FLL Reklame1

10.02.2017

Helter fra Østfold

I Statoil sin nye reklamefilm for sitt sponsorprogram "Morgendagens Helter" bidrar elever fra Rødsmyra skole i Fredrikstad aktivt. Den 30. august i år var seks elever fra skolen med på en spennende filminnspilling i Asker.

Det viktigste for fremtiden er menneskene, fremhever Statoil i sin nye reklamefilm for Morgendagens Helter. Her understrekes det at det er blant dagens unge vi finner fremtidens håp. Og en av heltene er Hedda fra 7.-trinn på Rødsmyra skole i Fredrikstad, som filmes mens hun jubler over at en LEGO-robot har klart en oppgave robotbanen.

Reklamenfilmen med Hedda (på filmen kalt "Linnea") >>

Hvorfor elever fra Rødsmyra?

Vitensenteret ble kontaktet av Statoil i sommer med forespørsel om vi kjente elever med kunnskap til LEGO-roboter og som kunne tenke seg å være med i en filminnspilling. INSPIRIA er en av Statoil sine partnere for FIRST LEGO League-konkurransen i november hvert år, en av Norges aller største turneringer i sitt slag. Vitensenteret tok kontakt med noen aktuelle skoler, og Hilde Andreassen, lærer og veileder på Rødsmyra skole, sa at dette kunne de være med på.

Morgendagens løsninger trenger morgendagens helter.

 

Hektisk og krevende filminnspillingsdag

Den 30. august var den store filminnspillingsdagen og elevene fra Fredrikstad møtte opp på en skole i Asker med sin spesiallagde robot. INSPIRA hadde med konkurransebord, LEGO og ekstra roboter. Det ble en spennende dag, med mange opptak i alle mulige varianter på gjengen fra Rødsmyra. Både Statoil sine ansvarlige og film-crewet skrøt av elevene for strålende innsats.

Film fra bak kulissene >>

Kampanje i TV, aviser og sosiale medier

Reklamekampanjen for Morgendagens Helter vil du se på TV (TV2, TVN og National Geographic) i tillegg til annonser i aviser og på nett. Hedda fra Rødsmyra-gjengen er også intervjuet til en av annonsene, i tillegg til å synes godt på selve reklamefilmen.

Statoil og INSPIRIA

Statoil sitt samarbeid med INSPIRIA medfører blant annet videreutvikling av utstillingsområdet på vitensenteret over de neste tre årene. Videre vil INSPIRIA få en stor vandreutstilling, Prosjekt Fantasi, i perioden 25. november 2017 til 25. februar 2018. Gjennom Statoils Prosjekt Fantasi var barn og unge med i en konkurranse for å finne opp fremtiden. De beste idéene ble bygget og satt sammen til en utstilling som turnerer på vitensentrene i hele Norge.

I tillegg samarbeider vitensenteret med Statoil hvert år om kunnskaps- og teknologikonkurransen for unge; FIRST LEGO League.

- Det å ha et aktivt samarbeid med Statoil gir veldig stor verdi for INSPIRIA, sier Geir Endregard som er administrerende direktør på INSPIRIA.  Det å kunne hjelpe til med denne reklamefilmen var bare en fryd, og det er litt gøy å vise frem noen av de flinke og flotte heltene som bor i Østfold også.

Årets FIRST LEGO League (FLL)

I år er FLL-turneringen helgen 11.-12. november på INSPIRIA. 27 lag er påmeldt og fra både lørdag og søndag sendes en vinner til skandinavisk finale i Oslo den 2. desember, på Statoil sitt flotte hovedkvarter. Turneringshelgen på vitensenteret gjennomføres med rabattert inngangsbillett og meget stor stemning. Og vi er naturlig nok ekstra spente på å følge med på laget fra Rødsmyra. Klarer de andre lagene å slå de eller har det fått ekstra boost av reklameoppdraget? Arrangementet er åpent for publikum og heiagjenger, og vi får i år også besøk av flere lag fra Horten i Vestfold fylke. Her blir det en spennende helg med garantert imponerende leveranser fra mange flinke elever. Og helter er de alle mann!