Content1 | col2

FIRST LEGO League 2012

Publisert: 02.09.2013
FIRST LEGO League (FLL) ønsker å bidra til å øke interessen for realfag og teknologi ved å utfordre deltagerne gjennom reelle problemstillinger med en arbeidsmetode som man arbeider under i det virkelige arbeidslivet. FLL innbefatter personlig og faglig utvikling gjennom samarbeid og praktisk læring mot et felles mål.

Turneringsdagen på INSPIRIA 10 november

Årets arrangement ble en kjempesuksess med masse publikum og stor stemning på INSPIRIA. Sarpsborg hadde faktisk høyest robotscoring av alle turneringene i hele Norge!

Gratulerer til årets vinnere

Vi gratulerer Tricky Technic som stakk av med seieren i år også! Lykke til i den Skandinaviske finalen 1. desember. Se et blogginnlegg fra vinnerlaget her. Alle resultatene fra turneringen har blitt publisert på hjernekraft.org.

Lagene som deltok

Det var 20 ivrige lag som presenterte resultatene av sitt arbeid, og kjempet om flere gjeve priser. På hjernekraft.org finner du en fin oversikt over alle lagene. Vi har også lagt ut bilder av lagene på bloggen vår!

Vi blogget fra turneringen

Gjennom hele turneringsdagen la vi ut stemningsrapporter på INSPIRIA bloggen, som du gjerne kan titte på.

Hva er FLL?

FIRST LEGO League er en årlig kunnskaps- og teknologiturnering for barn og unge. Det er stiftelsen FIRST Scandinavia som står bak FLL i Skandinavia. Hvert år kommer et nytt og inspirerende oppdrag med et samfunnsrelevant tema. I oppdragene finnes ingen fasitsvar, lagene kan arbeide fritt, bruke sin oppfinnsomhet og kreativitet og selv velge hvor stor innsats de skal legge i prosjektet.

Oppdrag 2012: Hvordan sikrer vi livskvalitet mens vi blir eldre?

Noen aktiviteter og oppgaver kan bli mer utfordrende etter hvert som man blir eldre. F.eks. kan det bli litt vanskeligere å komme seg opp i tredje etasje, eller å åpne en stor garasjeport for hånd. Andre ting som kan være utfordrende er å holde styr på bankkontoer, pensjoner og regninger.

Hvordan kan vi sørge for gode levekår med trivsel og god sikkerhet om vi skulle bli syke? Med Senior Solutions skal vi fokusere på slike utfordringer og lære mer om hvordan vi kan bedre vår egen og andres alderdom!

Når er det?

Oppdraget slippes 15. september 2012, kl. 1300. Lagene skal skape og ferdigstille prosjektet innenfor 8 uker. Årets turnering i Østfold vil finne sted på INSPIRIA science center lørdag 10. november.
  • 15. september Oppdrag 2012 - "Senior Solutions" offentliggjøres
  • 10. november Regionale turneringer.
  • 1. desember Skandinavisk finale, Norge