine om dagen. Etter Månefestivalen 2018 skrev musikkmagasinet Gaffa: “Et band man bør holde et øye med - som serverer meget stemningsfull pop med karakter og særpreg.” Living Alma er Ingvild Sivertsen, Jørgen Nilsen, Tor Håkon Ramdal og brødrene Alfred og Benjamin Rø Haavelsrud. (Kl. 14.30-15.00)

M4dzi
Mads Andre Skjervik Knutsen, bedre kjent som M4dzi er 18 år fra Sandnes. M4dzi lager elektronisk musikk, lik Mike Williams, Brooks og Martin Garrix. Han bruker programmer på pc, live opptak (piano) og Launchpad for å lage elektronisk musikk. Han har tidligere vert deltager på Norske Talenter i 2016 og 2018, og har deretter etablert seg som artist og spilt på scener sammen med Dårlig Vane, Kamelen, CLMD, DDE, Tom Boye. Blant annet har han spilt på Kvernevikfestivalen og Fadderfestivalen. Sangen hans "Wings" har nærmere 400 000 plays på Spotify. (Kl. 15.15-15.30)