Content1 | col2

2 mill kroner fra AS Betongbygg til Science Center Østfold!

Publisert: 02.09.2008
Til sammen 20 mill kroner sikret fra det private næringslivet!

I går ble det avklart at AS Betongbygg vil bidra med Kr. 2 mill til Science Center Østfold. "Vi ser det som meget viktig å øke interessen for realfag og høyere utdanning. Gjennom Science Center Østfold vil barn og unge få et meget godt tilbud både gjennom skole og på fritid! Derfor bidrar vi med Kr. 2 mill", sier daglig leder Arne Christian Skard i AS Betongbygg. Han oppfordrer andre bedrifter i Østfold til å gjøre det samme!

AS Betongbygg er et allsidig bygge- og anleggs- entreprenørfirma som har sin virksomhet konsentrert om Østfold og søndre Akershus. AS Betongbygg ble etablert i januar 1981. Selskapet har hatt en jevn og positiv utvikling frem til dags dato. Oppdragsmengden fordeler seg på alle typer prosjekter som kontor- forretning- og industriutbygning. I tillegg har rehabilitering utviklet seg til å bli et spesialområde. På 90-tallet har konsernets eiendomsselskap, Betongbygg Eiendom AS utviklet seg betydelig innen eiendom og boligutvikling. Dette utgjør nå ca. 50 % av aktiviteten. Egenregiprosjektene utvikles i nært samarbeid med grunneier/investor. I disse tilfeller opererer AS Betongbygg som totalentreprenør. I 2007 hadde Betongbygg Eiendom AS og AS Betongbygg en samlet omsetning på ca 250 millioner og har ca. 70 ansatte.

Styreleder Osmund Ueland og daglig leder Bjørn Winther Johansen i Science Center Østfold synes det er flott når AS Betongbygg nå investerer Kr. 2 mill i senteret og med dette sikrer Kr. 20 mill fra næringslivet.
"Å bruke to mill kroner til investering i kunnskap for barn og unge, står det respekt av. Det er også en milepæl at vi nå har sikret 20 millioner fra næringslivet. Men, vi må sikre minst et tilsvarende beløp i løpet av september for å holde styringsfart", sier styreleder Osmund Ueland i Science Center Østfold.Fakta


Kontaktpersoner
Science Center Østfold AS:
Osmund Ueland, 41 65 60 01
Bjørn Winther Johansen, 97 98 14 39
AS Betongbygg:
Arne Christian Skard, 99 51 48 49
Sikret finansiering pr. 1. september 2008:
Sarpsborg Kommune 25 millioner (tomt)
Østfold Fylkeskommune 30-40 millioner
Betong og Tre AS 1 million
Info Tjenester AS 1 million
Choice & Vestvannet Invest 5 millioner
Orkla ASA/Borregaard 5 millioner
Hafslund ASA 5 millioner
COWI AS 1 million
AS Betongbygg 2 millioner

Bakgrunn:
Finansieringsmodell
Investeringsramme 225 millioner
Regjeringen/staten 40 millioner
Fylkeskommunen 40 millioner
Sarpsborg kommune 25 millioner
Hovedsponsorer 50 millioner
Næringsliv Østfold
(5 regioner a 10*1 mill)
50 millioner
Andre 20 millioner