Ny Utstilling Langs Oslofjorden Mindre Filer 16

04.09.2023

Ny installasjon på INSPIRIA skal støtte opp om arbeidet for en friskere Oslofjord

«Min mening» er en interaktiv løsning som skal gi publikum mulighet til å gi sin mening om hvordan vi kan redde Oslofjorden, samtidig som man får påfyll av kunnskap. Snart skal installasjonen plasseres flere sentrale steder rundt fjorden, men før det fikk fylkesråd for plan klima og miljø mulighet til å teste den på INSPIRIA science center.

– Vi håper at «Min mening» skal skape et engasjement, og at vi med tid kan få et bedre inntrykk av hvor langt folk er villig til å strekke seg for å redde Oslofjorden. Arbeidet for en renere og friskere fjord er på overtid, og med denne løsningen kan vi nå ut til en større del av befolkningen, forteller fylkesråd for plan klima og miljø, Annette Lindahl Raakil (Sp).

Sammen med tre partikolleger var Raakil på besøk på vitensenteret på Grålum for å teste «Min mening» før den ordentlig kan bli tatt i bruk. I november i fjor kunne hun meddele at fylkeskommunen ville bidra med midler for at løsningen skulle ferdigstilles, og INSPIRIA fikk i oppdrag fra Viken fylkeskommune om å etablere en ny informasjon og utstillingsløsning som skulle plasseres 10 steder rundt Oslofjorden.

– Vi har ønsket oss et konsept som kan engasjere publikum langs hele fjorden. Da vi fikk høre om prosjektet som INSPIRA jobbet med hadde vi veldig lyst til å bidra for å få dette på plass, smiler fylkesråden.

På sentrale plasser rundt fjorden i Viken fylke vil det bli plassert en informasjonsløsningen med stor trykkfølsom skjerm. Brukeren får spørsmål og fakta og kan sammenligne sine svar med andres. Hensikten med «Min mening» er å lære av folks svar og samtidig skape læring og engasjement om og for Oslofjorden.

– For å redde Oslofjorden må vi ha hjelp fra folket. Vi ønsker med dette å lære og engasjere befolkningen, og vi tror meningene til folket kan være til stor nytte i arbeidet videre for å friske opp Oslofjorden, forteller Geir Endregard, administrerende direktør på vitensenteret Inspiria science center.