Content2 | col2

Program lørdag 8. juni

11:00 Alle dager

Interaktive utstillinger

Hver dag kan du utforske de mer enn 70 interaktive utstillingene på INSPIRIA! Hovedtemaene for våre utstillinger er miljø, helse, energi og verdensrom. I tillegg kan se deg selv hoppe i saktefilm i Hoppet, og masse mer!
11:00 Lørdager

Sykleglededag i Sykkeluka

Velkommen til vår populære sykleglededag på INSPIRIA! Denne gang er det en del av SykkelUka, og vi har et ekstra spennende program.

Vi kan røpe at det blir TrialBike-show med selveste Eirik Ulltang, og balansekunstneren (som liker å leve litt farlig) Eskil Rønningsbakken skal sykle på et spektakulært stunt der vi alle kommer til å holde pusten... Det blir grilling i parken, de tøffe unge syklistene fra BMX-klubben på Gressvik vil nok en gang imponere oss i Pump Track-banen. Og masse masse mer!


Hva?

Sykleglede for liten og stor

Digger du sykkel? Da må du komme til INSPIRIA science center denne dagen. Her blir det trialbike-show, BMX-show og selveste Eskil Rønningsbakken skal ved hjelp av lift og kraner utføre spektakulære balansestunt på sykkel 30 meter over bakken! Både barn og voksne kan teste ulike sykkelaktiviteter og løyper. Er du tøff nok kan du prøve BMX i Pump Track-banen. Ta med din egen sykkel eller lån av oss (sparkesykkel, BMX, fatbike, enhjuling, løpesykkel, trehjulssykkel og tohjulinger i alle størrelser). Du kan også teste ulike elsykler i egen sykkelbane!

Program?

Utendørs i aktivitetsparken

11.00 DJ Øivind Strøm og speaker kjører i gang med musikk og glede.
12.00 Trialbike-show med noen av Norges beste trialsyklister, blant andre Eirik Ulltang.
13.00 BMX Gressvik har show i pump track-banen.
14.00 Den snille maskoten Piccolo kommer på besøk fra Quality Hotel Sarpsborg.
15.00 Trialbike-show med noen av Norges beste trialsyklister, blant andre Eirik Ulltang 
16.00 BMX Gressvik har show i pump track-banen.
17.00 Eskil Rønningsbakken balanserer med sykkel på line skyhøyt i lufta! 

Hele dagen ute:

- Sykkelferdighetsløype, elsykkel- og sykkel-utlån, Bungee-trampoline.
- Sulten? Det blir grilling av hamburgere i INSPIRIAs aktivitetspark v/ kokkene fra Quality Hotel. Du kan også kjøpe mineralvann, slush og popcorn. Og det blir lykkehjul og ansiktsmaling!
- Eskil Rønningsbakken vil gjennom dagen forberede og gjøre seg klar for det store balansestuntet kl 17.00. Det blir også slakk-line balanse for barna, samt Funnybike for ungdom og voksne.
- Eirik Ulltang og co. har "Prøv Trial" for publikum kl. 12.30-14.30 og kl. 15.30-16.30.
- INSPIRIA science cafe er åpen fra 11-18 med et stort utvalg i mat, kaker, drikke og is. 

Innendørs på vitensenteret

11.00-12.30 Sykkelsmoothie
11.00-14.30 Lag ditt eget slim
13.00 Science show 
14.00 NY visning i planetariet: Mennesker i verdensrommet
15.00 Astronautsimulator Gyro Xtreme
16.00 Science show 

Aktiviteter?

Spektakulære balansestunt
Eskil Rønningsbakken balanserer med sykkel på line skyhøyt i lufta. Ved hjelp av lift og kraner vil Eskil utføre spektakulære stunt høyt til værs. Eskil vil gjennom dagen forberede og gjøre seg klar for det store balansestuntet kl 17.00. Det blir også slakk-line balanse for barna, samt Funnybike for ungdom og voksne.

Sykkelshow 

Stort show med Norges ledende triallbikesyklister som trikser høyt og lavt. Trialsyklistene setter opp en stor rigg med hinder og utfordringer og viser frem sine kuleste triks. Få med deg trialsyklingens tøffeste stunts! 

Sykkel-ferdighetsløype 

Her finner du hinder i forskjellig vanskelighetsgrad som passer for både barn og voksne. Banen er designet og utviklet i samarbeid med Ladies Tour of Norway. 

Sykkelbil 
Prøv en firehjulssykkel med plass for hele familien. Ta plass og tråkk i vei! 

Hopp høyt til himmels i Bungee-trampolinen
 
Vår populære Bungee-trampoline kan du teste ut kl. 11.00-18.00! Her kan store og små (20 til 90 kg) hoppe opp mot 10 meter høyt, helt risikofritt. To tilpassede strikker gjør det mulig å sveve og snurre rundt som om du var på en annen planet. 

Test elsykler 
Elsykler er i vinden som aldri før! Vi har mange varianter du kan teste ut; bysykkel, mtb, hybrid, lastesykler til å ha med handleposer, barn eller voksne. 

En reise i verdensrommet 
Bli med på en spennende reise i verdensrommet! I vårt fantastiske planetarium utforsker vi stjerner, planeter og fjerne galakser. Sitt ned, len deg tilbake og nyt en behagelig og fascinerende reise fra vårt eget solsystem og helt ut til ytterkanten av det kjente univers. Denne aktiviteten setter virkelig dagens besøk i et større perspektiv.  

Astronauttest i Gyro Xtreme (innendørs) 
Reiser man i rommet blir man vektløs. Test ut hvor vanskelig det er å gjøre en oppgave samtidig som du snurrer rundt og rundt i gyroen. 

Pris?

Inngang til vitensenteret: kr 125,- per person (inkluderer alle aktiviteter på vitensenteret samt utlån av sykkelutstyr og å hoppe på Bungee-trampolinen). Familie- og grupperabatt ser du her. Utendørsarrangementet er gratis, men man må betale kr. 50,- for å hoppe på trampolinen og kr. 50,- ved lån av sykkelutstyr.

Vi tar forbehold om endringer i programmet.