Content1 | col2

Oppfordrer til duell under Forskningsdagene

Publisert: 29.05.2012
Forskere som møtes til duell blir et av innslagene under årets forskningsdager. I løpet av fem minutter må de klare å imponere publikum.
Arrangementet finner sted 28. september og hensikten med ”ForskerDuellen” er å gjøre noe litt annerledes i forhold til hvordan man tenker seg forskningsformidling. Det skal være en morsom opplevelse og kanskje ta hull på noen myter om forskning.

Høgskolen i Østfold og INSPIRIA har sammen tatt initiativ til ”ForskerDuellen” under Forskningsdagene 2012. Og ideen falt tydeligvis i god jord hos Forskningsrådet. Av hele 65 søkere var ”ForskerDuellen” en av 23 søkere som i år får arrangementsstøtte fra Forskningsrådet.

Vil vise nye sider ved kunnskap og forskning

- Østfold er et lavt utdannet fylke. Et slikt arrangement håper vi kan vise unge som skal velge utdanning, at forskning og høyere utdanning faktisk er gøy, forteller arrangementsansvarlig for ForskerDuellen ved Høgskolen i Østfold, Nina Fredheim.

”ForskerDuellen” skal foregå ved at to og to forskere fra høgskolen og fra samarbeidspartnerne, får fem minutter hver til å formidle sin forskning til publikum. Vinneren av hver duell, går videre til finalen samme kveld. I etterkant av hver presentasjon skal publikum i salen avgi stemme ved hjelp av mentometerknapper. Arrangementet vil ledes av en konferansier og hovedandelen av publikum vil være videregående elever og studenter ved Høgskolen i Østfold. Inngangen er gratis for de inviterte.

Forskningen ut til folket

- Forskningsformidling er viktig. Hensikten med Forskningsdagene er at forskningen skal bringes ut til samfunnet, og i all hovedsak inspirere unge. Et av målene er på sikt å rekruttere unge til forskning, sier ansvarlig for ”ForskerDuellen” ved INSPIRIA science senter, Bente Marie Jacobsen.

Deltakerne får opplæring i presentasjonsteknikk i forkant, der de trenes i formidling på ulike måter. En skuespiller skal veilede og gi råd om presentasjonsteknikk og formidling fra scene og talerstol.

Møtes til duell på INSPIRIAs kulturscene

”ForskerDuellen” vil foregå fredag 28. september på kulturscenen til INSPIRIA science center.