Content1 | col2

FIRST LEGO League – regionsfinale 7. november!

Publisert: 01.03.2017
Det blir FIRST LEGO League i år også – verdens største kunnskaps- og teknologikonkurranse for barn og unge i alderen10-16 år. Det betyr at skolelag og fritidslag har hatt anledning til å melde seg på i regionsfinalen, hvor de skal programmere en LEGO-robot og forske på et tema.

Konkurranse i kunnskap og teknologi

Hvert år kommer et nytt og inspirerende oppdrag med et samfunnsrelevant tema. I oppdragene finnes ingen fasitsvar, så lagene kan arbeide fritt, bruke sin oppfinnsomhet og kreativitet og selv velge hvor stor innsats de skal legge i prosjektet. Selve konkurransedagene i november er en fartsfylt opplevelse med spenning, glede og begeistring for egne og andres prestasjoner.

Økt interesse for realfag og teknologi

Hensikten med FIRST LEGO League er å øke interessen for teknologi og vitenskap og å stimulere dagens ungdom til å bli morgendagens ingeniører og forskere. Sentralt i konkurransen er samarbeid, mestring – og ha det moro underveis. Nyttig info for veiledere på nettsiden til FIRST LEGO League Scandinavia.

Finaledatoer i 2020:

7. november: Regionsfinale på INSPIRIA
28. november: Skandinavisk finale i Ålesund (gjennomføring usikkert pga. korona)

Årets oppdrag

Årets tema har fått navnet RePLAY og handler om sport og aktivitet. Lagene skal identifisere problemstillinger om hvorfor mange mennesker ikke er like aktive som de burde være, og finne innovative løsninger på problemet de velger.

Lørdag 7. november arrangeres regionale finaler på INSPIRIA science center med til sammen 18 lag. Det blir langt færre folk enn tidligere år, og uten publikum tilstede, men takket være gode smittevernstiltak skal det heldigvis være praktisk mulig å gjennomføre regionsfinalen.

Les mer om FIRST LEGO League her

Vil du vite mer?

Kontakt prosjektleder Per Kristian Grytdal på e-post: Per.Kristian.Grytdal@inspiria.no, eller tlf. 928 68 332 dersom du har spørsmål om årets konkurranse.

bilde

Vil du være dommer?

07.11.2017
Vil du representere din bedrift ved å delta i dommerpanelet i årets FIRST LEGO Leauge på INSPIRIA? Les mer »
bilde

Praktisk info for lagene

07.11.2017
Her finner dere viktige datoer i 2020, hvordan få dekket deltageravgiften og kontaktinformasjon til prosjektleder på INSPIRIA. Les mer »