Content1 | col2

Prøv EL-sykler på INSPIRIA

På INSPIRIA kan du teste mange ulike EL-sykler
Publisert: 23.06.2017
Har du lyst til å prøve elsykkel? Nå har du muligheten på INSPIRIA! Vi har mange varianter (bysykkel, terrengsykkel og lastesykkel) og egne sykkelbaner og løyper i nærområdet slik at du får testet sykkel med motor skikkelig. INSPIRIA ønsker at du skal føle sykleglede, få vind i håret og inspirasjon til å sykle mer fremover!
 Kjenn sykkelgleden ved å være ute i frisk luft og bruke kroppen, dette har både miljøet, hodet og hjertet ditt godt av!
EL-sykler er i vinden som aldri før! Vitensenteret har mange varianter du kan teste ut; EL-sykler med forhjulsdrift, bakhjulsdrift og navdrift, typiske bysykler, eller grovere variant for grus eller i terreng, og ikke minst lastesykler for å ha med piknikkurv og pledd, handleposer eller to-tre barn. Som en del av vår store sykkelsatsning utvides vårt utendørsanlegg med nye løyper for testing av EL-sykkel og vi har fått midler til å arrangere sykleglededager, kursing av EL-syklister og ikke minst mulighet for test av EL-sykler hver dag fra april til oktober.

Prøv når det passer deg

Alle over 16 år kan teste EL-sykkel på vitensenteret, uten å betale inngangspenger. Hver dag fra kl.12-15 fra april til oktober kan du teste sykkel med motor, inkludert helger og ferier. En gruppe på fem ansatte og to dedikerte EL-sykkelverter er lært opp i de ulike modellene og vil gi en god og uavhengig veiledning. På hverdager utenom ferie er det lurt å booke tid, send e-post til sykleglede@inspiria.no med ønsket tidspunkt.

Tilbudet er gjort mulig i samarbeid med Bypakke Nedre Glomma, Østfold Fylkeskommune og Sarpsborg kommune. I tillegg er vitensenterets nye EL-sykkelsatsning nå del av Smart City Sarpsborg.

Ny løype på 500m for EL-sykler

Syklene kan testes i sykkelbanene våre, men vi ønsker også å kunne tilby mulighet for mer fart og litt bakke. I tillegg kan det være mange syklende barn i sykkelanlegget i helger og ferier. Derfor har vi bygget om på parkeringsplassen for å frigjøre til nye løyper dedikert til EL-sykler samt at vi i sommer bygger en lengre løype som vil gå parallelt med E6, inkludert svinger og bakke slik at man kan få testet EL-syklene ordentlig.

Test EL-sykkel i nærmiljøet

INSPIRIA har også laget tre ulike løyper i nærmiljøet. Her tar vi med folk på tur slik at de får testet ut hvordan EL-syklene fungerer på grus, opp fortauskant eller bratte bakker. Det er også blitt laget kart for løypene slik at de som ønsker en tur på egenhånd kan gjøre dette.

Ladestasjoner for EL-sykler

Det vil også bli etablert en egen løsning for ladning av EL-sykler (gratis) for vitensenterets gjester. Ladestasjonen vil bestå av ca. 10 ladepunkter i første omgang, drevet med solceller og vindkraft der strømmen lagres via brukte EL-bil batteri. Dette vil også bli brukt i et skoleprogram om fornybar energi. Ladestasjonen forventes ferdig høsten 2017.

Storsatsning på sykleglede og sykkelanlegg

I september 2016 ble INSPIRIAs aktivitetspark offisielt åpnet. Her er det sykkelopplæring for alle mellom 0-100, matte, fysikk, kjemi, helse og astronomi kombinert med fysisk aktivitet og frisk luft! Lek og læring på ett, to eller fire hjul. Parken kan brukes av alle - de som besøker vitensenteret, skoleklasser og andre i og utenfor åpningstid.

INSPIRIA science center er et unikt virkemiddel for å nå barn og unge spesielt, samt næringsliv og befolkningen. Akkurat det vi trenger for å spre sykleglede, noe som gir unik mulighet for en storstilt EL-sykkelsatsning!

INSPIRIA har som eneste vitensenter i landet en fast avtale med kommunen i hele fylket og har derfor besøk av alle skoleelever fra 2., 4., 6. og 9. trinn hvert år fra hele fylket. I tillegg besøker alle elever på vg1, og mange realfagklasser fra vg 2 og 3, vitensenteret hvert år. Det gir særdeles god mulighet til å jobbe med kunnskap og holdninger ovenfor barn og unge systematisk som supplerende og forsterkende til det som skjer på skolene og andre steder. Mestringsfølelse og helsefremmede aktiviteter som sykling er en del av dette.