Content1 | col2

Hva skjer på INSPIRIA?

Science show på Inspiria
Publisert: 02.11.2017
Se hva som skjer på INSPIRIA i 2021
Temautstillingen i første etasje tar deg med millioner av år tilbake i tid, da dinosaurene hersket på jordkloden. Her får du blant annet møte kjøtteterne Tyrannosaurus Rex, Carnotaurus og Allosaurus, og planteetere som Stygimoloch, Stegosaurus og langhalsen Brachiosaurus. I tillegg kan du være med på flere aktiviteter, som å lage dino-slim eller dinosaurmaske, og ikke minst se dino-forestillingen «Dinosauria – Død eller levende?» med en av våre dyktige verter. Dinosauria 2.0 er en oppgradering av fjorårets braksuksess – med enda flere dinosaurer, bedre lyd og lys og flottere setting.

Sommeren 2021 åpnet en ny permanent vitensenterutstilling i andre etasje, plassert i en fremtidsrettet «smartby-park». Her er det mulig å prøve en rekke forskjellige installasjoner, fra en fotosyntese-Pin-ball-maskin til den populære «treningsspillskjermen» iWall og mye annet.

Ikke minst er selvfølgelig aktivitetsparken åpen, med utlån av sykkelutstyr i åpningstiden! Se dagens program

På hverdager har vi besøk av mange skoleelever som deltar på spennende skoleprogram knyttet til for eksempel helse, matte, kjemi, fysikk, teknologi eller astronomi. I ferier og i helgene er  det derimot åpent for alle som vil komme på besøk. Velkommen!
Se dagens program

NYE INSPIRIA: «DINOSAURIA 2.0» og «SMARTBY-PARK»

3. juli, 2021 – (2022)
 
Fortiden møter fremtiden når INSPIRIA science center endelig kan invitere publikum tilbake på besøk.

Vitensenterets utstillingsområder oppe og nede er blitt fornyet og oppgradert i anledning 10-årsjubileet i 2021. Andre etasje er gjort om til en «grønn park i en smartby», hvor vi kan la oss inspirere til å kombinere teknologi og bærekraft for å skape et enda bedre samfunn. Her blir det flere nye opplevelser og en ny setting som vil begeistre mange. I tillegg har vi etablert en liten, koselig café med utsikt over Vestvannet.

Temautstillingen i første etasje bygger videre på fjorårets braksuksess. «Dinosauria 2.0» er derimot kraftig oppgradert, med flere og enda større dinosaurmodeller, inklusive den voldsomme kjøtteteren Carnotaurus og halsen til den søte langhalsen Brachiosaurus. Utstillingene er flottere og med enda bedre lyd og lyssetting. Dette, kombinert med flere aktiviteter for barna, innebærer at vi kan by på en enda mer spennende familieopplevelse i år enn i fjor. 

Utendørs kan vi friste med den flotte sykkelparken med «Pump-track»-bane, testbane for elsykkel, lekeapparater og klatrestativer. I åpningstiden vil det være utendørsaktiviteter for barn knyttet til «Dinosauria 2.0» samt åpen kiosk og café. 


VIKTIG: 
For å være sikret inngang på en bestemt dato, eller til en bestemt pulje, er du nødt til å kjøpe eller registrere billett på forhånd. Dette gjelder også for årskort/Vi2-kort, barn under to år, ledsagere med gyldig bevis, gavekort, samt billetter som er utstedt gjennom bedriftsavtale.

Les også: Smitteverntiltak på INSPIRIA »