Barnas ingeniørdag

Vil DU hjelpe til med å bygge framtidens oppfinnelser i LEGO? Denne lørdagen er sponset av NITO, derfor koster inngangsbilletten kun 95 kroner!

Når:

Lørdag 9.mars 2024, kl. 11.00–17.00. 

Hva:

Prøv deg som ingeniør på INSPIRIA! 
Pirr teknologinysgjerrigheten! Kanskje er du Norges nye store oppfinner? Ta med hele familien til Barnas ingeniørdag på INSPIRIA. Skaperglede og ingeniørkunst er i fokus i denne lørdagen. Her kan både liten og stor prøve seg som ingeniør. Mulighetene er mange, du har ideene!

Foreløpig program:

Aktivitetsverksteder:

Kl. 11.00–17.00 Papirflykonkurranse
Kl. 11.00–17.00 Luftrakettbygging
Kl. 11.00–17.00 Mikroskop
Kl. 11.00–17.00 Aktivitetsverksted "brobygging"
Kl. 11.00–17.00 Teknologikonkurranse, LEGO-ballongbil
Kl. 11.00–17.00 Kodeaktivitet

Show og forestillinger:

Kl. 11.30–11.50 Planetariereise – "Dypdykk i universet", 2.etasje
Kl. 12.00 Åpningsshow Barnas ingeniørdag
Kl. 12.30–12:55 Forestilling – Monstre i dypet, Da Vinci-salen 1.etasje
Kl. 13.00–13.20 Planetariereise – "Dypdykk i universet", 2.etasje
Kl. 14.00–14.25 Forestilling – Monstre i dypet, Da Vinci-salen 1.etasje
Kl. 15.00–16.00 GyroXtreme – astronautsimulator, 2.etasje
Kl. 14.45–15.00 Premieutdeling i teknologikonkurransene

Aktiviteter:

Luftrakettbygging
Bli med å lag din egen luftrakett i papir, og send den ut fra utskytingsrampen ved bruk av lufttrykk fra en flaske når den er ferdig! Her går teknologi og fysikk sammen, og bare kreativiteten setter grenser for kul luftraketten din blir. Dette er en aktivitet som passer for barn i alle aldre. Er du klar for LIFT OFF?

Brobygging
Alle har vi gått over en bro en eller annen gang, men de færreste av oss har vært på å bygge en. Nå har du derimot muligheten! Bli med INSPIRIA-byggemesterne på jobb og bygg din egen bro. Klarer du å løse vektoppgangen? Aktiviteten passer for hele familien og foreldre anbefales å bli med på byggingen!

LEGO-Ballongbil
Hvor langt klarer bilen din å komme ved hjelp av kun en ballong? Design din helt egne LEGO-bil og la kreativiteten blomstre, før et storslått race! Det vanker premier til vinnerne og vi byr på MASSE LEGO til rådighet! Aktiviteten passer for alle!

Kodeaktiviteter
I vårt koderom i 2.etasje kan besøkende lære seg enkel koding og programmering i et program som heter MakeCode. Klarer du å få en robotbil til å kjøre som du vil? Klarer du å få navnet ditt til å lyse opp på skjermen til en micro:bit? Bli med og lær om koding på en morsom måte!. 

Papirflykonkurranse
Klarer du å lage verdens beste papirfly? Verdensrekorden ligger på 27,60 sekunder sveving i luften, så her har vi litt å strekke oss etter. Ved bruk av ingeniørkunst og kreativitet kan du kanskje brette og klippe et papirfly som kan fly flere titalls meter!

Mikroskop
Test ut hvordan ting ser ut i mikroskop. På Joule i 2.etg. kan du bruke mikroskop med 20 ganger forstørrelse. Visste du at et valmuefrø ser ut som en hjerne? Vi har flere forskjellige ting du kan se på og du må gjerne se på egne ting også – for eksempel et av dine egne hårstrå.

Kjekt å vite?

Barnas ingeniørdag arrangeres i samarbeid med NITO – Norges største fagorganisasjon for ingeniører og teknologer. Takket være støtte fra NITO, vil inngangsbilletten denne dag koste 95 kroner for alle besøkende.

Logo Nito
Hvordan kan plattformene løse framtidas utfordringer?
Velkommen til Barnas Ingeniørdag
Bygg framtidens plattformer i LEGO