Content1 | col2

Hva skjer på INSPIRIA?

Science show på Inspiria
Publisert: 02.11.2017
Her kan du se hva som skjer på INSPIRIA i 2019
Vi byr blant annet på en uke med krimgåter, verdensrommet, LEGOfestival, Kodehelg og Sykleglededager! Utenom temadagene har vi hver helg et fullspekket program med science show, Gyro Xtreme, reiser i verdensrommet i planetariet - og ikke minst vår 
aktivitetspark der vi har utlån av sykkelutstyr! Se dagens program

På hverdagene har vi besøk av mange skoleelever som deltar på våre skolepgram innenfor helse, matte, kjemi, fysikk eller astronomi. Du er velkommen på hverdager også (til redusert pris) for å utforske utstillingene!
Se dagens program

LIFE SCIENCE - INSPIRIAS HELSEHELG

19. - 20. januar 2019
Denne helgen ønsker vi å vekke din nysgjerrighet for vitenskapen inne i kroppen! I tillegg får vi besøk av bioingeniører fra Blodbanken som kan hjelpe deg å finne blodtypen din! Se programmet for helgen »

DET MAGISKE VERDENSROMMET 

16. - 24. februar 2019 (vinterferie)
I hele vinterferien utforsker vi universet og vår galakse. Bli med på en magisk reise i vårt solsystem i planetariet. Visste du at det er mer enn 200 milliarder stjerner i vår galakse? Se vårt speisa program »

JAKTEN PÅ DINOSAURENE

16. - 17. mars 2019
Hvorfor døde dinosaurene? Og hvordan kan vi egentlig vite hvordan de så ut? Funn og utgravinger har gitt oss svaret på mange av spørsmålene, men det er fortsatt veldig mye vi ikke vet. Denne helgen skal vi fordype oss i paleontologene verden, utgraving av fossiler og forskning på dinosaurens fantastiske tidsalder. Se det spennende programmet her »

UTLÅN AV SYKKELUTSTYR TIL AKTIVITETSPARKEN

1. april - oktober/november 2019
Den 1. april åpner vi for utlån av sykkelutstyr til den flotte aktivitetsparken vår! I parken er det noe for alle; 360 meter lang sykkelbane med lyskryss, bygater, skilt, rundkjøring og ikke minst gangfelt for de myke trafikantene. En egen 100 meter lang sykkelløype for de aller minste med trehjulsykkel og løpesykler. Og for de aller tøffeste har vi en 120 meter lang Pump Track-bane for BMX, skatebord, sparkesykkel og vanlig sykkel. Les mer om aktivitetsparken vår »

PÅSKEKRIM PÅ INSPIRIA

13. - 22. april 2019 (påskeferie)
I påskeferien tar vi frem hansker, forstørrelsesglass og sperrebånd for å løse årets krimgåte! Se etter ­fingeravtrykk og skjulte spor, knekk koder og hemmelige beskjeder og ikke minst avslør hvem som står bak årets ugjerning! Se det mystiske programmet »


SLIMHELG

4. og 5. mai 2019
Slim er ikke bare ekkelt. Slimkjemi er faktisk vitenskap, - og veldig moro både å lage og leke med etterpå! Helgen 4.-5. mai dedikerer vi til klissete slim der vi skal lage både slimslanger, slimegg og ikke minst Squishy-ball! Se det klissete programmet» 

SYKLEGLEDEDAG

Lørdag 8. juni 2019
Vi ønsker å spre sykleglede til liten og stor - det er mange gevinster ved å sykle, både for deg og for miljøet! Ta med din egen sykkel eller lån av oss (sparkesykkel, BMX, fatbike, enhjuling, løpesykkel, trehjulssykkel og tohjulinger i alle størrelser). Prøv ferdighetsløypen, sykkel-quiz og mye mer. Inne på vitensenteret blir det selvfølgelig science show, AktivitetsLab, en reise i verdensrommet i planetariet og den populære astronautsimulatoren Gyro Xtreme. Elsykler er i vinden som aldri før! Vi har mange varianter du kan teste ut i den 500 meter lange elsykkelbanen. Se det vanvittige kule programmet »

SOMMEREN ER HER!

22. juni - 18. august 2019
I sommerferien kan du være med på mange spennende aktiviteter både innendørs og utendørs med våre aktivitetsverter. Bungee-trampoline, aktivitetsparken, konkurranser og moro. Sommerprogrammet passer for hele familien! Les mer om den flotte aktivitetsparken vår! Se programmet »

BARNAS SYKLEGLEDEDAG

Lørdag 31. august 2019
Vi ønsker å spre sykleglede til liten og stor! Ta med egen sykkel eller lån sykkel av oss og prøv ferdighetsløypen, barnesykkelritt, trafikkopplærings­banen eller tråkk deg en deilig sykkelsmoothie! Se hele programmet her »


BARNAS MUSIKK-KODEFESTIVAL

14. - 15. september 2019
Koding og musikk er temaet, vi skal vise deg at ­koding er gøy! Programmer din egen musikkjingle og lag din egen høytaler med minijack slik at vennene dine kan høre musikken din! Helgen er sponset av Equinor Morgendagens Helter med GRATIS inngang! Se festivalprogrammet her »

LEGO-FESTIVAL

28. september - 6. oktober 2019 (høstferie)
Vi henter frem tusenvis av LEGO-klosser i høstferien - bli med og vær byggmester, arkitekt, ingeniør eller designer med de fargerike klossene! Prøv avanserte LEGO-robot og delta i konkurranse med kule premier! Programmet for LEGOfestival finner du her »

BARNAS INGENIØRDAG

Lørdag 26. oktober 2019  
Dette blir en spennende dag på INSPIRIA - full av aktiviteter med teknologi, bygging og skaperglede! I samarbeid med NITO arrangerer vi nemlig Barnas ingeniørdag for fjerde gang. Pirr teknologinysgjerrigheten, kanskje er du Norges nye store oppfinner? Lag en konstruksjon med Strawbees, lær deg å kode på en morsom måte med Osmo og programmer verdens enkleste robot BlueBot på en planetbane! Eller du kan prøve en skikkelig utfordring; nemlig å programmere LEGOs mest avanserte robot, EV3! Bli med på ballongbil-konkurranse der finaledeltakerne konkurrerer mot gjestene på Vitensenteret Sørlandet, Vitensenteret Innlandet, Vitensenteret i Trondheim og Nordnorsk vitensenter!  Se det kule programmet » 

FIRST LEGO LEAGUE

Lørdag 9. og søndag 10. november 2019
FIRST LEGO League er en årlig kunnskaps- og teknologiturnering for barn og unge og delfinalen arrangeres på INSPIRIA. Vanlig senterprogram utgår, men det er veldig spennende å følge de utrolig dyktige lagene!  Les mer om FFL » 

JULEKODING

14. - 15. desember 2019
Ta med familien på en spennende JULEkodedag hvor dere får en morsom innføring i kodingens forunderlige verden! Alle er invitert (arrangementet er GRATIS!) - en julegave fra Equinor og INSPIRIA.