Content1 | col2

Hvordan lukter du?

Publisert: 09.10.2013
Bli med på en helg på INSPIRIA hvor du virkelig får utfordret sansene dine. Visste du at mennesker klarer å skille mellom omtrent 10 000 lukter?

Når?

Lørdag 19. og søndag 20. oktober. Se hva som skjer i vår aktivitetskalender.

Hva?

Utforsk smak- og luktesansen din i spennende workshops, test ut hvor god balanse du har dersom du ikke ser, forsøk å finne ut av hvilken retning lyden kommer fra ved å bare bruke ett øre og finn ut om mat smaker det samme om du ikke kan se eller lukte den?

Her blir det mange spennende aktiviteter for hele familien!

Sanselab
For å se nærmere på våre opplevelse av lukt og smak har kjemikeren og kunstneren Sissel Tolaas et prosjekt gående ved INSPIRIA. Ved hjelp av en helt spesiell teknologi har hun isolert og rekonstruert lukter og smaker fra sesongens lokale råvarer fra Østfold. Dette er utgangspunktet for en sanselab hvor barn får utforske sansene sine! Maks 20 barn per gang, påmelding i resepsjonen ved ankomst. Se tidspunkter i kalenderen.

Aktivitetslab
Utforsk hjernens sanser i en spennende aktivitetslab sammen med familie og venner. Lag ditt eget Camera obscura for å forstå hvordan øyet fungerer. Finn ut hvor lyden i rommet kommer fra hvis du får koblet slanger med trakt koblet til øret ditt. Tør du å stikke hendene inn i en eske og kjenne på et innhold du ikke vet hva er? Dette og andre spennende aktiviteter kan du utfordre deg selv på hvis du deltar i vår aktivitetslab. Se tidspunkter i kalenderen.

Hvem?

Sissel Tolaas er en norsk forsker og kunstner som bor i Berlin. Tolaas har forsket og eksperimentert intensivt med temaet lukt siden 1990. Hun har utviklet et bredt spekter av revolusjonære prosjekter med lukter basert på hennes egen kunnskap - kjemisk vitenskap, matematikk, lingvistikk, og visuell kunst. Tolaas har i et års tid jobbet med å isolere lukt og smak fra sesongens råvarer fra Østfold, og vil gjennom spennende workshops utfordre både barn og voksne til å utforske sansene sine.

For hvem?

For alle som har lyst til å lære mer om sansenes verden!