Content1 | col2

Det magiske verdensrommet!

Publisert: 24.01.2019
Synes du verdensrommet er spennende? Legg turen til INSPIRIA science center i vinterferien (uke 8) og utforsk vårt spektakulære univers!

Når?

I vinterferien: Lørdag 16. februar - søndag 24. februar 2019,
kl. 11.00-16.00.

Hva?

I vinterferien kan du lære mer om vårt fantastiske univers. Ta en ekte astronauttest i Gyro Xtreme, bli med på en guidet reise i verdensrommet i planetariet, lag din egen stjernebildekikkert AktivitetsLaben, opplev spennende eksperimenter fra scenen i Da Vinci og lag blinkende romskip som du får med hjem. Det magiske verdensrommet er fokus på INSPIRIA i hele vinterferien!

Program?

11.00-11.45 AktivitetsLab: Lag stjernebildekikkert 
11.00-12.45 AktivitetsLab: Lag blinkende romskip 
12.00 Det uendelige universet - visning i planetariet
13.00 Science show
14.00 Det uendelige universet - visning i planetariet
15.00 Gyro Xtreme astronautsimulator

Aktiviteter?

En reise i verdensrommet
Bli med på en spennende reise i verdensrommet! I vårt fantastiske planetarium utforsker vi stjerner, planeter og fjerne galakser. Sitt ned, len deg tilbake og nyt en behagelig og fascinerende reise fra vårt eget solsystem og helt ut til ytterkanten av det kjente univers. Denne aktiviteten setter virkelig dagens besøk i et større perspektiv.

Science Show
Opplev vårt populære science show der vi viser hvor kult naturfag kan være! Se kule eksperimenter med gasser fra verdensrommet. Passer for hele familien.

Astronauttest i Gyro Xtreme
Reiser man i rommet blir man vektløs. Test ut hvor vanskelig det er å gjøre en oppgave samtidig som du snurrer rundt og rundt i gyroen. (PS: Her må man være minst 140 cm høy)

AktivitetsLab: Stjernebildekikkert

Visste du at det er 88 ulike stjernebilder på vår stjernehimmel? Bli med på vår AktivitetsLab og lag ditt favoritt-stjernetegn i din egen stjernebildekikkert.

Fotovegg
Ta bilde av deg selv som en ekte astronaut i vår superkule fotovegg! Vi får også besøk av en «ekte» astronaut i løpet av dagen.

SPACE-shopping
Vi har et gigantisk utvalg av produkter der du kan lære enda mer om vårt fantastiske univers. Se de spennende produktene i science-butikken vår, Logia.

Visste du at...

...sommeren på Uranus er svært lang? Hver sommer varer hele 21 (jord)år!