Noe for alle:

  • 120 meter lang «Pump Track»-bane for BMX, skateboard, sparkesykkel og vanlig sykkel.
  • 360 meter lang sykkelbane for trafikkopplæring med lyskryss, bygater, skilt, rundkjøring og gangfelt.
  • 100 meter lang sykkelløype for de aller minste, egnet for trehjulssykkel og løpesykkel.
  • 500 meter lang elsykkelbane med svingkurver og bakke, hvor kan du teste elsykler til utlån hos INSPIRIA.

Besøk INSPIRIA – betal per minutt

Les mer om minuttpris >>

Besøk vår kafé, info-løsning eller toaletter

Åpent til 19.00 hver dag >>

Lån av utstyr

I sommerhalvåret, fra april til 9. oktober (avhengig av værforhold), kan alle med billett låne sykkelutstyr gratis i vitensenterets ordinære åpningstid i helger og skoleferier. Her er det «førstemann til mølla» som gjelder, men det mest populære sykkelutstyret kan det settes en tidsbegrensning på, slik at alle får prøvd.

Hvis du kun ønsker å besøke aktivitetsparken, kan du likevel leie sykler, sparkesykler og annet utstyr for 50,- per person. Test av elsykkel for personer over 14 år er gratis.

Øvelse gir mestring

Hensikten med INSPIRIAs utepark er først og fremst å bidra til trafikksikkerhetsopplæring, både for små og store. Dette er en øvingsarena som hever kunnskap og gir mestringsfølelse.

Parken er også et virkemiddel for å få flere til å sykle og bidra til å gjøre sykling og sparkesykling til et naturlig førstevalg for å komme seg rundt i hverdagen. Underforstått er det også et budskap om at fysisk aktivitet og #sykleglede er bra for miljøet, helse og trivsel.

Elsykler
Sykkel
Elsykkelbane

Test en elsykkel – helt gratis!

På INSPIRIA science center kan alle som ønsker det, prøve elsykler gratis!

Test når det passer deg
Alle over 14 år har anledning til å prøve elsykkel på vitensenteret uten å betale inngang:

  • I helger og ferier er test av elsykler en del av senterets tilbud i åpningstiden kl. 11–17. Tilgjengelig for alle, det er bare å møte opp (i perioden april til oktober).
  • Bedrifter som ønsker å prøve sykler samlet, kan sende e-post til sykleglede@inspiria.no for å avtale tid.

500 meter lang elsykkelbane
Vi har elsykler i mange varianter (bysykkel, terrengsykkel og lastesykkel) – og en egen 500 meter lang elsykkelbane, slik at du kan teste i trygge omgivelser. Banen er hele 500 meter lang og har både bakker, svinger og kurver.

Storsatsning på sykleglede og sykkelanlegg
Tilbudet med gratis testing av elsykler på INSPIRIA er gjort mulig i samarbeid med Bypakke Nedre Glomma, tidl. Østfold fylkeskommune og Sarpsborg kommune. I tillegg er vitensenterets elsykkelsatsning en del av Smart City Sarpsborg.