Content1 | col2

Jenter og teknologi på kvinnedagen

To jenter ser i mikroskop i INSPIRIAs laboratorium
Publisert: 07.03.2018
8. mars vil ungdomsskoleklasser over hele landet konkurrere om å bli best i realfag. Gjennom å spille Kahoot! vil elevene få være med på et spennende og lærerikt spill, og lære om realfag, teknologi, norske oppfinnelser, nordlys og roboter.

I samarbeid med NITO er Inspiria science center og flere av de andre vitensentrene med på en nasjonal kampanje for å skape interesse for realfag, spesielt jenter. Ungdomsskoler over hele landet er blitt invitert til å konkurrere om å bli beste lag i realfag.

- Vi har besøk av elever på niende trinn fra Kirkebygden i Våler og de vil aktivt være med på 
Kahoot! konkurransen her på Inspiria i tillegg til live stream fra YouTube på skjermene, sier en spent direktør på INSPIRIA science center, Geir Endregard. Og kanskje blir det et jentelag som vinner? Det hadde jo vært litt kult siden det er kvinnedagen, fortsetter han muntert.

Flere jenter til ingeniørutdanningen

 Det er ikke helt tilfeldig at arrangement er lagt til 8. mars og kvinnedagen. NITO har i mange år vært opptatt av å øke rekrutteringen til ingeniør- og teknologiutdanninger, gjennom å skape interesse for realfag i skolen. I forbindelse med 8. mars ønsker vi å rette oppmerksomheten spesielt mot jenter. Arbeidsmarkedet i Norge er svært kjønnsdelt. Andelen sysselsatte kvinner innen realfag og teknologi ligger på ca 24 prosent. Og det ser ikke ut til å endre seg særlig. Få jenter velger ingeniørutdanning, selv om de er flinke i realfag. Andelen kvinnelige studenter innen bachelor i ingeniørfag ligger på 21 prosent, mens andelen kvinner i sivilingeniørstudiet er 32 prosent. NITO er bekymret for at utviklingen mot et mer likestilt arbeidsmarked går sakte. Norge trenger flere ingeniører og teknologer og har ikke råd til å rekruttere fra bare «halve» befolkningen.

Delta i konkurransen

Det blir arrangert to konkurranser, klokken 10.00 og 12.00, der det seirende laget vinner en kul 3D-printer til klassen sin!  For å følge live streamingen delta på konkurransen, gå inn på NITOs hjemmesider:https://www.nito.no/aktuelt/2018/2/kahoot-konkurranse-pa-8.mars/