Content1 | col2

Skaperglede på Barnas ingeniørdag

Publisert: 16.05.2018
Lørdag 26. oktober blir en spennende dag på INSPIRIA, full av aktiviteter med teknologi, bygging og skaperglede! I samarbeid med NITO arrangerer vi nemlig Barnas ingeniørdag.
 Har du planer om å bli Norges nye oppfinner?

Hva?

Skaperglede og oppfinnelse er i fokus i denne lørdagen. Her kan både liten og stor være oppfinner i vårt aktivitetsverksted, enten om du følger spennende oppskrifter eller skaper noe på egenhånd.

Lag en konstruksjon med Strawbees, lær deg å kode på en morsom måte med Osmo, programmer verdens enkleste BlueBot på en planetbane eller programmer LEGOs mest avanserte robot!

Når?

Lørdag 26. oktober 2019 kl. 11.00 - 16.00.

Program

Kl. 11.00-16.00 Aktivitetsverksted (Strawbees, BlueBot og Osmokoding)
Kl. 11.00-14.00 Teknologikonkurranse - LEGO-ballongbil
Kl. 11-13 & 13-15 Brobygging
Kl. 13.00 Science show "Ice and Fire"
Kl. 14.00 Visning i planetariet "Mennesker i verdensrommet"
Kl. 15.00 Premiering av LEGO-race
Kl. 15.30 Astronautsimulator Gyro Xtreme

Spennende aktivitetsverksted

Strawbees
Lag en oppfinnelse med sugerør! Til byggeaktiviteten brukes såkalte Strawbees, en festeløsning som lar deg koble sugerørene sammen på utallige måter. Sugerørene lar deg enkelt erfare styrker og svakheter i konstruksjonen og bare fantasien setter grenser for hvilke oppfinnelse du lager.

BlueBot
Dette er verdens enkleste robot som man kan programmere til å gjøre morsomme ting. Denne dagen får du teste vår space-bane og programmere roboten til en reise i verdensrommet! Klarer du å få den til å gå til Mars, eller kanskje også helt til Neptun? 

Osmo koding
Osmo koding er en morsom, taktil og visuell måte å lære seg de grunnleggende prinsippene i koding. Her øver man også på motorikk da klossene må legges riktig sammen for å gi en kommando.Ved hjelp av fysiske kodebrikker som legges foran skjermen på iPaden lager du stilig musikk! Velg mellom mange forskjellige rytmer og lyder som tilsammen blir en fengende låt. Se selv her >> Du kan også prøve Awbie, en artig figur som elsker jordbær. Hver blokk er en kodekommando som dirigerer Awbie så han får spist masse jordbær! 

Brobygging - NYHET!

Prøv deg som ingeniør og bygg en bro. Klarer du å bygge broen stabil nok slik at den ikke faller sammen?


Ballongbilrace

Vi bygger LEGObiler med luft som energikilde og du velger selv om det skal bli den kuleste, den søteste eller kjappeste bilen! Her er det kun fantasien som setter grenser. Når bilene er klare blir det tid for LEGObilrace. Kanskje stikker du og laget ditt avgårde med seieren for alle fem vitensentre? Da vanker det flotte premier og ære!

Kun kr 75,- i inngangsbillett

Dagen arrangeres i samarbeid med NITO - Norges største organisasjon for ingeniører og teknologer, og inngangsbillett koster kun kr. 75,- denne dagen. Barnas ingeniørdag er et utvidet tilbud fra det som ellers tilbys hos INSPIRIA. Tilsvarende arrangement finner sted flere steder i landet: Vitensenteret SørlandetVitensenteret InnlandetVitensenteret i Trondheim og Nordnorsk vitensenter

Velkommen til en inspirerende dag!