IMG 4602

24.05.2024

Ny Vigra er klar for sommersesong med flere spennende turer i Østfold

Fra søndag 16. juni starter Visit Østfold nye båtturer i Østfoldskjærgården. Denne sommeren blir det 18 dager med båtturer opp og ned Glomma, med turer til Høysand via Singløya og et helt nytt konsept med lunsjcruise til Sponvika i Halden. Alt med start fra Tollboden i Fredrikstad.

– Nå gleder vi oss til å starte en ny sommersesong med Ny Vigra, og denne gangen blir det tre unike turer man kan velge mellom. Vi har testet litt de siste årene og kan nå tilby hele 18 dager med båtturer, fordelt på søndager, tirsdager og torsdager på utvalgte dager i juni og august, smiler Geir Endregard fra Visit Østfold.

Eier av Singløya Asmund Haare er med som samarbeidspartner, og har vært med å utvikle et tilbud for dagene Ny Vigra er innom. Her kan passasjerene hoppe av om morgenen, og reise hjem senere på dagen etter at man har utforsket øya.

Klikk her for å lese mer om avgangstider, billetter og annen praktisk informasjon

Nytt konsept

Turene går fra 16 juni før det blir en pause i juli, men det gjennomføres nye turer fra 1.-25. august.

– Vi fikk veldig god respons under testkjøringene i 2022 og 2023, både fra østfoldinger som er god kjent og fra turister fra andre deler av landet. For å gjøre båtturene litt ekstra spennende vil en guide være ombord for å fortelle om historiske landemerker, dyre- og fuglelivet og det som er aktuelt om Oslofjorden. Det ser vi er noe som faller i smak, forteller Endregard.

Denne sommeren skal Ny Vigra tilby lunsjcruise tur/retur hver søndag fra Fredrikstad til Sponvika. I billetten inkluderer det et måltid på sjarmerende Sjøbua der gjestene kan nyte god mat i vakker skjærgårdsidyll.

I tillegg blir det turer til Høysand via Singløya. Dersom en går av på morgenturen får en til oppdagelsesreise for å se nærmere på skulpturparken i området. Det blir også tid til å nyte sommerværet i idylliske omgivelser før man returnerer med båten tilbake til Fredrikstad med ettermiddagsturen.

Skulptursafari på Singløya

Hver tirsdag blir det satt opp Glommacruise tur/retur fra Tollboden i Fredrikstad til Byens Brygge i Sarpsborg. Det blir blant annet historiefortelling underveis med båtens vertskap, og tre turer R/R per dag. På disse turen kan også inntil 10 passasjerer hver gang ta med sykler hvis det er ønskelig å sykle den ene veien og ta båt den andre veien.

– Nå krysser vi fingrene for at vi får fint vær, og vi står klare til å ta imot gjestene som skal være med på tur. Østfold har så mye fint og spennende å vise fram, og vi er glade for at vi får anledningen til dette gjennom sommercruisene våre, sier Endregard.

I juni lanseres et nytt og spennende aktivitetstilbud til alle som besøker Singløya. På en interaktiv guidet rundtur kan besøkende bli med på Skulptursafari som kombinerer kartvisning til de ulike skulpturene på øya med fascinerende historier om norrøn kunst og mytologi.

– Turen gir en unik mulighet til å utforske Singløya på en helt ny måte og oppdage den rike kulturarven av norrøn kunst og mytologi som skjuler seg bak alle skulpturene som er plassert ut på Singløya, sier Aasmund Haare.