Content2 | col2

Program søndag 23. september

11:00 Lørdager og søndager

Helgeprogram

INSPIRIA science center er et opplevelsessenter som handler om KUNNSKAP. 

Her finner du over 70 interaktive installasjoner i tillegg til at du hver helg og ferie kan oppleve en magisk reise i verdensrommet i planetariet, spennende AktivitetsLab (lag din egen luftrakett, WeDo LEGO-programmering, bygg kreasjoner av Strawbees o.l.), ScienceAktiviteter (prøv spinnville CrazyCarts, lagarbeid med EnerSKI, hvem klarer raskest å bygge Hanoi Tower o.l.) og ikke minst og vårt populære Science Show.

Er du over 140 cm på strømpelesten, og ikke er redd for å bli svimmel, bør du teste ut astronautsimulatoren Gyro Xtreme!

PROGRAM
11:00 Lag din egen luftrakett og send den høyt til himmels
12:00 Crazy carts
13:00 Science Show
14:00 Planetariet - En magisk reise i verdensrommet 
15:00 Astronautsimulator Gyro Xtreme  

Hele dagen:

11-16 Bruk fantasien med PlusPlus
11-16 Mattelek i Hexagonrommet
11-16 Utforsk 70 interaktive utstillinger

Program utendørs:
11-13 Hopp høyt til himmels i Bungee-trampolinen
11-16 Utlån av sykkelutstyr tilAktivitetsparken (utendørs) 
11-16 Test elsykler i elsykkelbanen (utendørs)


Aktivitetspark 
Vi har utlån av sykkelutstyr kl. 11.00-16.00 hver lørdag og søndag, til bruk i den flotte aktivitetsparken vår! I parken er det noe for alle; 360 meter lang sykkelbane med lyskryss, bygater, skilt, rundkjøring og ikke minst gangfelt for de myke trafikantene. En egen 100 meter lang sykkelløype for de aller minste med trehjulsykkel og løpesykler. Og for de aller tøffeste har vi en 120 meter lang Pump Track-bane for BMX, skatebord, sparkesykkel og vanlig sykkel. 

Lurer du på om elsykkel kan være noe for deg? På INSPIRIA kan du teste ulike elsykler trygt i vår 500 meter lang elsykkelbane med både bakke og svinger og ikke minst en strekning hvor du kan teste farten. Tips og råd kan du få fra våre elsykkelverter.

Planetariet
Ny planetarievising: Dette er en spennende reise der vi skal besøke både stjerner, planeter og andre galakser. Vi skal utforske teleskoper, sola vår og andre solsystem! Visningen passer for alle over 3 år.

ScienceShow
Nytt show: «Lufta er for alle» Vi skal blant annet lage elefanttannkrem, ha konkurranser og få brennende hjerter til å sveve i lufta. Showet passer for hele familien.

Vi tar forbehold om endringer i programmet.