Moro for hele familien!

Legg planer for en superbra dag på INSPIRIA science center – hvor smil og forundring er inkludert i inngangsbilletten.

Programmet vårt byr på en rekke nye opplevelser og aktiviteter for barn og unge – og voksne! Ved INSPIRIA science center finner du en stor, utendørs aktivitetspark med sykkelbane, Bungee-trampoline og klatrestativer. Inne på vitensenteret kan du oppleve vår nye temautstilling "Dypdykk" som tar deg med på en spennende reise under vann. Vi har "Science Show" om monstre i dypet som tar deg med på kule eksperimenter, aktivitetsverksteder for hele familien, kulekino og planetariereise – i tillegg til vår faste vitensenterutstilling i 2 etg.

Utepark

Åpningstider

  • Lørdager og søndager frem til skoleferien starter
  • Hver dag fra lørdag 17. juni – tirsdag 16. august
  • Kl. 11–17 hver dag
  • Se senterets åpningstider

Hva skjer hos oss?

Besøk vitensenteret i Sarpsborg hvis du vil ha noe gøy å finne på med hele familien! Aktiviteter og opplevelser inne og ute, og et nytt sommerprogram som byr på mye ekstra. Billetter kan forhåndsbestilles eller kjøpes i døra.

Det er ladepark for elbiler/ladbare biler utenfor, samt betalt parkering med EasyPark-appen.

Perleverksted

Program

Aktiviteter inne:

Velkomsthilsen fra brygga 11:15, 13:00 og 15:00 (1. etg.)
LEGO-bygging 11:00-17:00 (1. etg.)
Planetariet/Kulekino (To ulike visninger): kl. 11.30, 12.30, 13.30, 14.30, 15.30
Forestilling – Monstre i dypet: kl. 12.00, 14.00, 16.00 (Da Vinci-salen i 1. etg.)

Aktiviteter ute:

  • Utlån av elbiler til mindre barn
  • Bungee-trampoline
  • Lån og utleie av sykkel eller elsykkel til bruk på området. Vi har sykler med og uten støttehjul, og egen løype som passer for barn som skal lære seg å sykle.
  • Sykle på Pump Track-bane
  • Prøv vår 500 meter lange testbane på baksiden av bygget, ut mot E6, hvor det er plass til å tråkke på litt.

Informasjon om utlån og leie av utstyr i uteparken finner du her. Hvis du ønsker å besøke uteparken, uten å ha billett til senteret kan du likevel leie sykler, sparkesykler og annet utstyr. Prislisten finner du her.

GyroXtreme astronautsimulator

GyroXtreme – kun kl. 13.00–14.00
Lyst til å bli astronaut? GyroXtreme er en astronautsimulator som skal simulere din ferd opp mot stratosfæren (eller kanskje heller ned igjen fra termosfæren?). GyroXtreme gjenspeiler astronauttreningen på de første Apollo-programmene og der gjestene får kjenne på hvilke voldsomme g-krefter som kan finne sted i en rakettoppskytning, samtidig som de får en koordinasjonsoppgave i form av en barneleke som straks blir vanskeligere når verden snus i alle retninger og med høy fart. Høydekrav 140 cm.

Selfie studio

Dypdykk – opplev en verden under vann

Utforsk havets hemmeligheter og vakre skatter i vår nye utstilling Dypdykk. Her kan du dykke ned i denne spennende verdenen og lære mer om hva som gjør havet så viktig for oss mennesker, hva vi bruker det til og hva som truer det.

Ta med deg familien og bli med på en spennende reise gjennom havets dyp. Opplev det vakre mangfoldet av dyreliv, lær om de utfordringene som truer havet og hva vi kan gjøre for å bevare dette viktige økosystemet.

