Content1 | col2

SparkZ – genialt og gøyalt med elsparkesykkel

Publisert: 20.08.2021
Høsten 2021 sparker INSPIRIA science center og Viken fylkeskommune i gang SparkZ – et helt nytt opplæringstilbud for ungdom innen temaet trygg og bærekraftig mikromobilitet. Tilbudet er gratis, og tilbys elever på ungdomsskolen (10. trinn) og videregående skoler (VG1) i Viken fylkeskommune.
SparkZ innebærer at vi kommer ut til din skole og holder et «genialt og gøyalt» undervisningsopplegg med fokus på trygg bruk av elsparkesykler. Her vil elevene få prøve seg på en aktivitetsløype med flere poster, der de både skal gjøre ulike fysiske oppgaver knyttet til trygg bruk av elsparkesykler, og svare på spørsmål som inngår i en rebuskonkurranse. Etter at de har gjennomført aktivitetsløypen vil vi gjennomgå og reflektere over både oppgavene og spørsmålene, og dele ut kule premier.

Gjennom dette opplegget vil elevene få mulighet til å teste elsparkesykler, lære om regler og sikkerhet på en annerledes måte, konkurrere, reflektere, og ikke minst ha det gøy!

Praktisk informasjon:

  • SparkZ tilbys én skole per dag, men to klasser fra samme skole kan delta på samme dag. Opplegget varer i to skoletimer per klasse, slik at det kan gjennomføres én økt med én klasse før lunsj, og én økt med neste klasse etter lunsj.
  • Videregående skoler (VG1) kan kun booke én dag
  • Maks antall elever per klasse er 30 stk.
  • INSPIRIA har med seg elsparkesykler, men det er fint om flest mulig elever kan ta med egen sykkelhjelm. Vi med noen ekstra hjelmer som vi kan låne ut til de som eventuelt mangler. Det er et krav at alle som deltar bruker hjelm, av sikkerhetshensyn.
  • SparkZ er et aktivitetsbasert opplegg, og vi trenger fysisk plass til aktivitetene. En forutsetning for å delta er derfor at skolen har et stort uteareal (ca. 40 x 20 meter eller større) som kan tas i bruk. Det er også viktig at arealet er dekket med asfalt, eventuelt hard grus.
  • Vi anbefaler at en voksen fra skolen er i følge med klassen under hele opplegget.

Påmelding:

SparkZ tilbys ungdomsskoler (10. trinn) i uke 36-41, og til videregående skoler (VG1) i uke 42-44.

Det er en egen påmeldingsside for ungdomsskoler og en egen for videregående skoler. På hver av disse to påmeldingssidene kan din skole velge dato og tidspunkt som passer dere:


Påmeldingen er basert på «førstemann til mølla-prinsippet», så her gjelder det å melde seg på raskt!

Har du spørsmål?

Ta kontakt med prosjektleder Mari Skoglund Godal: