Content1 | col2

Hva finnes i nærheten av INSPIRIA?

Publisert: 02.01.2016
Sarpsborg ligger kun 1 time sør for Oslo.

Korte avstander

  • Ta turen innom INSPIRIA science center på veien fra Moss Lufthavn Rygge, som ligger kun 10 minutter fra Sarpsborg.
  • Flybåten krysser Oslofjorden på 25 minutter og er dermed den raskeste ruten mellom Østfold og Vestfold. Ta båten til Engelsviken, kun en halv times kjøring til Sarpsborg.
  • En halv times kjøring unna ligger Strømstad med svenskehandel og turer ut til flotte sommerøyer som Koster.
  • Under en times kjøring fra Sarpsborg ligger Tusenfryd, Norges største fornøyelsespark!

Sarpsborg

Byen Sarpsborg er en av Norges eldste byer ble grunnlagt med navnet Borg i 1016 av Olav den hellige.
Like ved Sarpsborg sentrum ligger elven Glomma og Sarpsfossen; Europas største foss!

Borgarsyssel Museum
Museet ligger rett på utsiden av vollen som Olav Haraldsson bygget rundt byen Borg i 1016. Her finnes gjenstander datert helt tilbake til steinalderen, i tillegg til mange spennende utstillinger. Maskoten Ømus viser barna veien til aktiviteter og gjenstander som forteller en spesiell historie for barn. Ømus tar dere også med til Barnas Gård som er åpen om sommeren.

Kulåsparken
Det arrangeres en rekke utendørs konserter i Kulåsparken hver sommer som verdt å få med seg. Her finnes også over 40 gravhauger fra 2000 år tilbake i tid!

Hafslund Hovedgård
Følg i sporene til en rekke kongelige høyheter og besøk en av Norges fineste herregårder, nemlig Hafslund Hovedgård fra 1762.

Eventyrfabrikken
Eventyrfabrikken i Sarpsborg er med sine 2000 kvadratmeter Norges største innendørs lekeland. Her finnes lekedyr større enn hus, hengebroer, kjempesklier, labyrinter, hoppeborger, trampoliner og mye mer, også for voksne.

Superland
I Superland like ved Sarpsborg sentrum, og et steinkast fra INSPIRIA science center, kan dere klatre i en 13 meter høy klatrevegg eller besøke velværeavdelingen med blant annet spa, vannsklier og svømmebasseng både for barn og voksne.

Olavsdagene
I august hvert år feires Olavsdagene i Sarpsborg. Dette er byens største kulturfestival fylt av vikingaktiviteter og utendørsteater.

Dusa

Sør for Sarpsborg ligger Dusa med perfekte bade- og solforhold fra svabergene.

Hvaler

Dra på øyhopping rundt i Hvalers skjærgård med fergene som går fra Skjærhalden på Kirkøy.

Fredrikstad

  • Hankø er en idyllisk øy utenfor Fredrikstad som byr på vakker natur, ro og stillhet.
  • Dra tilbake i tid til Gamlebyen i Fredrikstad fra 1567 som har æren av å være Norges best bevarte festningsby. Her finnes også Skandinavias største modelljernbanesenter morsomt for både store og små.
  • Langs Oldtidsveien som springer fra Fredrikstad til Sarpsborg kan dere utforske landets største samling av oldtidsfunn fra jernalderen, bronsealderen og steinalderen. Her finnes steinrøyser, bygdeborger, våpengraver og store helleristningsfelt.
  • Ta turen over til Strømstad fra Fredrikstad med den sjarmerende båten M/S Sagasund.
  • Langs Oldtidsveien som springer fra Fredrikstad til Sarpsborg kan dere utforske landets største samling av oldtidsfunn fra jernalderen, bronsealderen og steinalderen. Her finnes steinrøyser, bygdeborger, våpengraver og store helleristningsfelt. 

Askim

Dra på gruvevandring i nikkelgruvene i Askim, 40 minutter fra Sarpsborg. Her kan dere også prøve klatring og rappellering. Østfoldbadet i Askim frister med bølgebasseng, 62 meter lang rutsjebane, fontener og vannfall, I tillegg til boblebad og klatrevegg.

Drøbak

50 minutter fra Sarpsborg ligger badebyen Drøbak, hvor dere kan ta turen over fjorden til den imponerende Oscarsborg festning fra 1853.

Rygge

Et kvarter unna Sarpsborg ligger Rygge hvor dere finner Ekeby Gård, som er en koselig bondegård. Besøk husdyr i naturlige omgivelser, lek på tunet og ta turen innom stall , fjøscafe og gårdsbutikken.

Halden

Langs Haldenvassdraget 11 kilometer nord for Halden finnes Brekke, Nord-Europas høyeste sluseanlegg. Med hele seks angrep er Fredriksten Festning i Halden scenen for noen av de mest dramatiske begivenhetene i norsk krigshistorie, og absolutt verdt et besøk.