Trafikkskole 2023 30

03.05.2023

Dette kan du gjøre på INSPIRIA mens bilen lader

På INSPIRIA science center har vi ladetilbud som passer alle behov, enten det er hurtiglading fra Tesla eller grønn og rimelig destinasjonslading.

Uansett hvor mye tid man må sette av til å lade opp bilen, så skulle nok flere av oss ønsket at vi kunne utnyttet denne tiden litt bedre. Derfor har vi på INSPIRIA en rekke aktiviteter for våre små og store ladegjester.

1. Besøk INSPIRIA – betal pr. minutt

Mange ladekunder, og en del besøkende i parken har ikke behov for en full dag på vitensenteret. Noen har også rett og slett dårlig tid og vil bare gjøre noe mens bilen lader. Derfor har vi laget en egen billett der du kun betaler for minuttene du ønsker! Kun 2 kroner pr. minutt.

2. Uteparken er alltid åpen

Ved INSPIRIA science center finner du en svær, utendørs aktivitetspark med sykkelbane, bungee-trampoline og klatrestativer. Den er alltid er åpen – også når vitensenteret er stengt. Har du med egen sykkel, sparkesykkel eller skateboard (– og hjelm!) kan du fritt benytte deg av uteparken både i og utenfor vitensenterets åpningstid, på eget ansvar. Vi har også elektriske Tesla-biler for de minste.

Visste du at...? Det er en uskreven regel at man bare lader opp til 80 prosent før man gir fra seg plassen til neste elbilfører hvis det er kø. Det tar nemlig gjerne like lang tid å lade de siste 20 prosentene som det tok å lade opp til 80. Er det kø lader du bare det du trenger. På INSPIRIA trenger du ikke å tenke på dette, siden vi har nok av ladeplasser i parken vår.

3. Kunnskapsløype og utstilling

Vårt unike Lad og lær-konsept byr på gratis påfyll av kunnskap til alle våre ladekunder. I tillegg kan en strekke litt på beina, som ofte er både lurt og godt. Vi har laget en kunnskapsløype i ladeparken med stolper som inneholder quiz og fakta. Ta så mange stolper du vil mens bilen lader! I resepsjonen vår har vi også laget en utstilling der det finnes en informasjonsløsning om elbiler og batterier.

4. Mat og drikke mens du venter

Her på INSPIRIA er vi opptatt av mat som gjør godt for både hodet og kroppen, og påfyll av energi er viktig både for store og små. Besøkende kan kjøpe mat og drikke i vitensenterets kafe. På sommeren kan du også ta deg en is i vår sommerkiosk.

Visste du at...? Det er god skikk å ikke ta opp lynladeplasser dersom bilen din ikke takler lynlading. Det er unødvendig å bruke en lader med høy kapasitet dersom bilen din bare klarer å ta imot en tredjedel av det laderen kan levere. Lynlading koster også mer.

5. Ring en god venn

Er det lenge siden du snakket med en god venn på telefonen? I hverdagens mas og kjas er det ikke alltid lett å sette av tid til venner og bekjente. Har du en halvtime til overs på ladeplassen, så kan det kanskje passe å ringe opp? 

6. Knips noen minneverdige bilder

Hvis man ønsker å strekke litt på beina, så kan det være en god idé å utforske området du befinner deg i. Finn fram mobilkameraet ditt og se deg rundt om det er noen fine motiver du kan ta bilder av. Finner du din indre kunstner?

Visste du at..?.Når du er ferdig å lade skal du forlate ladestasjonen slik du ønsker å finne den. Heng kablene pent på plass igjen, for kabler som blir liggende på bakken blir raskt ødelagt. Og apropos ødelagt; Dersom noe ikke fungerer på ladestasjonen, bruk informasjonen på stasjonen eller i appen til å kontakte leverandøren så de blir oppmerksomme på problemet. Da hjelper du både leverandøren, deg selv og dine medtrafikanter.

7. Tøy og bøy

Kjenner du at nakken er litt stiv, eller at ryggen hadde hatt godt av en strekk? Da kan noen enkle øvelser på parkeringsplassen være lurt. Blir øvelsene for krevende kan du bruke bilen som støtte for å holde balansen.

8. INSPIRIA Trafikkskole

På vår kjøreskole kan barn og unge lære seg trafikkreglene på en morsom og trygg måte, samtidig som dem får kjøre elektriske Teslabilder. Barna får kjøre sin egen mini Teslabil i ordentlig bytrafikk samtidig som de lærer trafikkregler og hvordan man oppfører seg som en ansvarlig sjåfør. Vi kombinerer teori med aktivitetspedagogikk og gjennomfører et teorikurs fullt med morsomme aktiviteter. 

Les mer om INSPIRIA Trafikkskole her

God tur videre!