På INSPIRIA kan du lage fisker og se dem svømme rundt i et stort digitalt akvarium, gå gjennom en vortex-tunnel, besøke senterets kreative aktivitetsverksteder og oppleve vår nye forestilling "Monstre i dypet" med eksperimenter  – og selvfølgelig blir det muligheter for å bygge LEGO. Les mer om utstillingen vår her >>

Vindmølle verksted

Kreative verksteder

Dekorer handlenett med vinyltrykk eller tekstiltusj kl. 11.00–17.00
Dekorer ditt eget handlenett med vinyltrykk eller tekstiltusjer (1 stk per person). Plastposer og engangsemballasje må vi bruke mindre av, og hva er vel bedre enn et helt eget handlenett du får pynte med farger og mønstre – og ta med hjem gratis? Aktiviteten passer best for de over 6 år og gjerne sammen med foresatte.

Perling av armbånd kl. 11.00–17.00
Her kan familien kose seg sammen, og lage flotte smykker av perler i naturmaterialer – gratis.

Vindmølleverksted – kl. 11.00–17.00
Lag din egen proppel  til vindmøllen med gjenstander som ligger klare ved stasjonen, og se hvor mye energi den produserer på skjermen. Her er det bare å slippe kreativiteten løs!

Flaskepost

Flaskepost kl. 11.00–17.00
Lag en "flaskepost" med din oppfordring til hvordan vi i Norge kan bidra med å redde livet i havet – og heng den opp på vår flaskepost-vegg.

Ta egne bilder i vårt fotostudio kl. 11.00–17.00
Smil! I selfie-studioet vårt kan du ta egne bilder "under vann".

Bygg LEGO med undervannstema kl. 11.00–17.00
Barn og unge inviteres til å bygge LEGO med undervannstema! Vi har både LEGO DOTS og vanlig LEGO – her er det bare fantasien som setter grenser!

Planetariet

Visninger på senteret

Planetariereisen "Jakten på vannet" i verdensrommet kl. 11.30, 14.30 og 16.30
Vi tar med deg med på en spektakulær planetariereise i verdensrommet! En aktivitetsvert forteller om planeter, stjerner, solsystemet, stjernehimmelen, galakser og mye mye mer, mens du sitter ned i kinostolen og kikker opp. Planetariumsreisen passer best for de over 5 år. Varighet ca. 15–20 min. 

Kulekino med visning av filmen "Ekspedisjon korallrev" kl. 12.30 og 15.30
Filmen "Expedition Reef/ Ekspedisjon Korallrev" tar deg med under havets overflate, og inn i en verden som består av spennende vrak i fjorden og vakre korallrev som er omgitt av et spektakulært biomangfold.

Forestilling – Monstre i dypet kl. 12.00, 14.00, 16.00
Bli med på en reise ned i dypet der eksperimenter og læring går hånd i hånd, og bli bedre kjent med de mystiske monstrene som lever der. Vi skal reise fra havoverflaten til de mørke og ukjente havdypene. Showet passer best for de over 3 år.

Aktiviteter ute i aktivitetsparken

Lån sykkel eller prøv elsykkel
Sykkelparken vår har en rå Pump Track, og flere fine løyper som passer for barn som skal lære seg å sykle. Enkelte av syklene til utlån har til og med støttehjul. På INSPIRIA er det en 500 meter lang testbane på baksiden av bygget, ut mot E6, hvor det er plass til å tråkke på litt. Lån av sykler er inkludert i inngangsbilletten. Les mer om uteparken her >>

Bungee-trampoline
Sommerens høydepunkt utendørs på INSPIRIA er at den svært populære Bungee-trampolinen endelig er tilbake! Her kan du ta trampolinehopping til nye høyder, trygt fastspent til en hoppestrikk. Ved stor pågang, vil hoppetiden være begrenset til 5 minutter per person og maks ti personer per. time.

Mini Tesla elbil

La barna låne en mini-elbil
Vi har seks Tesla batteridrevne elbiler for barn opp til 10 år. De lånes ut til besøkende i uteparken i helger og ferier.

DO YOU SPEAK ENGLISH?

Click here for more information »