Content1 | col2

Interaktivt visualiseringsbord

Publisert: 29.05.2015
Visualiseringsbordet "Inside Explorer Table" er et spektakulært tilskudd i utstillingen til INSPIRIA. Bordet er som et gigantisk nettbrett der du med to fingre kan utforske de ulike lagene i menneskekroppen, zoome inn og lage tverrsnitt. Her får du på en fascinerende måte innsikt i menneskers og dyrearters anatomi!
"Inside Explorer Table" er et interaktivt visualiseringsbord som gjør det mulig for publikum å utforske objekt som digitaliseres ved hjelp av avansert skanningsutstyr som blant annet datortomograf og magnetkamera. Vi kan altså utforske menneskets anatomi på samme måte som bare forskere har kunnet gjøre tidligere!

Visualiseringsbord blir brukt av kirurger i forkant av kompliserte operasjoner. Kirurgen kan da studere pasienten i forkant og planlegge operasjonen i detalj.

Slike visualiseringsbord blir også brukt i helseutdanningen da tilgangen til kropper er begrenset. Studentene kan da utforske menneskets anatomi ved hjelp av det visuelle grensesnittet.

Inside Explorer Table brukes i dag av flere vitensentre og museum over hele verden. Visualiseringsbordet har også skapt stor internasjonal interesse og er blitt nominert til et av de mest innovative museumsprosjekt i Museum Heritage Awards. 

Denne flotte utstillingen er blitt realisert takket være en gave fra Sparebankstiftelsen DnB.