Content1 | col2

Nyhet! Osmo koding

Publisert: 25.09.2018
Dette er en morsom, taktil og visuell måte å lære seg de grunnleggende prinsippene i koding.

Når?

Hver lørdag og søndag fra 13. oktober 2018.

Hva?

Osmo Koding består av en spillbasert app for iPad og fysiske kodebrikker som brukes til å gi kommandoer i spillet. Ved hjelp av kodebrikkene som legges foran skjermen på iPaden gir du beskjed hvor figuren Awbie skal gå for å samle jordbær som han er så glad i. Eller du kan lage stilig musikk med Osmo Coding Jam som gjennom musikken hjelper barn i gang med programmering på en morsom og lærerik måte.

OSMO CODING AWBIE

Praktisk opplæring i koding

Spillet Osmo Coding Awbie utvikler barns ferdigheter innen problemløsning og logikk, og hjelper dem å lykkes i en stadig mer digital verden. Med Osmo blir koding ufarlig, uendelig kreativt og morsomt. Lær de grunnleggende prinsippene for data­programming ved å koble sammen fysiske blokker som blir til kommandosekvenser. Her bruker vi koding til å dra ut på et episk, jordbær­spisende eventyr hvor alt kan skje. Det er enkelt. Du bare klikker sammen disse kodeblokkene for å få Awbie til å gå, gripe og hoppe seg gjennom en magisk verden.

Konsepter fra virkeligheten møter virkelig moro
Barn lærer ekte programmeringsbegreper ved å koble sammen fysiske kodeblokker og lage sekvenser, sløyfer og «hvis/eller»-handlinger. De lærer grunnleggende prinsipper for koding samtidig som de har det moro. Coding Awbie belønner logisk tenkning og problemløsning med morsomme ting, som jordbær og kaker og nye eventyr. Styrking av disse ferdighetene øker selvtilliten og forbereder barna på en stadig mer digital verden.

OSMO CODING JAM
Komponér, lytt og ha det gøy!
Kom igang med en rytme og end opp med en hit! Ved bruk av programmeringskommandoer og fysiske kodningsbrikker, styrer man figuren Jam til å spille på forskjellige instrumenter hvor musikken sammensettes. Osmo Coding Jam er et "åpent" spill som gir mye plass til at din lille musiker kan blande lyder og dele komposisjoner - samtidig med at de får grunnleggende kjennskap til koding.

Lag en fengende låt
Hver blokk utgjør en kommando som til sammen utgjør et musikkstudio med mange figurer og instrumenter for barn som vil lage sin egen musikk. La barna lære kreativ koding samtidig som de utvikler øre for rytme, melodi og harmoni. Her kan barna komponere sine egne musikk-mesterverk ved å organisere Osmos små individuelle kodeblokker i mønstre og sekvenser. Her er med andre ord snakk om et morsomt hands-on spill, og en kul måte å bli introdusert til enkel koding på.

For hvem?

For alle barn i alderen 5 - 12 år. Spillet krever ingen forkunnskaper, men de yngste barna kan med fordel spille sammen med en voksen.