IMG 4358

06.06.2023

Altin (18) fra INSPIRIA vant internasjonal pris under sveitsisk mesterskap for ungdomsbedrifter

INSPIRIA-lærlingen Altin Neziri og klassekameratene Markus Brinck og Martin Hansen fra EVA Nordic UB var én av tre ungdomsbedrifter fra Viken som deltok i helgens mesterskap i Sveits.

Det endte med at guttene fra Fredrik II videregående skole stakk av med prisen for beste internasjonale ungdomsbedrift.

– Dette er en utrolig prestasjon og et bevis på det harde og målrettede arbeidet i teamet vårt. Vi er utrolig stolte over denne bragden og er takknemlige for alle som har støttet oss gjennom reisen, forteller Altin, Markus og Martin.

Som en del av utdanningsløpet har VGS-elevene startet opp sin egen ungdomsbedrift der bærekraft har vært en sentral del av prosjektet. EVA Nordic UB en app som oppfordrer og belønner kunder som handler bærekraftig i dagligvarebutikkene. Den gir derfor kundene rabatter og bonuser som man kan bruke, i tillegg rangerer appen hvilke produkter som er mest bærekraftige på butikken.

I våres deltok guttene i Fylkesmesterskap for ungdomsbedrifter i Rakkestadhallen. Det endte med 10 pallplasser for EVA Nordic, og sjansen til å delta i Norgesmesterskapet for ungdomsbedrifter i Oslo senere på året.

– Vi var egentlig ikke kvalifisert til å delta i Sveits, men ungdomsbedriften fra Østfold som vant kunne ikke stille. En uke før ble vi spurt om vi kunne delta. Vi fikk veldig kort tid på oss til å forbedre alt til selve messen, forteller Altin.

INSPIRIA-lærlingen forteller at de fikk et godt utbytte av å delta på mesterskapet i Zurich i Sveits. Elevene har allerede spennende planer for ungdomsbedriften i tiden som kommer.

– Under messen fikk vi besøk av to store investorer som var interessert i prosjektet vårt og ønsket å hjelpe oss. Vi har fått tilbud om å reise til Genéve i sommer for å se på muligheten til å jobbe mer sammen rundt prosjektet. Denne anerkjennelsen inspirerer oss til å fortsette å utfordre grensene, og sammen kan vi skape en lysere fremtid, sier elevene Altin, Martin og Markus.