Content1 | col2

Ung Røst - frivillig i nyhetskanal

Publisert: 26.03.2020
Nyhetskanal for ungdom laget av ungdom i Østfold. Sender i sosiale media fra TV-studio på INSPIRIA science center. Redaksjonen har frivillige i alle roller. Kanalen er under oppbygging og startet høsten 2019.

Mål og hensikt

Målet med UNG RØST er at ungdom skal engasjere seg frivillig og bli med og bygge demokratiet sterkere. Deltakelse er ikke bare viktig for selve demokratiet - det gir også bedre folkehelse. Man føler seg bedre og blir friskere når man er en del av noe større enn seg selv. Dessuten lønner det seg å være frivillig. Arbeidsgivere ser etter folk som gjerne tar initiativ og ansvar for fellesskapet.

For å bidra til dette, har INSPIRIA tre tilbud i UNG RØST:

1. Jobb frivillig i nyhetskanal!

UNG RØST er en nystarta nyhetskanal laga av ungdom for ungdom i Østfold. Kanalen publiserer både på Instagram, YouTube, Sound Cloud og Facebook.

I UNGRØST lærer ungdom å lede, publisere, klippe, være journalist ... Inspiria stiller med alt av bra utstyr og opplæring fra proffer - vi gir redaksjonen den kompetansen de trenger for å bruke stemmen sin i det offentlige rommet.

Fakta om UNG RØST-redaksjonen

• Sender fra flunkende nytt TV-studio på INSPIRIA science center i Sarpsborg
• Er laga av og for ungdom
• Dekker nyheter - du og resten av redaksjonen bestemmer om hva
• Kan ha folk som produserer innhold i hele fylket


Redaksjonen har FRIVILLIGE i alle roller. Ungdommene trenger ingen medieerfaring fra før, men stiller med pågangsmot og lyst. Man må være med minst én kveld i uka over en lengre periode. Vi har alltid plass til flere redaksjonsmedlemmer! Er du klar for større oppgaver? Har du lyst til å bli lytta til? En programleder i magen? Liker du å filme og redigere? Er du rundt 16 til 19 år? VI TRENGER DEG! Kontakt annemarit.godal@inspiria.no om du kanskje vil være med!

Hør den første podcasten fra Ung Røst her!

2. Fake news?

Fake news? er et skoleprogram for 9. klasse. Her får elevene innblikk i en medieverden man må være mer og mer kritisk til. I INSPIRIA sitt eget profesjonelle TV-studio lager elever en debattsending der de får prøvd seg foran eller bak kamera.

Falske nyheter dukker opp mer og mer, og hva er det som egentlig er sant? Kildekritikk og forskjellen på meninger og kunnskap står sentralt i dette skoleprogrammet.

Programmet er tilpassa Læreplan 2020 med det overordna målet om demokrati og medvirkning, samt de tre tverrfaglige temaene;
- folkehelse og livsmestring
- demokrati og medborgerskap
- bærekraftig utvikling


3. Frivillighetsboost

Alle de nær 30 000 elevene som er på skolebesøk på INSPIRIA får en frivillighetsboost som inspirasjon til å delta som frivillig. Her er noe av budskapet:Kontaktinformasjon INSPIRIA

Prosjektleder for Ung Røst: Anne Marit Godal (tlf: 91009086)