IMG 2313 (1)

29.03.2023

INSPIRIA science center lanserer nytt partnerprogram – nå ønsker vitensenteret å styrke samarbeidet med næringslivet

– Flere store bedrifter i Østfold har allerede meldt seg på, forteller partneransvarlig Nils Jørgen Olsen.

Vitensenteret på Grålum har i mange år jobbet tett med det lokale næringslivet på ulike prosjekter og arrangementer, men før jul ble et nytt partnerprogram presentert for å ta samarbeidet et steg videre.

Nå går INSPIRIA science center sammen med en rekke aktører i Østfold for å bygge broer på tvers av kommuner og fagområder, og for å se på muligheter for å samarbeide på ulike prosjekter i framtiden.

– Dette partnerprogrammet skal komme begge parter til gode. Det er gledelig at responsen har vært så god, og flere bedrifter har meldt sin interesse, forteller partneransvarlig på INSPIRIA science center, Nils Jørgen Olsen.

Bygger broer med næringslivet

Hvert år har vitensenteret over 80.000 besøkende innom. Olsen mener derfor at det er et stort potensial for å vise mulighetene som næringslivet i Østfold har å by på.

– Her på INSPIRIA er vi helt avhengig av å oppdatere oss på hva som skjer i næringslivet i vår region, og gjennom dette partnerskapet kan vi synliggjøre dette for skoler og våre besøkende. Bedriften viser ved sin støtte at de setter stor pris på arbeidet som gjøres på vitensenteret, avslutter partneransvarlig på INSPIRIA science center.

Siden oppstart har Quality Hotel Sarpsborg, Frigaardgruppen, Prozo, Dahlesgruppen, Vy Buss, Nexans, Borregaard, Østfold Energi, Østfold Rør og Solcellespesialisten meldt seg på det nye partnerprogrammet.

Populær løpebutikk er ny partner

Nå har også nisjebutikken Framsport i Sarpsborg meldt seg på i rekken av bedrifter som ønsker å samarbeide med vitensenteret.

– Vi synes dette prosjektet var så bra at vi ønsket å komme inn som en samarbeidspartner, forteller daglig leder Sondre Olstad.

Sportsbutikken har gjort stor suksess på å selge joggesko fra det populære merket Hoka, og hvert år er nærmere 40.000 kunder innom for å få seg nye sko til trening og fritid.

Olstad i Framsport forteller at han først hørte om partnerprogrammet da han var i kontakt med en lokal bedrift som hadde blitt medlem av mobilitetsprosjektet HjemJobbHjem, som INSPIRIA drifter på vegne av Bypakke Nedre Glomma.

Bidragsyter til grønn mobiliet

Prosjektet skal motivere og tilrettelegge for at bedrifter i Sarpsborg og Fredrikstad skal velge grønne reiseveier til jobb og fritid. I dag er over 300 bedrifter med på prosjektet som blant annet gir rabattert periodebillett på buss og gratis sykkelservice.

– Vi ble kontaktet tidligere i år av en bedrift som hadde blitt med i HjemJobbHjem-prosjektet til INSPIRIA. Bedriften ønsket at de ansatte skulle få gode sko slik at flere kunne gå og løpe til og fra jobb. Om vi kan bli en liten bidragsyter til grønn mobilitet og en mer aktiv hverdag for bedriftens ansatte, så har vi lykkes. Vi gleder oss til å ta del i dette prosjektet, smiler Olstad.

For mer informasjon, kontakt:

Nils Jørgen Olsen, salgssjef og partneransvarlig

njo@inspiria.no / tlf.: 476 81 103