Sommerlab

Gi barna en lærerik og morsom sommeropplevelse! Sommerlab viser at naturvitenskap kan være skikkelig gøy.

Når?

I sommerferien 2023! 

Hva?

Sommerlab er et populært fem-dagers forskerkurs for elever på 4.–6. trinn. På kurset lærer barna om naturvitenskapens spennende verden. De får utføre eksperimenter med ekte forskerutstyr, bruke kreativiteten til å løse morsomme oppgaver og ha fysisk aktivitet ute hver dag. 

Hvordan er en uke på Sommerlab?

Hva tenker du på når du hører ordet naturvitenskap? Kanskje tenker du på tykke bøker uten bilder eller gale professorer med krøllete hår? På Sommerlab ønsker vi å vise at naturvitenskap kan være skikkelig gøy gjennom eksperimenter og morsomme oppgaver.

Vi skal selvfølgelig lære teori, men vi tester teorien ut i praksis når vi bygger maskiner, knekker koder og har fysisk aktivitet. Alle barn kan føle mestring og ha det gøy på Sommerlab.

Energimysteriet

Kan vann eksplodere, og trenger vi egentlig fryser for å lage iskrem? Energi får ting til å bevege seg og endre temperatur, men hva er energi? Gjennom eksperimenter skal vi forske på energi, og sammen skal vi etter hvert løse ENERGIMYSTERIET.

Barna skal også utforske elektriske kretser, kjemiske reaksjoner og fornybar energi som gass og solceller. Det blir både kule eksperimenter, samarbeid og kodeknekking. Barna skal også få bygge sin egen solcellebil, teste ut ulike metoder for å rense vann, og bygge elektriske maskiner av resirkulert emballasje.

Kursinnholdet er det samme som i 2021.

Hvorfor sende barna på sommerskole?

Vi ser at våre yngste innbyggere engasjerer seg mer enn noen gang for å få løst globale samfunnsutfordringer knyttet til miljø og bærekraft. Naturvitenskap er nøkkelen til å løse mange av disse problemene. Det er derfor viktig å gi barn gode forutsetninger for å lykkes med teknologi- og realfag.

På årets Sommerlab ønsker vi å gi barna fremtidsoptimisme ved å vise og forklare hvordan forskning kan være med å løse problemer.

Påmelding og pris

Alle deltakere får en familiebillett til INSPIRIA science center i Sarpsborg (2 voksne + 2 barn).

Fredrikstad

Årets Sommerlab er støttet av SpareBank 1 Stiftelsen Østfold Akershus og NITO Østfold. Velkommen!

Halden

Årets Sommerlab er støttet av Sparebank1 stiftelsen Halden. Velkommen!

Moss

Årets Sommerlab er støttet av SpareBank 1 Stiftelsen Østfold Akershus. Velkommen!

Sarpsborg

Årets Sommerlab er støttet av SpareBank 1 Stiftelsen Østfold Akershus. Velkommen!

Askim

Årets Sommerlab er støttet av SpareBank 1 Stiftelsen Østfold Akershus. Velkommen!