Duell2 Tuva 1

24.03.2022

Derfor er Tuva vår soleklare favoritt i «The Voice»!

21-åringen fra Fredrikstad med den fantastiske stemmen jobber på vitensenteret i Sarpsborg! Blant kollegaene på INSPIRIA har årets utgave av den populære sangkonkurransen på TV 2 blitt en stor «snakkis» i lunsjen.

(Foto: Robert Dreier Holand/TV 2)

Plutselig dukket et bilde av henne med mikrofon i hånda opp i den uformelle Snapchat- gruppen for INSPIRIA-ansatte en fredagskveld. Like etter strømmet det inn med lovord og applaus-emojier.

– De fleste av oss kjente nok Tuva best som en av de blide og hyggelige ansatte vi har i caféen vår. Jeg var visst ikke alene om å få litt hakeslepp da jeg hørte henne synge på The Voice i første episode med blind-auditions. Det var så utrolig bra, sier HR-sjef Christine Alstad Gaare på INSPIRIA science center.

Drømmen om en platekontrakt kom ganske sikkert en del nærmere etter Tuva Knutsens kraftfulle og tøffe tolkning av den relativt ukjente Boyish-låta «July». Det innebærer at hun i disse dager har fått muligheten til å jobbe tettere med The Voice-dommer Yosef Wolde- Mariam, fra megasuksessen Madcon, som snudde stolen sin på dramaturgisk The Voice-vis.

– Jeg kunne ikke skjønne hvorfor ikke flere snudde seg, men det er som Tuva selv sier; det holder jo med én. Hun var soleklart best i første episode, ifølge oss rundt lunsjbordet i alle fall. «Vi heier på deg, alle sammen, Tuva!» legger Christine til.

Startet samtidig i fast jobb

Parallelt med å følge drømmen om en sangkarriere, signerte 21-åringen kontrakt med INSPIRIA 1. mars, og jobber nå «fast» i caféen. Det gir en trygghet og en fleksibilitet som gjør det mulig å kombinere med The Voice-deltakelsen og det som eventuelt måtte komme etterpå. Med andre ord er det mye spennende som skjer for Tuva om dagen.

– Jeg klarer ikke slutte å smile. Å få være med på The Voice er helt uvirkelig, og jeg er så utrolig glad for alle de søte meldingene jeg har fått fra folk. Det er en tøff konkurranse med mange skikkelig bra sangere, men jeg bare nyter øyeblikket. Jeg håper at jeg kan skille meg ut og nå langt, sier den blide The Voice-deltakeren.

– At jeg samtidig har fått meg jobb på INSPIRIA er helt herlig! Her møter jeg masse positive og hyggelige folk hver dag, og det passer perfekt med den «boblen» jeg lever i akkurat nå. Denne jobben går det an å kombinere med musikken. Det er også veldig koselig at kollegaene mine gjør litt stas på meg fordi jeg er med i The Voice. Det setter jeg stor pris på, sier Tuva videre.

Et springbrett for unge

På INSPIRIA jobber det mange unge arbeidstakere, gjerne som aktivitetsverter, lærlinger og caféansatte. Flere av dem kombinerer jobb med skolegang, studier eller andre individuelle satsinger. Ifølge HR-sjef Christine er dette noe som gagner alle parter:

– INSPIRIA har spesielt de siste årene blitt et springbrett for unge arbeidstakere. Her får de prøvd seg på mange ulike oppgaver; de lærer å møte andre mennesker på en god måte; de får frihet under ansvar; og de har innflytelse på hvordan vi kan utvikle oss videre. Å se at så mange av «våre egne» lykkes med å følge drømmene sine, enten det er å bli lærer eller musiker eller noe helt annet, gjør oss stolte og glade, sier hun.

Nå håper hun at Tuva blir en av de neste som får drømmene sine oppfylt:

– Hun har vel like stor sjanse til å vinne The Voice som noen andre for øyeblikket? Uansett hva som skjer, har hun allerede bevist at hun har noe på en scene å gjøre, at hun har en stemme som fortjener å bli hørt, og at hennes evne til å formidle følelser gjennom sang rører ved noe dypt inni oss alle. Vi er stolte over at hun er «en av oss» og kommer til å sitte benket foran The Voice og stemme på henne hvis hun går videre, avslutter Christine.

SE VIDEO: «Tuva har fått "The Voice" – er det smittsomt?»
(av og med sporty kollegaer fra INSPIRIA 😅)