Skjermbilde 2023 10 20 Kl. 08.54.32

20.10.2023

En epoke på Ny-Vigra er over: – Vi takker Blå Kors for et kjempegodt samarbeid

I sommer ble det kjent at Stiftelsen Blå Kors Fredrikstad hadde solgt undervisningsbåten M/S Ny-Vigra III etter nærmere 45 års drift. Onsdag ble det hele markert med INSPIRIA science center, som har driftet båten til marinbiologisk undervisningsturer siden 2019.

– Vi er svært glade både for at denne avtalen med INSPIRIA ble mulig og for et godt samarbeid. Vi ønsker lykke til med videre drift og planer for båten, forteller administerende direktør i Stiftelsen Blå Kors Fredrikstad, Ingunn K. Skaara.

For etter flere tiår med skoletilbud til barn og unge gir Blå Kors stafettpinnen videre. I sommer ble det bekreftet at rederiet Helgeroa-fergene i Vestfold hadde kjøpt båten. INSPIRIA har de siste årene stått for driften av den populære skolebåten, og vitensenteret i Sarpsborg skal fortsette med dette under de nye eierne. 

– Det har vært en utrolig fin tid med Ny Vigra. Da vi inngikk en avtale med Blå Kors i 2019 var det knyttet mye usikkerhet til hvordan dette tilbudet ville bli mottatt, men tvilen ble fort snudd til side. Undervisningsopplegget vårt har blitt noe helt unikt, og tilbakemeldingene vi får fra skolene er bare positive. Vi er glad for at vi kan fortsette å drifte båten i årene som kommer, og vi takker Blå Kors for et kjempegodt samarbeid, forteller Geir Endregard, administrerende direktør på INSPIRIA science center.

Onsdag var det markering på båten med kake, taler og overrekkelse av blomster. Mange av de som har vært sentrale for driften av Ny-Vigra opp gjennom var til stede. Endregard forteller at båten skal fortsette å ha med skoleelver ut på tokt i Hvalerskjærgården. På sommeren blir også Ny-Vigra brukt som turistbåt til vakre Singleøya. 

I sommer ble denne saken omtalt i Fredriksstad Blad. Du kan lese hele saken her!