Content1 | col2

FIRST LEGO League – regionsfinale 13. november

Følg FLL-konkurransen digitalt!
Publisert: 01.03.2017
FIRST LEGO League (FLL) er en årlig kunnskaps- og teknologiturnering for barn og unge. I 8 uker skal lagene arbeide med innovasjon, forskning, teknologi, design og programmering før det hele ender opp med en spennende turnering 13. november på Inspiria! 

Les mer og meld på klassen her »
Les mer om FLL og meld på klassen her: www.hjernekraft.org»

OM FIRST LEGO LEAGUE:

Konkurranse i kunnskap og teknologi

Hvert år kommer et nytt og inspirerende oppdrag med et samfunnsrelevant tema. I oppdragene finnes ingen fasitsvar, så lagene kan arbeide fritt, bruke sin oppfinnsomhet og kreativitet og selv velge hvor stor innsats de skal legge i prosjektet. Selve konkurransedagene i november er en fartsfylt opplevelse med spenning, glede og begeistring for egne og andres prestasjoner. 

Økt interesse for realfag og teknologi

Hensikten med FIRST LEGO League er å øke interessen for teknologi og vitenskap og å stimulere dagens ungdom til å bli morgendagens ingeniører og forskere. Sentralt i konkurransen er samarbeid, mestring – og ha det moro underveis. Nyttig info for veiledere på nettsiden til FIRST LEGO League Scandinavia.

Finaledatoer i 2021:

13. november: Regionsfinale på INSPIRIA
4. desember: Skandinavisk finale i Ålesund

Årets oppdrag – offentliggjøres 18. september

Hvert år kommer det et nytt og spennende oppdrag! Målet er at barn og unge skal jobbe med å finne løsninger på problemer som de voksne ikke har svaret på! Er du nysgjerrig på hva et oppdrag egentlig er? Klikk deg inn og se på tidligere oppdrag da vel!

Vil du vite mer?

Kontakt prosjektleder Per Kristian Grytdal på e-post: Per.Kristian.Grytdal@inspiria.no, eller tlf. 928 68 332 dersom du har spørsmål om årets konkurranse.

Arrangementet på INSPIRIA sponses av Equinors Morgendagens Helter og Tekna hvert år. Sarpsborg er et av de utvalgte arrangementsstedene som Equinor støtter under selve FLL-turneringen, deriblant med vinnersjekk på kr. 5000,- til vinnerlaget. Tekna Nedre Glomma støtter også vinnerlagene med kr. 5000,- for reisen til den skandinaviske finalen, i tillegg til arrangementsstøtte. INSPIRIA samarbeider også tett med LIONS, som sponser lagenes deltakeravgift i årets FLL. LIONS sitt motto er: "Ja til utdanning" og FLL er et av områdene der LIONS-klubbene gjerne vil bidra.

bilde

Vil du være dommer?

07.11.2017
Vil du representere din bedrift ved å delta i dommerpanelet i årets FIRST LEGO Leauge på INSPIRIA? Les mer »
bilde

Praktisk info for lagene

07.11.2017
Her finner dere viktige datoer i 2021, hvordan få dekket deltageravgiften og kontaktinformasjon til prosjektleder på INSPIRIA. Les mer »