Content1 | col2

Jakten på dinosaurene

Publisert: 04.03.2019
Hvorfor døde dinosaurene? Og hvordan kan vi egentlig vite hvordan de så ut? Funn og utgravinger har gitt oss svaret på mange av spørsmålene, men det er fortsatt veldig mye vi ikke vet. Denne helgen skal vi fordype oss i paleontologene verden, utgraving av "fossiler" og forskning på dinosaurens fantastiske tidsalder.

Når?

Lørdag 16. og søndag 17. mars, kl. 11.00-16.00.

Hva?

Dinosaurene kommer til INSPIRIA! Vær en paleontolog og grav frem delene til en dinosaur, og sett disse sammen og pynt dem i fargene du tror den hadde. Se den koselige familiefilmen "Den gode dinosaur" i Da Vinci-salen vår og lag ekkelt dinosaur-snørr. PS. Pass deg for dinosauren som går løs på vitensenteret denne helgen...

Program?

11-16 AktivitetsLab - Jakten på Triceratops
11-16 Lag dinosaur og maske med hobbymateriell
11-13 ScienceAktivitet - Lag dinosaur-egg og dinosaur-snørr
12:00 Planetariet - Mennesker i verdensrommet (NY VISNING)
13:00 Science Show
13:30 Dinosaur-film for hele familien i kinosalen vår (1 t 40 min)
14:00 Planetariet - Mennesker i verdensrommet (NY VISNING!)
15:00 Astronautsimulator Gyro Xtreme

Aktiviteter?

ScienceAktivitet - Jakten på Triceratops
Vær en paleontolog og grav frem delene til en dinosaur. Sett disse delene sammen og pynt de i fargene du tror den hadde. Aktiviteten passer for alle og vi jobber i grupper med en INSPIRIA-vert som leder.

Filmvisning - Den gode dinosaur
Vi viser en animert eventyrkomedie for barn: Den gode dinosaur. Hva hadde skjedd hvis asteroiden som endret jordkloden for alltid misset planeten totalt og dinosaurene aldri døde ut? Dette spørsmålet stilles i denne filmen, hvor en apatosaurus ved navn Arlo som får en usannsynlig menneskevenn. Passer for hele familien.

Planetariet
Ny planetarievising: Dette er en spennende reise der vi skal besøke både stjerner og planeter. Og ikke minst der menneskene har satt sine spor. Len deg tilbake i stolen og nyt reisen! Visningen passer for alle over 3 år.

ScienceShow «Lufta er for alle»
Vi skal blant annet lage elefanttannkrem, ha konkurranser og få brennende hjerter til å sveve i lufta. Showet passer for hele familien.

DINO-shopping
Vi har et spennende utvalg av produkter der du kan lære enda mer om dinosaurer. Se produktene i science-butikken vår, Logia.