FIRST LEGO League

FIRST LEGO League (FLL) er verdens største kunnskaps- og teknologikonkurranse for barn og unge. FLL Explore er for 6-9 år, mens FLL Challenge er for 10-16 år (fra 5. trinn).

Velkommen til regional finale i FLL lørdag 11. november 2023

Sted: INSPIRIA science center
Bjørnstadveien 16, Grålum (Sarpsborg)

Foreløpig program

Kl. 08.00: Dørene åpnes på INSPIRIA
Kl. 09.00: Åpningsseremoni med lagene
Kl. 09.30: Robotkamper og presentasjoner 
Kl. 16.00: Avslutningsseremoni med premieutdeling

Billetter

Det er egne billetter til deg som vil heie på lagene og delta på alt som skjer på både INSPIRIA. 

Økt interesse for realfag og teknologi

Hensikten med FIRST LEGO League er å øke interessen for teknologi og vitenskap og å stimulere dagens barn og unge til å bli morgendagens ingeniører og forskere. Sentralt i konkurransen er samarbeid, mestring – og ha det moro underveis.

Viktige info til lagets veiledere

Hvert lag trenger et Challenge-sett (må bestilles av laget selv) og en LEGO-robot (EV3 eller SPIKE) for å delta. INSPIRIA har mulighet til å låne bort en SPIKE hvis dere tar kontakt. Vi kan også hjelpe til med veiledning underveis i oppdraget.

Den offisielle nettsiden for FLL finner du her: FIRST LEGO League Scandinavia. Her finner du all informasjon du trenger. Vi har laget en oversikt over det aller viktigste:

FLL Challenge (10-16 år):
«Meld på lag»  

FLL Challenge er et tidkrevende oppdrag. Arbeidsmengde per uke varierer, men det anbefales minst tre timer. De siste ukene er det vanlig å bruke en god del flere timer. På turneringsdagen skal laget gjennomføre muntlige presentasjoner og kjøre robotoppdrag. Anbefalt størrelse på et lag er 10 pers.. Dere kan gjerne være færre eller flere.  

FLL Explore (6-9 år):

FLL Explore er mye mindre tidkrevende enn Challenge. Her skal laget forske på temaet, bygge og programmere en enkel modell. På turneringsdagen skal laget presentere hva de har jobbet med.

Meld på lag »

Vil du vite mer?

Kontakt prosjektleder Per Kristian Grytdal på e-post: Per.Kristian.Grytdal@inspiria.no, eller tlf. 928 68 332 dersom du har spørsmål om årets konkurranse.

Arrangementet på INSPIRIA sponses av Equinors Morgendagens Helter og Tekna hvert år. Sarpsborg er et av de utvalgte arrangementsstedene som Equinor støtter under selve FLL-turneringen, og inngangsbillettene koster derfor kun 95 kroner denne lørdagen. Equinor bidrar også med vinnersjekk til de to beste lagene. Tekna Nedre Glomma støtter også disse lagene med reisen til den skandinaviske finalen, i tillegg til arrangementsstøtte. INSPIRIA samarbeider også tett med LIONS, som sponser lagenes deltakeravgift i årets FLL. LIONS sitt motto er: "Ja til utdanning" og FLL er et av områdene der LIONS-klubbene gjerne vil bidra.

Konkurranse i kunnskap og teknologi

Hvert år kommer et nytt og inspirerende oppdrag med et samfunnsrelevant tema. Årets tema heter Masterpiece.

Viktige datoer:

  • 15.september: Webinar - Slik gjør du det
  • 16.september: Oppdraget offentliggjøres
  • 20.september: Felles veiledermøte på INSPIRIA
  • 1.oktober: Påmeldingen stenger
  • 11.november: Regional finale/turneringsdag
  • 2.desember: Skandinavisk finale i Mo i Rana (for det laget som vant den regionale finalen)

Årlig arrangement:

Hver høst deltar skole- og fritidslag i FIRST LEGO League: åtte uker med innovasjon, forskning, teknologi, design og programmering, som avsluttes med en spennende regional finale på INSPIRIA! Konkurransen har blitt arrangert på INSPIRIA siden 2011.

Datoen for årets finale er lørdag 11. november.