Content1 | col2

Hva skjer på INSPIRIA?

Publisert: 02.06.2015
Her kan du se hva som skjer på INSPIRIA i 2017. Vi byr blant annet en uke med SPACE og en uke med krimgåter og CSI, LEGO-festival og det populære FIREworks-arrangementet. Og glem ikke at vi i helgene utenom disse har fullspekket program med Crazy Carts, Gyro Xtreme astronautsimulator, en reise i planetariet og ikke minst vår aktivitetspark med utlån av sykkelutstyr i sommerhalvåret!

På hverdagene har vi besøk av mange skoleelever som deltar på våre skolepgram innenfor helse, matte, kjemi, fysikk eller astronomi. Du er hjertelig velkommen da også (til redusert pris) for ustillingene kan du fortsatt utforske!

AKTIVITETSGLEDE

20.-21. januar 2017
Denne helgen ønsker vi å vekke din nysgjerrighet for vitenskapen inne i kroppen! I år dedikerer vi vår årlige og populære helsehelg til glede ved aktivitet.Her får alle mulighet til å ­kjenne på aktivitetsGLEDE og tips til aktiviteter i den travle hverdagen! Bli med på hinder­løype, workshop med Dansefabrikken, marsjere med korps, bygge din egen skjelettsprellemann - en helg fylt av ­inspirasjon, læring, bevegelse og glede for deg uansett ­alder! I tillegg får vi besøk av bioingeniører fra Blodbanken som kan hjelpe deg å finne blodtypen din! Les mer om denne temahelgen>>

STJERNEHIMMELENS HEMMELIGHETER

18.-26. februar 2017 (vinterferie)
Hele vinterferien utforsker vi vårt univers og vår galakse. Bli med på en magisk reise i vårt fascinerende solsystem i planetariet! Visste du at det er mer enn 200 milliarder stjerner i vår galakse? Les mer om denne temahelgen>>

MAKERSPACE

18.-19. mars 2017
Skaperglede og innvovasjon er stikkord for maker-bevegelsen. INSPIRIA jobber med å få på plass vårt eget spennende Makerspace og denne helgen vil du få en smakebit av dette! Et makerspace er et verksted der innovative mennesker, små og store, kan leke seg med ideer og ha tilgang på nyskapende teknologi, som for eksempel å 3D-printe. Du kan denne helgen lage en oppfinnelse med sugerør! Til byggeaktiviteten brukes Strawbees som lar deg koble sugerørene sammen på utallige måter. Sugerørene lar deg enkelt erfare styrker og svakheter i konstruksjonen og bare fantasien setter grenser for hvilke oppfinnelse du lager! Les mer om denne temahelgen>>

UTLÅN AV SYKKELUTSTYR TIL AKTIVITETSPARKEN

1. april -  23. oktober 2017
Den 1. april åpner vi for utlån av sykkelutstyr til den flotte aktivitetsparken vår! I parken er det noe for alle; 360 meter lang sykkelbane med lyskryss, bygater, skilt, rundkjøring og ikke minst gangfelt for de myke trafikantene. En egen 100 meter lang sykkelløype for de aller minste med trehjulsykkel og løpesykler. Og for de aller tøffeste har vi en 120 meter lang Pump Track-bane for BMX, skatebord, sparkesykkel og vanlig sykkel. Les mer om aktivitetsparken vår>>

CSI - PÅSKEKRIM PÅ INSPIRIA

8.-17. april 2017 (påskeferie)
I påskeferien tar vi frem hansker, forstørrelsesglass og sperrebånd for å løse årets krimgåte! Se etter ­fingeravtrykk og skjulte spor, knekk koder og hemmelige beskjeder og ikke minst avslør hvem som står bak årets ugjerning! Les mer om påskekrimdagene på vitensenteret>>


SOMMEREN ER HER!

17. juni - 20. august 2017
I sommerferien kan du være med på mange spennende aktiviteter både innendørs og utendørs med våre aktivitetsverter. Bungee-trampoline, aktivitetsparken, konkurranser og moro. Sommerprogrammet passer for hele familien!

GRÅLUMDAGENE

26.-27. august 2017
Gå ikke glipp av Grålumdagene 26. -27. august, da braker det løs her på Grålum! Ha det moro på INSPIRIA og Superland til redusert pris!

MOVE AROUND

16.-17 september 2017

Denne helgen blir det full fart i vår flotte aktivitetspark utendørs. Test sykler, skateboard og sparkesykler i sykkelbanen eller pump tracken, bli med på morsomme stafetter og lær mer om refleks og trafikksikkerhet sammen med våre aktivitetsverter. Du kan også få se nærmere på elektriske transportsykler og sveve høyt i våre bungee-trampoliner.

LEGO-FESTIVAL

30. september - 8. oktober 2017 (høstferie)
Liker du LEGO er dette perfekt for deg! Vi henter frem LEGO-klosser, WeDo-programmeringsett og utforsker LEGOens spennende muligheter. Her kan du bygge alt fra en enkel figur til bevegelige krokodiller og avanserte roboter.

BARNAS INGENIØRDAG

28. oktober 2017
Pirr teknologinysgjerrigheten! Kanskje er du Norges nye store oppfinner? Ta med hele familien når Barnas ingeniørdag arrangeres på INSPIRIA science center. Her blir det spennende konkurranser med flotte premier. Arrangementet gjennomføres i samarbeid med NITO i tillegg til Vitensenteret Innlandet og Vitensenteret Sørlandet.

FIRST LEGO LEAGUE

11.-12. november 2017
FIRST LEGO League er en årlig kunnskaps- og teknologiturnering for barn og unge og delfinalen arrangeres på INSPIRIA. Vanlig senterprogram utgår denne helgen, men det er veldig spennende å følge de utrolig dyktige lagene!

FIREWORKS

Romjulen 29. - 31. desember 2017
I romjulen kan du oppleve forrykende science show om fyrverkeri, og i vårt STJERNESKUDD-verksted kan du lage ditt eget stjerneskudd til nyttårsaften! I tillegg arrangerer vi vårt populære oppskytingsshow og det blir også salg av fyrverkeri.