Dinosaur

Dinosauria 2.0

På INSPIRIA får du møte hele 20 dinosaurer i full størrelse, som beveger på hode og hale – i tillegg til mye annen moro for familien.
INSPIRIA science center er midlertidig stengt. Se inspiria.no for mer informasjon

Norges største dinosaurutstilling

Vitensenteret i Sarpsborg har åpnet en enda større og enda bedre temautstilling med dinosaurer! På «Dinosauria 2.0» får du møte hele 20 dinosaurer i full størrelse, hvorav flesteparten beveger på hodet eller andre deler av kroppen. Relatert til utstillingen er blant annet T-rex-show og dinoforestillingen «Dinosauria: Død eller levende?».

I 2. etasje har det i tillegg vokst frem en ny vitensenterutstilling med «park i en smartby» som tema. Her finner du morsomme og lærerike aktiviteter og opplevelser knyttet til vitenskapens verden. Videre finner du også det populære planetariet her, samt to nye «koderom». Det er også andre aktiviteter for store og små både ute og inne, for eksempel at dere kan lage dino-slim eller låne sykler (tom. oktober).

DINOSAURIA 2.0

Temautstillingen i førsteetasjen bygger videre på fjorårets braksuksess; «Dinosauria 2.0» er derimot kraftig oppgradert, med flere og enda større dinosaurmodeller, inklusive den voldsomme kjøtteteren Carnotaurus, og hodet og halsen til den søte langhalsen Brachiosaurus. Ikke minst er kulissene flottere, og lyden og lyssettingen byr på en enda bedre familieopplevelse enn sist.

I tillegg til den fantastiske utstillingen, er det T-rex-show, dinoforestillingen «Dinosauria: Død eller levende?» – som inkluderer et par eksperimenter. I planetariet får du være med på en spennende reise i verdensrommet, og du kan ellers løse rebusen og ta kule bilder i vårt selfie-studio. For de minste finnes det flere kreative dinosauraktiviteter, for eksempel å lage dino-slim og sin egen dino-maske, eller grave etter fossiler i den populære sandkassa med finkornet sand og kule redskaper.

Utendørs kan store og små låne eller leie sykler (ut oktober), og kose seg og leke i INSPIRIAs herlige aktivitetspark med sykkelbane.

Her ser du en video av dinosaurene som var med i den første utstillingen:

Familie besøker Dinosauria
Hvem passer det for?

«Dinosauria 2.0» skal i utgangspunktet passe for alle aldre, og vi legger opp til at det skal være noe spennende å oppleve for hele familien. Samtidig ser vi at skolebarn opp til ungdomsskolealder og store barnehagebarn er de som setter aller størst pris på dinosaurene.

Er det skummelt?

Det korte svaret er nei, selv om det selvsagt oppfattes forskjellig fra barn til barn – og voksne! Noen av de aller minste reagerer litt på at dinosaurene lager brummelyder, mens andre ikke liker at det blir mørkt på planetariet. Ta de forholdsreglene som du føler er riktig for ditt barn. For eksempel kan hørselvern for barn være en god idé for å dempe «dinosaurbrølene», men det er ikke spesielt høyt. Vi har utlån av hørselvern, ta kontakt med resepsjonen for å låne. Dinoforestillingen inneholder et par høye smell, men vi sier ifra før det skjer.

Hvor holder dere til?

INSPIRIA science center, Bjørnstadveien 16, 1712 Grålum. Vitensenteret i Sarpsborg ligger kun en times kjøretur sør for Oslo!

Hva koster billettene?

  • Ordinær pris, per person: 130 kr
  • Familiepris (2+2): 450 kr (deretter blir det 70 kr per ekstra barn)
  • Barn 0-2 år, samt ledsagere med ledsagerbevis: Gratis

** Husk å ta med gyldig ansattbevis fra arbeidsgiveren din dersom du bestiller eller benytter billetter som er inkludert i en bedriftsavtale.
 
Utstillingen er produsert av Dinosauriosmexico.

Dinosauriosmexico logo