Content2 | col2

Program torsdag 18. april

11:00 Alle dager

PåskeKrim på INSPIRIA

I påskeferien tar vi frem hansker, forstørrelsesglass og sperrebånd for å løse årets krimgåte! Se etter ­fingeravtrykk og skjulte spor, knekk koder og hemmelige beskjeder og ikke minst avslør hvem som står bak årets ugjerning! 

INSPIRIA science center er et opplevelsessenter som handler om KUNNSKAP. Her finner du over 70 interaktive installasjoner i tillegg til at du hver helg og ferie kan oppleve en magisk reise i verdensrommet i planetariet, spennende AktivitetsLab, ScienceAktiviteter og ikke minst og vårt populære Science Show.
Er du over 140 cm på strømpelesten, og ikke er redd for å bli svimmel, bør du teste ut astronautsimulatoren Gyro Xtreme!

PROGRAM

11-16 KrimLab - Detektivskolen til Miss Tenkelig
11:00 ScienceAktivitet - Lag blinkende påskepynt
12:00 Planetariet - Mennesker i verdensrommet (NY VISNING)
13:00 Science Show - Ice and fire (NYTT SHOW)
13:30 PåskeQuiz fra scenen
14:00 Planetariet - Mennesker i verdensrommet (NY VISNING!)
14:00 ScienceAktivitet - Lag blinkende påskepynt
15:00 Astronautsimulator Gyro Xtreme

Utendørs:

11-13 Bungee-trampoline - hopp høyt til himmels!
11-16 Utlån av sykler og sykkelutstyr

KrimLab   
Bli med på vår detektivskole som byr på opplæring i alt fra fingeravtrykk og kodeskrift til mikroskopsanalyse og fantomtegning. Er du en dedikert og observant aspirant vil du bli uteksaminert som en ekte detektiv. Merk: Ingen påmelding, passer for barn i alderen 5-12 år! 

Planetariet
Ny planetarievising: Dette er en spennende reise der vi skal besøke både stjerner, planeter og andre galakser. Og ikke minst der menneskene har satt sine spor. Len deg tilbake i kinostolen og nyt reisen! Visningen passer for alle over 3 år.

ScienceShow
«Ice and Fire» Digger du eksperimenter, litt smell og røyk, så er dette noe for deg! Vi viser deg at naturfag ROCKER! Showet passer for hele familien.

Aktivitetspark
Hele påsken har vi utlån av sykkelutstyr kl. 11.00-16.00, til bruk i den flotte aktivitetsparken vår! I parken er det noe for alle; 360 meter lang sykkelbane med lyskryss, bygater, skilt, rundkjøring og ikke minst gangfelt for de myke trafikantene. En egen 100 meter lang sykkelløype for de aller minste med trehjulsykkel og løpesykler. Og for de aller tøffeste har vi en 120 meter lang Pump Track-bane for BMX, skatebord, sparkesykkel og vanlig sykkel. Vi åpner også den populære Bungee-trampolinen vår til påsken, her kan du hoppe høyt til himmels!


CSI:Østfold - INSPIRIAs skoleprogram

Visste du at vi har besøk av skoleklasser alle hverdager i året? Hvert år kommer i overkant av 30 000 elever og de kan blant annet velge det populære skoleprogrammet CSI:Østfold der elevene lærer å etterforske i ordentlig lab og med ordentlig labverktøy! Oppgavene tas utgangspunkt i læreplanen og kompetansemålene til naturfag samt kjemi- og biologifaget. Det er dette du får en liten smakebit av i påsken.

Løs innbruddet! er et skoleprogram der elevene skal bistå i etterforskningen av et innbrudd. Kriminalteknikere har undersøkt åstedet og gjort en rekke beslag som må undersøkes. CSI:Østfold trenger elevenes hjelp for å løse saken. De skal blant annet sammenligne fingeravtrykk og gjøre kjemiske analyser av ukjente stoffer. 

Løs drapssaken! er et skoleprogram der elevene skal bistå i etterforskingen av et drap. Kriminalteknikere har undersøkt åstedet og gjort en rekke beslag som må undersøkes. Elevene skal blant annet sammenligne fingeravtrykk og gjøre kjemiske analyser av ukjente stoffer. 

DNA og urinprøvetest er et skoleprogram der elevene skal bistå i etterforskningen av et innbrudd. Videre ble det funnet piller, brukerutstyr og pulver i leiligheten til den mistenkte. Elevene skal analysere ulike urinprøver etter spor av narkotiske stoffer, mikroskopere pulver, finne fingeravtrykk og gjøre en DNA-analyse.

Lyst til å vite mer om våre skolebesøk?

Vi tar forbehold om endringer i programmet.