Content1 | col2

NRK-sending fra INSPIRIA

Publisert: 26.02.2018
Tirsdag 27. februar 2018 ble hele TV-programmet ”Norge nå” sendt fra INSPIRIA. Fokuset var elsykling og sykleglede og da var INSPIRIA med sitt flotte sykkelanlegg et naturlig sendested for programmet.

Elsykling i fokus på NRK-sending

Hele sendingen i NRK-programmet Norge Nå ble viet til sykling, og særlig elsykling. INSPIRIA har en storstilt satsning på sykling med et stort utendøres anlegg for sykling og trafikksikkerhet. Deriblant en egen dedikert 500 meter elsykkelbane. Senteret har også mange sykler til utprøving og testing for besøkende og lagde sågar en innendørs bane for anledningen.

Det var kaldt tirsdag, meget kaldt og med sur vind, men reporter fra NRK fikk testet elsykkel ute på banen. Jammen kom det velkjente elsykkelgliset frem. Han fikk kyndig veiledning av INSPIRIAs helsekoordinator Lise Borgen Johansen, som understreket hvor bra også elsykling er for helsa. Barn og voksne prøvde diverse sykler innendørs, fra både DBS med mange vanlige typer og BoxBike med transportsykler. INSPIRIA ser nå på muligheten for også ha en fast sykkelbane egnet for testing av elsykler innendørs hele året.

Test elsykkel på INSPIRIA
Elsykkelbanen, trafikksikkerhetsanlegget og pump track osv. utendørs blir åpen fra første helg etter påske og fram til oktober. Elsykkeltesting tilbys i alle helger og ferier, kl. 12.00-15.00. Alle som vil kan prøve forskjellige elsykler gratis og få veiledning fra INSPIRIA ansatte. Dermed har man mulighet til å teste før innkjøp av sykkel, og i trygge omgivelser med litt bakke og 100 meter rettstrekning - for å virkelig teste ut hvordan elsykkel gir drahjelp, hvis en vil.

INSPIRIA sitt sykkelanlegg vil selvsagt bli besøkt av deltagerne på den nasjonale sykkelkonferansen i juni 2018.