Besøk INSPIRIA og Dypdykk i påskeferien

INSPIRIA science center har åpent hver dag i hele påskeferien. Bli med på Miss Tenkelig sin detektivskole og løs påskekrimmen, lag påskepynt og besøk vår nye temautstilling Dypdykk.

Når?

Vi har åpent hele påskeferien (01.–10. april) kl. 11:00 – 17:00!

Hva?

Besøk INSPIRIA science center i Sarpsborg i påskeferien hvis dere vil ha noe morsomt og lærerikt å finne på med hele familien! Det blir detektivskole med Miss Tenkelig, Påskeverksted og utleie av sykler i uteparken. Billetter kan forhåndsbestilles eller kjøpes i døra.

Vi har også nylig åpnet vår interaktive og engasjerende utstilling Dypdykk, som tar dere med på en spennende reise gjennom havets dyp. Les mer om konseptet her.

Gutt som lager vindmølle

Program?

 • Velkomsthilsen fra brygga med eksperimenter kl. 11:15, 13:00 og 15:00 (1. etg.)
 • Miss Tenkelig detektivskole kl. 11:00–17:00 (1. etg. bak Logia-butikken)
 • LEGO-bygging kl. 11:00–17:00 (1. etg.)
 • Planetariet/Kulekino (to ulike visninger): kl. 11.30, 12.30, 13.30, 14.30, 15.30 (2. etg.)
 • Forestilling – Monstre i dypet: kl. 12.00, 14.00, 16.00 (Da Vinci-salen, 1. etg.)
 • Kreativte verksteder kl. 11.00–17.00 
  • Påskeverksted – lag din egen påskepynt (utsikten i 2etg)
  • Vindmølleverksted kl. 11.00–17.00 (1. etg.)
 • Ta egne bilder i fotostudioet vårt kl. 11.00–17.00 (1. etg.)

Påskekrim med Miss Tenkelig detektivskole

I påskeferien tar vi frem forstørrelsesglass, mikroskop og sperrebånd! Bli med på Miss Tenkelig Detektivskole og se etter fingeravtrykk og skjulte spor, knekk koder og hemmelige beskjeder. Detektivskolen består av flere poster:

 • Fingeravtrykk
 • Mikroskopanalyse
 • Kodeskrift
 • Vitneavhør
 • Fantomtegning

Kreative verksteder

Lag påskepynt kl. 11.00–17.00 (2. etg.)
Kom i god påskestemning med vårt påskeverksted, og lag noe fint som du får ta med hjem.

Vindmølleverksted (1. etg.)
Lag en vindmølle, få bladene til å snurre rundt og se hvor mye strøm den produserer. Klarer du å få den til å lage enda mer strøm ved å gjøre noen endringer?

Jenter som perler

Aktiviteter – inne på vitensenteret

Ta bilder i vårt fotostudio kl. 11.00–17.00
Smil! I selfie-studioet vårt kan du ta egne bilder "under vann".

Bygg LEGO med undervannstema kl. 11.00–17.00
Barn og unge inviteres til å bygge LEGO med undervannstema! Lag din egen veggkunsst med LEGO Dots og andre kreative byggverk med vanlig LEGO – her er det bare fantasien som setter grenser!

GyroXtreme – kun kl. 16.00–17.00
Lyst til å bli astronaut? Denne galskapen av en dings skal simulere din ferd opp mot stratosfæren (eller kanskje heller ned igjen fra termosfæren?). GyroXtreme er en astronautsimulator som gjenspeiler astronauttreningen på de første Apollo-programmene og der gjestene får kjenne på hvilke voldsomme g-krefter som kan finne sted i en rakettoppskytning, samtidig som de får en koordinasjonsoppgave i form av en barneleke som straks blir vanskeligere når verden snus i alle retninger og med høy fart. Høydekrav er 140 cm.

Filmvisning

Kulekino/ Planetariet kl. 11.30, 12.30, 13.30, 14.30, 15.30

Se vår populære planetariumsreise "Jakten på vannet", som tar med deg med på en spektakulær reise i verdensrommet! En aktivitetsvert forteller om planeter, stjerner, solsystemet, stjernehimmelen, galakser og mye mye mer, mens du sitter ned i kinostolen og kikker opp. Planetariumsreisen passer best for de over 5 år. Varighet ca. 15–20 min.

Det blir også visning av filmen "Expedition Reef/ Ekspedisjon Korallrev" som tar deg med under havets overflate, og inn i en verden som består av spennende vrak i fjorden og vakre korallrev som er omgitt av et spektakulært biomangfold. Filmene vises annenhver gang gjennom dagen. Opplevelsen passer best for de over 8 år.

Uteparken

Uteparken åpner til påsken, og er åpen allerede fra lørdag 1. april. Her kan du låne eller leie sykler, låne Tesla-biler for barna og hoppe i bungee. Med værforbehold. Les mer om uteparken og se priser for leie av utstyr og bungee her.

Forestilling – Monstre i dypet kl. 12.00, 14.00, 16.00
Bli med på en reise ned i dypet der eksperimenter og læring går hånd i hånd, og bli bedre kjent med de mystiske monstrene som lever i havet. Vi skal reise fra havoverflaten til de mørke og ukjente havdypene. Showet passer best for de over 8 år.

Overnatting på Quality Hotel

Quality Hotel Sarpsborg er vår gode nabo her på Grålum. Hotellet tilbyr gode overnattingsfasiliteter, og er et av Norges største familiehotell med både Badeland og Superland.

Les mer her! >>
Lolloandberniequality Skilt Ute