Danger Dino

05.07.2021

I dag åpner «Nye INSPIRIA»!

Store og små som besøker INSPIRIA science center i sommer vil få møte hele 20 dinosaurer! I tillegg har det vokst frem en splitter ny «smartby-park» i andre etasje, som byr på helt andre opplevelser og inntrykk.

I fjor ble det satt publikumsrekord for antall besøkende i juli i fjor. Det kan i beste fall tangeres denne sommeren, ettersom den første Dinosauria-utstillingen var utsolgt hver dag i fellesferien. Når den enda større og enda tøffere oppfølgeren «Dinosauria 2.0» gjør sin entré i år, vil fortsatt bare 200 gjester slippe inn om gangen, i tre puljer per dag. Men minst like viktig er den nye vitensenterutstillingen i andre etasje, med aktiviteter og installasjoner som byr på massevis av «moro med mening».

– Totalopplevelsen på INSPIRIA i år blir betydelig større enn før, når vi får den nye smartby-parken i tillegg. Vi ser at billettene går fort unna, så det gjelder å være tidlig ute for å være sikret plass, sier INSPIRIA-direktør Geir Endregard med et lurt smil.

– Under mer normale omstendigheter, kunne det vært plass til mange flere samtidig, men vi har valgt å beholde antallet og puljene fra i fjor. Det er i tråd med gjeldende smittevernregler, og fungerer bra med de rutinene vi har innarbeidet. I tillegg gir det de 200 som er inne om gangen tid og plass til å se alt på en god måte, forklarer han.

Helt ny vitensenterutstilling i andre etasje

Bakenfor konseptet «Nye INSPIRIA» ligger det en helt ny strategi. Den går i korte trekk ut på å ha en rullerende temautstilling i første etasje, mens andre etasje skal romme en mer permanent vitensenterutstilling. Her blir det ulike opplevelser knyttet tett til vitenskapens verden. Dette er mer i tråd med tilbudet INSPIRIA kunne levere før pandemien brøt ut, men som gir en enda opplevelse samlet sett:

– Dette gleder jeg meg til! Endelig får vi en ny og spennende arena hvor vi kan spre realfagsglede og understøtte det vi kaller «moro med mening» som aldri før. Her blir det teknologi, miljø og annen vitenskap i skjønn forening, i omgivelser som innbyr til kreativitet og læring, sier Endregard.

Venter stor pågang i sommer

Temautstillingen i første etasje heter i år Dinosauria 2.0, og bygger videre på fjorårets braksuksess. Det er imidlertid en helt ny utstilling med hele 20 dinosaurmodeller – fem flere, sammenlignet med i fjor. De kommer fra den samme anerkjente leverandøren Humanoides Ingenieria Animada (Dinosaurios Mexico). I tillegg skal forbedret lyd, lyssetting og scenografi gi en enda bedre opplevelse i år. Det vil også bli nytt åpningsshow, samt justeringer på dino-forestillingen og noen av aktivitetene.

– Det blir spennende å se om responsen fra publikum blir like ellevill i år som i fjor. Men de kommentarene vi har fått til nå tyder jo absolutt på det. Billettsalget til åpningsuka går raskt, så jeg tror fort vi kan få «fulle hus» denne sommeren også, avslutter Endregard.