Content1 | col2

FIRST LEGO League – regionsfinale 7. november

Følg FLL-konkurransen digitalt!
Publisert: 01.03.2017
FIRST LEGO League (FLL) er en årlig kunnskaps- og teknologiturnering for barn og unge. Den regionale finalen arrangeres vanligvis på INSPIRIA i november. På grunn av nye smittevernsrestriksjoner (5. november) er vi dessverre nødt til å avlyse selve arrangementet på vitensenteret, men med god velvilje fra lag og dommere gjennomfører ved at dommerne drar ut til lagene og at presentasjonene holdes digitalt.


OM FIRST LEGO LEAGUE:

Konkurranse i kunnskap og teknologi

Hvert år kommer et nytt og inspirerende oppdrag med et samfunnsrelevant tema. I oppdragene finnes ingen fasitsvar, så lagene kan arbeide fritt, bruke sin oppfinnsomhet og kreativitet og selv velge hvor stor innsats de skal legge i prosjektet. Selve konkurransedagene i november er en fartsfylt opplevelse med spenning, glede og begeistring for egne og andres prestasjoner. 

Økt interesse for realfag og teknologi

Hensikten med FIRST LEGO League er å øke interessen for teknologi og vitenskap og å stimulere dagens ungdom til å bli morgendagens ingeniører og forskere. Sentralt i konkurransen er samarbeid, mestring – og ha det moro underveis. Nyttig info for veiledere på nettsiden til FIRST LEGO League Scandinavia.

Finaledatoer i 2020:

7. november: Regionsfinale på INSPIRIA (Arrangementet på vitensenteret AVLYSES - med vi gjennomfører ved at dommere reiser ut til skolene og at presentasjoner holdes digitalt slik at lagene får vist hva de har jobbet med og dommerne kan gi sin vurdering)
28. november: Skandinavisk finale i Ålesund (gjennomføring usikkert pga. korona)

Årets oppdrag

Årets tema har fått navnet RePLAY og handler om sport og aktivitet. Lagene skal identifisere problemstillinger om hvorfor mange mennesker ikke er like aktive som de burde være, og finne innovative løsninger på problemet de velger.

Lørdag 7. november arrangeres regionale finaler på INSPIRIA science center med til sammen 18 lag. Det blir langt færre folk enn tidligere år, og uten publikum tilstede, men takket være gode smittevernstiltak skal det heldigvis være praktisk mulig å gjennomføre regionsfinalen OG at du kan følge konkurransen digitalt via streaming (AVLYST).

Disse lagene er med i årets regionsfinale:


Lagnavn:

Fra:

Hva har dere forsket på?

