Content1 | col2

Hva skjer på INSPIRIA?

Science show på Inspiria
Publisert: 02.11.2017
Her kan du se hva som skjer på INSPIRIA i 2020
Vi byr blant annet på en uke med krimgåter, verdensrommet, LEGOfestival, Kodehelg og Sykleglededager! Men det mest spennende i 2020 (frem til og med påsken 2021) er at vi har en stor dinosaurutstilling! I tillegg til vår populære 
aktivitetspark der vi har utlån av sykkelutstyr! Se dagens program

På hverdagene har vi besøk av mange skoleelever som deltar på våre skoleprogram innenfor helse, matte, kjemi, fysikk eller astronomi, men i ferier og helger har vi åpent for alle.
Se dagens program

LIFE SCIENCE - INSPIRIAS HELSEHELG

18. - 19. januar 2020
Denne helgen ønsker vi å vekke din nysgjerrighet for vitenskapen inne i kroppen! I tillegg får vi besøk av bioingeniører fra Blodbanken som kan hjelpe deg å finne blodtypen din! Se programmet for helgen »

VÅR BRILJANTE STJERNEHIMMEL!

15. - 23. februar 2020 (vinterferie)
I hele vinterferien utforsker vi universet og vår galakse, med ekstra fokus på vår fantastiske stjernehimmel. Bli med på en magisk reise i vårt solsystem i planetariet. Visste du at det er mer enn 200 milliarder stjerner i vår galakse? Se programmet for helgen »

LEGO-helg

14. - 15. mars 2020 - UTGÅR PGA KORONA
Vi henter frem tusenvis av legoklosser og lager fargerike og spennende byggverk!
 

UTLÅN AV SYKKELUTSTYR TIL AKTIVITETSPARKEN

ca 1. april - oktober/november 2020
Den 1. april åpner vi for utlån av sykkelutstyr til den flotte aktivitetsparken vår! I parken er det noe for alle; 360 meter lang sykkelbane med lyskryss, bygater, skilt, rundkjøring og ikke minst gangfelt for de myke trafikantene. En egen 100 meter lang sykkelløype for de aller minste med trehjulsykkel og løpesykler. Og for de aller tøffeste har vi en 120 meter lang Pump Track-bane for BMX, skatebord, sparkesykkel og vanlig sykkel. Les mer om aktivitetsparken vår »

PÅSKEKRIM PÅ INSPIRIA

4. - 13. april 2020 (påskeferie) - UTGÅR PGA KORONA
I påskeferien tar vi frem hansker, forstørrelsesglass og sperrebånd for å løse årets krimgåte! Se etter ­fingeravtrykk og skjulte spor, knekk koder og hemmelige beskjeder og ikke minst avslør hvem som står bak årets ugjerning!


SYKLEGLEDEDAG (en del av Sykkeluka)

Lørdag 6. juni 2020 - AVLYST PGA KORONA
Vi ønsker å spre sykleglede til liten og stor - det er mange gevinster ved å sykle, både for deg og for miljøet! Ta med din egen sykkel eller lån av oss (sparkesykkel, BMX, fatbike, enhjuling, løpesykkel, trehjulssykkel og tohjulinger i alle størrelser). Prøv ferdighetsløypen, sykkel-quiz og mye mer. Inne på vitensenteret blir det selvfølgelig science show, AktivitetsLab, en reise i verdensrommet i planetariet og den populære astronautsimulatoren Gyro Xtreme. Elsykler er i vinden som aldri før! Vi har mange varianter du kan teste ut i den 500 meter lange elsykkelbanen.

NY UTSTILLING: DINOSAURIA - Fakta og myter

13. juni - påsken 2021
 

Sommerens tøffeste familieopplevelse?

Reis millioner av år tilbake i tid og bli bedre kjent med noen de tøffeste dinosaurene som har satt sine spor på planeten vår. Hele førsteetasjen i vitensenteret fylles med 15 dinosaurer i full størrelse – og som i tillegg beveger på hale og hode! 


I tillegg får du oppleve et tøft T-rex-show, en dinoforestilling om fakta og myter, sommerens kuleste Selfie-studio, tegneutfordring med Øisteins blyantskattejakt, og en oppslukende tidsreise i vårt spektakulære planetarium. Utendørs blir det også flere aktiviteter i sommer, deriblant «Løper du fortere enn en T-rex?», graving etter fossiler og «Dino-slim». 

På INSPIRIA science cafe kan du blant annet nyte herlige nachos, ciabattaer eller salater, eller kanskje bare en kaffe eller is, enten før eller etter besøket. I Logia-butikken finner du en rekke spennende leker og effekter med dinosaur-tema. Se spesielt etter det kule tegneheftet med dinosaurer fra Øisteins blyant.

VIKTIG: 
For å være sikret inngang på en bestemt dato, eller til en bestemt pulje, er du nødt til å kjøpe eller registrere billett på forhånd. Dette gjelder også for årskort/Vi2-kort, barn under to år, ledsagere med gyldig bevis, gavekort, samt billetter som er utstedt gjennom bedriftsavtale.

Les også om smitteverntiltak på INSPIRIA slik at du kan foreberede deg til besøket

BARNAS SYKLEGLEDEDAG

Lørdag 12. september 2020
Vi ønsker å spre sykleglede til liten og stor! Ta med egen sykkel eller lån sykkel av oss og prøv ferdighetsløypen, barnesykkelritt, trafikkopplærings­banen eller tråkk deg en deilig sykkelsmoothie!

BARNAS INGENIØRDAG

Lørdag 24. oktober 2020 
Dette blir en spennende dag på INSPIRIA - full av aktiviteter med teknologi, bygging og skaperglede! I samarbeid med NITO arrangerer vi nemlig Barnas ingeniørdag for fjerde gang. Pirr teknologinysgjerrigheten, kanskje er du Norges nye store oppfinner? Lag en konstruksjon med Strawbees, lær deg å kode på en morsom måte med Osmo og programmer verdens enkleste robot BlueBot på en planetbane! Eller du kan prøve en skikkelig utfordring; nemlig å programmere LEGOs mest avanserte robot, EV3!  

FIRST LEGO LEAGUE

Lørdag 7. november 2020
FIRST LEGO League er en årlig kunnskaps- og teknologiturnering for barn og unge og delfinalen arrangeres på INSPIRIA. Vanlig senterprogram utgår, men det er veldig spennende å følge de utrolig dyktige lagene!  Les mer om FFL » 

JULEKODING

5. - 6. desember 2020
Ta med familien på en spennende JULEkodedag hvor dere får en morsom innføring i kodingens forunderlige verden! Alle er invitert (arrangementet er GRATIS!) - en julegave fra Equinor og INSPIRIA.