DSC03605

23.05.2023

Sommermoro på vitensenteret for hele familien

Er du lei trøttsomme regnværsdager eller utålmodige barn på badestranda? På INSPIRIA science center i Sarpsborg er det alltid noe gøy å finne på for hele familien.

Med flotte utstillinger og spennende aktiviteter, planetarium, aktivitetspark, sykkelutlån, gårdsbutikk og café er det noe å oppleve for alle og enhver. Å lære noe nytt og interessant, samtidig som du har det gøy, er selve essensen i det vi gjør her på vitensenteret. Vi kaller det «Moro med mening».

INSPIRIA ligger langs E6 på Grålum i Sarpsborg, og er bare en times kjøretur sør for Oslo. Hver sommer kommer det tusenvis av besøkende fra inn- og utland, og vitensenteret har åpent i hele sommer.

Under har vi listet opp alt det morsomme man kan finne på her på INSPIRIA science center.

Vi håper dere skaper dere noen fine sommerminner hos oss. Velkommen!

1. Temautstillingen Dypdykk

I vår marine utstilling i 1. etasje kan du utforske havets verden og lære om hva vi må gjøre for å bevare den i fremtiden. Dypdykk er en interaktiv og engasjerende utstilling med kreative verksteder, digitalt akvarium, Vortex-tunnel, LEGO-bygging og forestillinger i Da Vinci-salen og mye mer!

Les mer om Dypdykk i vårt helgeprogram

2. Uteparken er alltid åpen

Ved INSPIRIA science center finner du en svær, utendørs aktivitetspark med sykkelbane, bungee-trampoline og klatrestativer. Den er alltid er åpen – også når vitensenteret er stengt. Har du med egen sykkel, sparkesykkel eller skateboard (– og hjelm!) kan du fritt benytte deg av uteparken både i og utenfor vitensenterets åpningstid, på eget ansvar.

Les mer om uteparken vår her

 

3. Morsomme aktiviteter i vitensenterutstillingen

I senterets 2. etasje finner dere vår oppgraderte vitensenterutstilling med aktiviteter og installasjoner fra vitenskapens verden. Her kan hele familien teste alt fra fysiske ferdigheter til koding, eller utforske temaer knyttet til blant annet miljø, helse, energi og verdensrommet.

4. INSPIRIA Trafikkskole

På vår kjøreskole kan barn og unge lære seg trafikkreglene på en morsom og trygg måte, samtidig som dem får kjøre elektriske Teslabilder. Barna får kjøre sin egen mini Teslabil i ordentlig bytrafikk samtidig som de lærer trafikkregler og hvordan man oppfører seg som en ansvarlig sjåfør. Vi kombinerer teori med aktivitetspedagogikk og gjennomfører et teorikurs fullt med morsomme aktiviteter. 

Les mer om INSPIRIA Trafikkskole her

5. Utforsk verdensrommet i Planetariet

Bli med inn i vårt fantastiske planetarium, hvor du kan utforske Jorden og de andre planetene og himmellegemene i vårt solsystem. Vi viser også en film som tar deg med under havets overflate og inn i en verden som består av spennende vakre korallrev med et spektakulært biologisk mangfold. En av våre verter viser og forteller. At du trenger å gjøre er å lene deg tilbake i godstolen og se opp i kuppelen.

 

6. Lekebutikken Logia

Butikken på INSPIRIA er så mye mer enn en lekebutikk. Varene du finner i våre hyller skal totalt sett fremstå som spennende kilder til ny kunnskap, med koblinger til vitenskapens verden. På den måten sikrer vi at det som er til salgs i størst mulig grad matcher slagordet vårt «Moro med mening».

7. God mat i vår science café

God mat er en viktig del av opplevelsen. Kafeen på vitensenteret tilbyr en variert meny med både kalde og varme retter, salater, påsmurte baguetter og smørbrød. Is, kaffe, vafler, kaker og mineralvann står også på menyen. I tillegg bør du unne deg en av våre herlige, hjemmelagde smoothies i sommervarmen.

Les mer om spisetilbudet her

8. Lad og lær i Nord-Europas største ladepark

På INSPIRIA Ladepark har vi et bredt tilbud for deg som trenger å lade. Her finner du gjesteparkering og 75 unike ladeplasser til hybdrid- og elbiler. Besøk vår Lad og lær-utstilling gratis i resepsjonen eller sjekk morsomme energivideoer mens du lader. Ønsker du å strekke på beina kan du prøve vår kunnskapsløype i uteparken.

Les mer om INSPIRIA Ladepark her