1. Team Active Sandbakken ungdomsskole, Sarpsborg Appen Handler om at du skal være aktiv og Være ute og trene og For at folk skal bruke appen så har du ulike premier. appen så kan man velge hvilken øvelse man vil ha. 
3. LEGOGeeks Frelsesarmeen Halden Vi foreslår at det startes et slags «Idrettens Felleskjøp» som kan forhandle gode priser med utstyrsleverandørene og tilby utstyr billigere gjennom klubbene.Vi har valgt navnet «Innkjøpsalliansen».
4. Rocketbrains Hannestad barneskole, Sarpsborg App: Du skal gå på stier og plukke opp søppel, etter at du har plukket det opp så veier du det på en vekt som er ved siden av en søppelkasse. Etter hvert så får du poeng.
5. #B-actiWe Manstad skole, Fredrikstad Innovasjonsideen vår er et spill,der du får et virus.Når du har fåttviruset har du et kart på mobilen og må gå rundt for å finne ingredienser til vaksinen/kuren. Tanken bak spillet er å få barn og ungdom i mer aktivitet.
6. Big Brain Lande barneskole, Sarpsborg App «handlehjelpen».Handlehjelpen skal være en app som får oss i aktivitet, hjelperandreog får oss til å forurense mindre.
7. KRUSK i maskineriet Kråkerøy ungdomsskole, Fredrikstad App: skattefradragnår man trener,app til klokke måler puls og finner ut hvor lenge du har trent. går over til en app og gjør om timene til«ark» fra et digitalt arkiv som fungerer som redusererhvor mye man må betale skatt.
8. Ole, Dole og resten Kråkerøy ungdomsskole, Fredrikstad  
9. The brainmasters Varteig barne - og ungdomsskole, Sarpsborg App: «Catch It!». å gå en viss lengde og få blant annet fysiske utfordringer.Rundt omkring i nærmiIjøet vil det kunne dukke opp rabattkuponger og så videre som man kan gå og hente. På den måten får folk aktivitet og butikker som er med vil kunne få reklame.
10. SSV Sandesundsveien Barneskole, Sarp  
11. Geekin’ around Fritidslag fra Drøbak Etter mye tenkning fant vi ut at ungdomsklubben i Drøbak var et bra sted å prøve å få til noe, siden der er folk for å ha det gøy med venner og det er et sted hvor det kanskje er mulig å få til mer fysisk aktivitet. 
12. The Bricks Hurrød skole, Fredrikstad Tidsgrense på spilling for alle under 16 år. Barn blir mer
aktive, og sosiale. Det kan gjennomføres med at regjeringen setter tidsgrensen, eller at all ansvar går over på foreldrene. 
13. Robotnicks Hurrød Skole, Fredrikstad Pedaler på stoler: tråkke på pedalene som gir strøm til pc eller spillet de spiller. Det kan hende at folk ikke gidder å tråkke for å få strøm til pc så de velger heller å være ute med venner.
14. LegoN
Lande barneskole, Sarpsborg Når el-sparkesykkelen er tom for strøm så kan du lade ved av å trene du bare kobler til el-sparkesykkelen så trener du for å lade den, neste gang kan du får rabatt på at du har trent og ladet el-sparkesykkelen. 
15. FutureTeam Lande barneskole, Sarpsborg energy-pro, som er en boks som du plugger inn i en ergometsykkel så når du sykler går den strømmen du lager av å sykle rett inn i den boksen så lagrer den seg der. 
16. On Fire
Lande barneskole, Sarpsborg VR (virtual reality) sub er et helt nytt treningsapparat er for alle. Spillet er Inspirert av subway surfers, man kan velge hastighet og det er madrasser rundt 3D mølla som gjør at ingen skader seg.
29. Skjebringæne Hornnes barneskole, Sarpsborg «Bildejakt». Det handler om å gå ut å se på bildersom lyser på en gangsti,og lete etter dem. Få folk ut på tur eller gå ut å se på bildene. Bildene kan scannes og du samler kilometer. 
30. Hornnes Mek & Innovasjon Hornnes barneskole, Sarpsborg En app vi har valgt å kalle Active Earth. Den skal fungere som en motivasjon for å bevege seg mer i naturen -samtidig som den tar hensyn til miljøet ved at brukerne av appen vil oppnå poeng ved å plukke eller finne søppel.


I tillegg har vi med et juniorlag; Kråkerøy Kreativ som har 7 deltakere fra Fredrikstad. Vi gleder oss til å se hva de har forsket på!

Vil du vite mer?

Kontakt prosjektleder Per Kristian Grytdal på e-post: Per.Kristian.Grytdal@inspiria.no, eller tlf. 928 68 332 dersom du har spørsmål om årets konkurranse.

Arrangementet på INSPIRIA sponses av Equinors Morgendagens Helter og Tekna hvert år. Sarpsborg er et av de utvalgte arrangementsstedene som Equinor støtter under selve FLL-turneringen, deriblant med vinnersjekk på kr. 5000,- til vinnerlaget. Tekna Nedre Glomma støtter også vinnerlagene med kr. 5000,- for reisen til den skandinaviske finalen, i tillegg til arrangementsstøtte. INSPIRIA samarbeider også tett med LIONS, som sponser lagenes deltakeravgift i årets FLL. LIONS sitt motto er: "Ja til utdanning" og FLL er et av områdene der LIONS-klubbene gjerne vil bidra.

bilde

Vil du være dommer?

07.11.2017
Vil du representere din bedrift ved å delta i dommerpanelet i årets FIRST LEGO Leauge på INSPIRIA? Les mer »
bilde

Praktisk info for lagene

07.11.2017
Her finner dere viktige datoer i 2020, hvordan få dekket deltageravgiften og kontaktinformasjon til prosjektleder på INSPIRIA. Les mer »