Content1 | col2

Ny utstilling Prosjekt Fantasi

Publisert: 30.10.2017
Prosjekt fantasi ble til gjennom en konkurranse der barn og unge ble oppfordret til å finne opp morgendagens oppfinnelser. Resultatet er 11 vinneroppfinnelser som inngår i en omreisende utstilling som DU kan oppleve på INSPIRIA fra 25. november 2017 til 25. februar 2018.
 Jeg tror barn har mer fantasi enn de voksne, fordi barn tenker mer.

- Reinert, 13 år og oppfinner av utstillingen Elektronisk humle. Humle- og biebestanden er truet over hele verden.

Når?

25. november 2017 til 25. februar 2018
Helger og ferier fra kl. 11-16 og hverdager kl. 11-15

Hva?

Gjennom Statoils Prosjekt Fantasi var barn og unge med i en konkurranse for å finne opp fremtiden. De beste idéene ble bygget og satt sammen til en utstilling som turnerer på vitensentrene i hele Norge. Det er helt utrolig hva barna har funnet opp! Vi håper alle som besøker oss i denne perioden blir inspirert til å prøve seg som oppfinner i vårt idé-verksted.

Program?

I tillegg til å utforske disse 11 utstillingene funnet opp av barn fra ulike kanter av Norge kan du ha det moro og lærerikt i våre 70 interaktive installasjoner, reise i verdensrommet i vårt spektakulære planetarium og ikke minst delta på spennende MakerSpace og idé-verksted!

Aktiviteter du kan gjøre hele dagen på lørdag og søndag + skoleferier
kl. 11-16  Kreativitetslek og Tegn din idé (Idé-rommet)
kl. 11-16  Skap den utroligste oppfinnelsen utifra et verb og et substantiv (Kreativt verksted)
kl. 11-16  Bruk fantasien og bygg kreasjoner med PlusPlus 

Program lørdag og søndag + skoleferier
kl. 11:00  Test VR-briller
kl. 11:30  Vi utforsker verdensrommet (Planetariet)
kl. 12:00 Skap oppfinnelser med elektroniske LittleBits på MAKERiet
kl. 12:30  Gyro Xtreme astronautsimulator
kl. 13:00  Skap oppfinnelser med elektroniske LittleBits på MAKERiet
kl. 13:30  Science Show
kl. 14:00  Skap oppfinnelser med elektroniske LittleBits på MAKERiet
kl. 14:00  Test VR-briller
kl. 14:30  Vi utforsker verdensrommet (Planetariet)
kl. 15:00  Skap oppfinnelser med elektroniske LittleBits på MAKERiet
kl. 15:30  Gyro Xtreme astronautsimulator

Program alle hverdager
Idé-rommet
Vi har laget et eget rom for å klekke ut spennende ideer! Et hexagon-formet rom midt i Prosjekt Fantasi-utstillingene, hvor du kan sitte i en sofa og tenke ut en ny oppfinnelse. Eller prøve en kreativitetslek der du setter sammen flere ord til ett nytt, kanskje blir resultatet en ny og kul oppfinnelse?

Oppfinnerløype
Om du har lyst til å utforske utstillingene enda mer, har vi laget en oppfinnerløype med spørsmål til hver av de elleve utstillingene som barn fra steder fjernt og nært i Norge har laget.

MAKERiet 

På MAKERiet, INSPIRIAs nye MakerSpace, får du oppgaver der du skal lage kule oppfinnelser med LittleBits - elektroniske byggeklosser der du skal koble lysioder, motorer, trykksensorer og lydgeneratorer sammen til fabelaktige kontruksjoner! LittleBits er en enkel og morsom måte å lære seg prototyping med elektronikk, enten man er 7 eller 67 år.

Idé-rommet

Vi har laget et eget rom for å klekke ut spennende ideer! Et hexagon-formet rom midt i Prosjekt Fantasi-utstillingene, hvor du kan sitte i en sofa og tenke ut en ny oppfinnelse. Eller prøve en kreativitetslek der du setter sammen flere ord til ett nytt, kanskje blir resultatet en ny og kul oppfinnelse?

Om Prosjekt Fantasi

Kreativiteten og fantasien er kanskje de aller viktigste ressursene vi har og hvem har vel mer fantasi enn barn og ungdom? Statoil har en lang tradisjon for å støtte talentutvikling. De siste 10 årene har de støttet barn og unge med å realisere sine drømmer og talenter gjennom Morgendagens Helter-programmet. I dette prosjektet fokuserte de på kreativitet og skaperkraft. Prosjekt Fantasi var en konkurranse som skulle inspirere barn og ungdom til å bruke fantasien og finne opp fremtidens oppfinnelser - fordi Morgendagens løsninger trenger morgendagens helter.

Les mer om Prosjekt Fantasi »

Oppfinnelsene (selve utstillingen)