Content1 | col2

FIRST LEGO League – Påmelding åpnet!

Publisert: 01.03.2017
Det blir FIRST LEGO LEAGUE i år også – verdens største kunnskaps- og teknologikonkurranse for barn og unge fra 10-16 år. Skolelag og fritidslag er velkommen til å melde seg på, der de skal programmere en LEGO-robot og forske på et tema.

Kunnskap- og teknologikonkurransen

Hvert år kommer et nytt og inspirerende oppdrag med et samfunnsrelevant tema. I oppdragene finnes ingen fasitsvar, lagene kan arbeide fritt, bruke sin oppfinnsomhet og kreativitet og selv velge hvor stor innsats de skal legge i prosjektet. Selve konkurransedagene i november er en fartsfylt opplevelse med spenning, glede og begeistring for egne og andres prestasjoner.

Økt interesse for realfag og teknologi

Hensikten med FIRST LEGO League er å øke interessen for teknologi og vitenskap og å stimulere dagens ungdom til å bli morgendagens ingeniører og forskere. Sentralt i konkurransen er samarbeid, mestring – og ha det moro underveis. Nyttig info for veiledere på hjemmesiden til FIRST LEGO League Scandinavia.

Viktige datoer i 2020:

15. april: Påmelding åpner
12. september: Oppdraget offentliggjøres kl. 13
7. november: Regional turnering på INSPIRIA
28. november: Skandinavisk finale i Ålesund (gjennomføring usikkert pga. korona)

Årets oppdrag

Årets oppdrag er fortsatt hemmelig, men hva det kan handle kan du gjette deg frem til her. Oppdraget slippes 12. september, og ender opp med en turneringsdag, lørdag 7. november der INSPIRIA er arrangør.

Akkurat hvordan turneringsdagen vil foregå er fortsatt usikkert med tanke på koronasituasjonen, men turneringsdag vil det bli – tilpasset de retningslinjene som gjelder!

Du kan lese mer om FIRST LEGO LEAGUE og melde på lag her.

Vite mer?

Kontakt prosjektleder Per Kristian Grytdal på e-post: Per.Kristian.Grytdal@inspiria.no, eller tlf. 928 68 332 dersom du har spørsmål.

bilde

Vil du være dommer?

07.11.2017
Vil du representere din bedrift ved å delta i dommerpanelet i årets FIRST LEGO Leauge på INSPIRIA? Les mer »
bilde

Praktisk info for lagene

07.11.2017
Her finner dere viktige datoer i 2020, hvordan få dekket deltageravgiften og kontaktinformasjon til prosjektleder på INSPIRIA. Les mer »