NRK Super Superbit Kampen

20.12.2021

INSPIRIA i spissen for ny «supersatsing» med NRK

Neste år trenger du ikke å kunne synge for å opptre i MGPjr-finalen – bare programmere en Bit:Bot-bil. Og være en del av vinnerlaget på «super:bit-kampen»!

For mange barn og unge i Norge finnes det knapt noe større enn å få være med på MGPjr på NRK.

I 2022 vil også de som ikke kan synge få muligheten til å opptre: INSPIRIA skal på vegne av de norske vitensentrene koordinere gjennomføringen av «super:bit-kampen» sammen med NRK Super og Lær Kidsa Koding (LKK), hvor vinnerlaget får en gullbillett til finalen i Trondheim.

– super:bit-kampen kommer til å bli skikkelig gøy! En sånn konkurranse, hvor også NRK Skole er tungt inne, kan gjøre mye for å øke interessen for programmering blant de unge ytterligere, sier Geir Endregard, direktør på INSPIRIA science center og prosjektleder for landets vitensentre for super:bit.

– At INSPIRIA skal koordinere alt dette på vegne av de norske vitensentrene, synes jeg er ekstra stas. Det innebærer altså alt fra gjennomføring av digitale kvalifiseringsrunder, fysiske delfinaler på vitensentre over hele landet og finalerunder, til innholdsproduksjon og promotering, samt tett dialog med NRK, LKK og de andre vitensentrene, legger han til.

Kvalifiseringen til super:bit-kampen starter 10. januar 2022, og er åpen til 18. februar 2022. Her skal lagene sende inn en video hvor de demonstrerer at de har bygget sin egen Bit:Bot-bil, at de kan fjernstyre den via en programmert micro:bit (chip), og at de har laget en egen hinderløype som bilen skal forsere. Ett lag per skole (5.-7. trinn) eller kodeklubb (alder: 10-13 år) kan kvalifisere seg til delfinalerunden, hvor det venter nye utfordringer.

Kan vinne tur til MGPjr-finalen i Trondheim

Vinnerne av delfinalene på hvert av de regionale vitensentrene, får deretter en ny oppgave som skal løses digitalt (video). En jury bestående av representanter fra NRK, Lær Kidsa Koding og vitensentrene vil til slutt kåre et vinnerlag som får en «Gullbillett» til MGPjr-finalen i Trondheim 28. mai 2022, med betalt reise og opphold. Her skal vinnerlaget vise frem sine kode-ferdigheter i et innslag.

– Det er en lang vei til finalen, men det er heldigvis mye å glede seg til på veien. Vi har selv levert super:bit til alle skoler i Østfold og Buskerud siste par årene, og det er helt utrolig å se hvor kreative og dyktige disse barna er. Jeg er ganske sikker på at også super:bit-kampen kommer til å bli en viktig mestringsarena for koding.

– Har du barn i alderen 10-13 år, er det bare én ting å gjøre: Meld dere på super:bit-kampen 10. fra og med januar! oppfordrer Endregard.

Les mer på superbit.no »