Content1 | col2

Vi har blitt «en STOLT HjemJobbHjem-bedrift»!

Publisert: 04.02.2021
... men hva betyr egentlig det?
 HjemJobbHjem og INSPIRIA passer som hånd i hanske; Her har vi fått et glimrende verktøy som gir alle ansatte et større eierskap til grønn mobilitet, bærekraft og helse. Dette er verdier som vi hver dag jobber med å inspirere andre til å verdsette på tvers av hele vår virksomhet og i mange av våre prosjekter.
Geir Endregard, administrerende direktør i INSPIRIA science center

For å begrense effekten av menneskeskapte klimaendringer i årene som kommer, er det nettopp vi mennesker som er nødt til å endre vår egen adferd.


En av vanene vi kan klare å endre raskt, og som vil gi en betydelig gevinst for miljøet, er å reise annerledes. Færre av oss må kjøre våre egne diesel- eller bensinbiler, og flere av oss må reise kollektivt, sykle eller gå. Så enkelt er det.


HjemJobbHjem er en fremtidsrettet satsing for å få flere ansatte fra bedrifter i Nedre Glomma-regionen til å velge en grønnere reisevei til og fra jobb. Dette vil gi lavere CO2-utslipp, renere luft, bedre bymiljø, i tillegg til å skape trivsel og bedre helsen til innbyggerne våre. Alle vinner på at flest mulig blir med på HjemJobbHjem!


En gavepakke til bedriftene

Ordningen er en del av Bypakke Nedre Glomma, og det er vi på INSPIRIA science center som har fått i oppdrag å drifte den. Det betyr at vi blant annet følger opp medlemsbedriftene, koordinerer utlån og kjøp av utstyr, arrangerer aktiviteter og kurs, gjennomfører reisevaneundersøkelser, setter opp aktivitetsplaner, lager konkurranser og mye annet.


Selvsagt er INSPIRIA science center også selv en av medlemsbedriftene. Det innebærer at alle våre ansatte – også de som ikke har noe med dette prosjektet å gjøre – får en rekke fordeler:


Gratis sykkelservice? Jepp. Teambuilding-dag med morsomme sykkel-aktiviteter? Jada! Vi får også muligheten til å kjøpe rabatterte elsykler, gratis deltakelse i Sykle til jobben, rabatt på piggdekk og gratis omlegging, rabatt på månedskort og mye mer. Det samme kan du få hvis din bedrift melder seg på. Hvilke tilbud som er tilgjengelig bestemmes ut ifra bedriftens aktivitetsplan, på lik linje med andre medlemsbedrifter. Det betyr at dere kanskje heller har behov for å låne en transportabel sykkelgarasje full av elsykler eller få dekket noe av regningen for et grønt mobilitetstiltak gjennom HjemJobbHjems tilskuddsordning.


Felles verdier

HjemJobbHjem handler derimot mye mer om det vi er og det vi gjør, enn det vi får.


At vi i fellesskap kan bidra inn mot en større tanke – en grønnere og triveligere fremtid – er helt klart en ekstra motivasjon i arbeidsdagen for oss. Det passer perfekt med INSPIRIAs mangeårige miljø- og helseprofil, og med flere av de andre aktivitetene vi har på vitensenteret. Og hvilke verdier vi har som vitensenter.


For noen av oss handler det om å starte dagen med en liten treningsøkt til og fra jobb – som virkelig får fart på endorfinene. For andre er det følelsen av å komme på arbeidsplassen med klart hode og «usvett» kropp etter en herlig morgentur på elsykkelen. Begge deler trumfer i alle fall å stampe i kø. De som har gangavstand får en lignende boost om morgenen av å gå, og de som tar buss får verdifull egentid til å koble av i en ellers hektisk hverdag.


Vi er- og blir en STOLT HjemJobbHjem-bedrift. Vi skal gjøre vårt for å bidra til å redusere CO2-utslippene, skape renere luft og bedre bymiljø, samt å skape trivsel og bedre helsen til våre innbyggere i Nedre Glomma. Bli med på vinnerlaget!


Les mer på hjemjobbhjemnedreglomma.no »