Dinosaur

Siste sjanse til å oppleve Dinosauria 2.0

Søndag 18. desember er siste sjanse til å få med seg Dinosauria 2.0 utstillingen på INSPIRIA. Her møter du hele 20 dinosaurer i full størrelse, som beveger på hode og hale – i tillegg til mye annen moro for familien.

Norges største dinosaurutstilling

Vitensenteret i Sarpsborg har åpnet en enda større og enda bedre temautstilling med dinosaurer! På «Dinosauria 2.0» får du møte hele 20 dinosaurer i full størrelse, hvorav flesteparten beveger på hodet eller andre deler av kroppen.

I 2. etasje har det i tillegg vokst frem en ny vitensenterutstilling med «park i en smartby» som tema. Her finner du morsomme og lærerike aktiviteter og opplevelser knyttet til vitenskapens verden. Videre finner du også det populære planetariet her, samt to nye «koderom». Det er også andre aktiviteter for store og små, både ute og inne.

DINOSAURIA 2.0

Temautstillingen i førsteetasjen bygger videre på fjorårets braksuksess; «Dinosauria 2.0» er derimot kraftig oppgradert, med flere og enda større dinosaurmodeller, inklusive den voldsomme kjøtteteren Carnotaurus, og hodet og halsen til den søte langhalsen Brachiosaurus. Ikke minst er kulissene flottere, og lyden og lyssettingen byr på en enda bedre familieopplevelse enn sist.

Her ser du en video av dinosaurene som var med i den første utstillingen:

Familie besøker Dinosauria
Hvem passer det for?

«Dinosauria 2.0» skal i utgangspunktet passe for alle aldre, og vi legger opp til at det skal være noe spennende å oppleve for hele familien. Samtidig ser vi at skolebarn opp til ungdomsskolealder og store barnehagebarn er de som setter aller størst pris på dinosaurene.

Er det skummelt?

Det korte svaret er nei, selv om det selvsagt oppfattes forskjellig fra barn til barn – og voksne! Noen av de aller minste reagerer litt på at de store dinosaurene lager brummelyder og beveger på seg.

Hvor holder dere til?

INSPIRIA science center, Bjørnstadveien 16, 1712 Grålum. Vitensenteret i Sarpsborg ligger kun en times kjøretur sør for Oslo!

Hvor lenge varer utstillingen?

Dinosaurene skal forlate INSPIRIA før jul, da fortsetter ferden ut av Norge, dermed blir siste dag du kan hilse på dem søndag 18. desember 2022.
 
Utstillingen er produsert av Dinosauriosmexico.

Dinosauriosmexico logo