Content1 | col2

INSPIRIA produserer egen energi

Publisert: 02.04.2011
Med egen produksjon av elektrisk energi og et bygg som er laget for å bruke minst mulig energi, håper INSPIRIA på å bli en foregangsbedrift innen energiøkonomisering og miljøtenking.
På INSPIRIA produserer vi noe av energien vi trenger selv. Når du kommer til senteret vårt, er det vanskelig å unngå å se vindmølla. Vindmølla har en forventet produksjon på 6000-12 000 kWh i året. Som alltid med vindkraft avhenger produksjonen av hvor mye det blåser. Vindmølla vår begynner å generere strøm ved vindhastigheter ned i 2,5 m/s og tåler en vindstyrke på 70 m/s. Bladene på vindmølla regulerer seg selv for å gi optimal hastighet ut fra vindstyrken.

Sarpsborg har på 2000-tallet fått status som en av de mest solrike byene i landet. I 2008 kåret VG Sarpsborg til “byen med best sommervær” basert på soldøgn, temperatur og nedbørsmengde. Da er det jo naturlig at solenergi er en av INSPIRIAs miljøvennlige energikilder. På senteret har vi både solcellepaneler som genererer strøm for oss og solfangere som varmer opp vann.